Herregud så gott!

Crème Brulée är bland det bästa jag vet så det är ingen uppoffring direkt att öva på denna ack så lätta men ändå smått komplicerade dessert. Detta recept som kommer från boken slutet gott fungerade jättebra, smidigt att göra och smakade helt underbart! Detta behöver du för 8 personer, men receptet går att halvera.

 

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda grädde, passionsfruktspurén (vill nog kalla det saft då man inte mixar med kärnorna) och sockret i en kastrull. Låt koka upp.

2. Vispa äggulorna. Häll grädden över äggen under kraftig vispning. Tillsätt vaniljsocker. Fördela smeten i 8 portionsformar som rymmer ca 1 1/2 dl vardera. 

3. Grädda formarna i vattenbad i nedre delen av ugnen ca 50 minuter (om de tar färg lägg över lite folie, lite färg är ok). Låt formarna stå i kylen helst över natten.

4. Strö sockret på bruléen och bränn av ytan med en liten brännare eller ställ dem i en ugn som är inställd på grill och högsta värme. Tänk på att det inte ska vara så mycket socker på varje, utan bara ett tunnt lager. Låt det smälta, men bränn det inte !!!

 

Servera med hallon. Personligen så äter jag inte köpta hallon som inte hettats upp (har inte gjort på flera år) så vi kör hallonsås till. 

 

Sen är det bara att börja Mmmmmm:a :).

signature

5 comments

  1. Mums! Jag gjorde denna kanondessert på nyår och sen dess har sambon hummat om att vi borde göra det snart igen. \r\n\r\nTack för en fin blogg!\r\n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *