Finfika

Igår spenderade jag och min hjälpreda stor del av dagen i köket bakandes. Först bakade vi ett sedan tidigare favorit recept på cupcakes med frosting (som vi provade en ny tvist på), detta mest för att ha något att fika om vi misslyckades med macaronsen (heter det så?). Det gjorde vi …. Så det blev cupcakes till fikat ;).

 

 

Men sen tänkte jag om, satte mig in i detta med macaroner. Läste massor av recept och tittade på klipp på youtube. Och så kavlade jag upp ärmarna och körde ett macaronvarv till. Och då knäckte jag koden. Nu kan jag baka macarons :). Jag beslutade mig för att följa Mia öhrn:s recept men att fylla hälften med smörkräm a´la Leila och den andra med vanlig drottningsylt. Jag använde mandelmjöl som jag köpt på Lidl, men det var en hel del stora bitar i det så visst svinn blev det. Nästa gång ska jag prova att mala mandeln själv igen. Alla ingredienser bör ha samma temperatur och vägning ger enligt mig ett mycket bättre resultat. Tyvärr så snålade jag lite på karamellfärgen så mina blev i det näsrmaste laxrosa, men hey den smakar perfekt så jag är lycklig :).

 

Receptet på Leilas klassiska cupcakes hittar ni här (Jag skippar dock alltid citronen och tar i lite extra vanilj istället)! Jag väljer även bort den där matskeden citron i frostingen också tillsätter något annat.  Denna gång blev det 1 matsked jordgubb och rabarber marmelad av märket Favorit som säljs på Citygross. Jösses så god den är! Nu vankas det lunch här hemma, potatisbullar står på menyn. Inte riktigt lika glammigt, men riktigt gott mellan varven ;).

Fin torsdag på er!

Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

13 comments

  1. Det där ser ju oerhört trevligt ut!! Imponerad av att du inte ger upp i första taget!!\r\n\r\nNu en fråga; var har du hittat den vackra muggen med hästen på?

  2. Sarah: Åh det smakar ljuvligt också :).\n\nHelena: Kör på bara, det är så roligt (och gott) när man lyckas! Heja :).\n\nPostadress Torslanda: Tack :). Jomen du vågar, kör på Mias recept så går det galant!\n\nMadridAnneli: Det fanns inget ge upp i macarons, så var det bara :). Muggen är köpt hos Cosas för något år sedan, här hittar du Mia Blanche:s sidan där du kan hitta andra återförsäljare nu när Cosas bytt spår: \n\nhttp://www.miablanchekeramik.se/www.miablanchekeramik.se/muggar.html\n\nLycka till!

  3. Tusen tack! Det blir årets julklapp (till mig från maken!) Fint att titta på när jag vill stilla min Sverigelängtan!

  4. Roligt att du lyckades med dina macarons. Jag hade nog inte heller gett upp i första taget, men än så länge håller jag mig nog till smaskiga cupcakes. :)\n\nKram Anne

  5. Jag har alltid gillat att baka men för länge sen insett att \”finlir\” inte är min grej :) Så alla fancy kakor låter jag bli :-D\n\nTestade Leilas chocholate chip cookies med rivet limeskal – men de blev så fula att jag inte kunde ta med till jobbet :-/ (och limen borde jag skippat)\n\nDÄREMOT gjorde vi ditt recept på amerikanska pannkakor igår (med vaniljyoughurt). 5 tummar upp av 6-åringen !! \nNu ska jag bara bli bättre på att vända dom lite snyggt….. ;-)

  6. Anna: Jag tror att Lidl har det som säsongsvara i vissa butiker och i andra finns det alltid. \n\nGo for it!\n\nEn finfin måndag!\n\nAnna: Jag har perioder när det kommer till finlir, nu när vi närmar oss jul blir jag pyssligare ;). Fula kakor har jag bakat många, men det tycker jag inte gör så mycket om de smakar bra. Det är ju charmigt att det ser hembakat ut :).\n\nHärligt med pannkakorna, håller med 5 tummar absolut :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *