Polentagröt

Jag är mycket förtjust i tanken på frukost, men när det kommer till själva ätandet så är det en helt annan historia. Jag har provat en herrans massa olika varianter men det har funkat si så där som bäst. Men på senare tid har jag hittat en frukost som (kors i taket) faktiskt fungerar. Poelntagröt! Smakar mycket snarlikt mannagrynsgröt men är gjord på Polentagryn som är milt och fint för magen. 

 

 

Polentagryn är grovmalen majs som kan tillredas både som tillbehör till mat som tex här, eller som jag oftast gör till frukost som gröt. Man kan så klart ha mjölk till sin gröt, men då den redan innehåller mjölk samt att jag har det i mitt te så äter jag den med enbart sylt oftast. Polentagrynen hittar man på hälsokosthyllan

 

 

Andra recept med polentagryn: Kycklingnuggets, Leilas Blueberry Corn Muffins & Saffranspolenta. Jag brukar använda mjölk, men havremjölk ska fungera lika fint. Tydligen går det även bra med vatten men det har jag inte heller provat själv än.

 

Så idag all kärlek till den goda polentan, har ni inte provat så gör det bums :).

Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

4 comments

  1. Jag har varit nyfiken på detta ända sedan du skrev inlägget och idag när jag såg påsen på ica slog jag till!:)Så nu har jag precis ätit en portion gröt och tyckte att det var jättegott! Inspirationen för att använda det mer i matlagningen är total!:) Tack snälla:)Hoppas måndagen har varit snäll mot er!Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *