Mallorca 2012

Jamen visst teknikproblemen fortsätter. Tröttsamt. Det som skulle vara klart förra veckan tar nu minst två veckor till. Ingens fel egentligen men nu vill vi att hemmet ska återgå till att vara vårat (utan hantverkare) och gärna med ett fungerande bredband. I väntan på det så drömmer vi oss bort hela familjen för att inte bli smått galna. Vi drömmer om Mallorca 2012!

 

 

Vi gillar Spanien och Kanarieöarna mycket och har besökt både fastlandet och de flesta öarna men inte Mallorca. Jag kan för mitt liv inte förstå varför då det är just Mallorca som på papperet tilltalar mig mest. Tidigare har vi rest med Vingresor och bott på deras olika resorts vilket varit suveränt då Astrid varit mindre. Allt finns på en och samma plats. Men nu är hon lite äldre och hennes föräldrar känner sig sugen att prova något nytt. Så vi funderar på att hyra ett hus på Mallorca.

 

 

Huset på bilderna ovan var en gång Malene Birgers hem på Mallorca (som jag förstår det så har hon flyttat), så tjusigt! Nu är jag jättenyfiken på om någon av er hyrt hus utomlands någon gång och då gärna Mallorca. Jag vill veta allt :). Var hittade ni huset ni hyrde? Hur var standarden? Stämmde annonsen med huset? Hur mycket betalade ni för huset per vecka? Fanns det pool? Ingick bil? Skulle ni hyra hus igen?  Ja, allt! 

Om ni har några bra tips på vägen till oss så lämna gärna en kommentar nedan eller mejla mig via helena@enmammasdag.com. Vi skulle bli så glada om ni ville dela med er av era erfarenheter :).

signature

7 comments

  1. Vi har inte hyrt semesterhus i Spanien, ännu. Men just flyttat till Madrid, så Mallorca finns i planerna.\n\nHar hyrt hus i Italien, Frankrike, Brasilien flera gånger (när vi bodde där) och Outer Banks, NC, USA. Faktiskt inte blivit besviken alls. Vi har hyrt tillsammans med en annan familj, så ganska stora hus. Inga budgetalternativ direkt… Bil har vi alltid hyrt. \n\nGillar att hyra hus, vi brukar tröttna på restauranger efter nån dag. Och så skönt att kunna fixa sin egen frukost och lunch om man vill. Här i Madrid går vi ofta ut och äter en sen stor lunch på restaurang, och kanske tapas senare, eller sallad hemma. Utbudet av mat i supermercados här är fantastiskt!

  2. Vi har hyrt hus i Calpe, straxt norr om Alicante. Vi hyrde genom Novasol och allt gick väldigt smidigt och vi var supernöjda. Vi bodde i detta hus, vi var 13 personer och trivdes så bra. Vi var där i september så priset låg runt 13 000 för en vecka. Mycket bra pris, eller hur!\nhttp://www.novasol.se/p/EBL242?opendocument&SHP=5&H=EBL242&P=8840&DC=0&K=0&PE=14&SD=09-10-2010&ED=16-10-2010&S=&A=\n\nVi hyrde ingen bil utan hängde mest runt poolen och på stranden och gick ner till själva staden Calpe. \n\nNu sitter jag också och letar hus till nästa sommar. Det blir Italien eller Spanien och helst med en stor pool.\nLycka till :-)

  3. Älskar Mallorca! Har bott där i 6 månader. Helt rätt att hyra hus, så mycket skönare än att bo på något charterhotell. Hatar allt med charter! Så mycket skönare att kunna fixa egen frukost etc och välja lite andra restauranger utanför för middag. Så när Ni hyr bil kan Ni ta Er runt på egen hand och utforska ön.\r\nÅhhh. nu börjar jag längta efter en utomlandsresa…gärna till Florida!\r\nHa en bra dag! Kram

  4. eastcostmom: Jag såg att ni nu flyttat till Madrid, Lyllosar! Jag bodde i Spanien för ca 11 år sedan och skulle gärna göra det igen i framtiden. Minns Carrefour, my god :).\n\nVi funderar också på ett större hus att dela med en annan familj. Härligt att höra att ni hyrt hus flera gånger. Tack för att du delade med dig!\n\nKatarina: Novasol fick jag tips om på mejlen också så det låter mycket lovande. Absolut ett helt ok pris för det stora huset, och poolen :).\n\nDet är där läget kommer in, hur nära man har till matbutiker, resturanger mm. Plitar ner det och Novasol på min lista. Tusen tack och varmt lycka till med ditt letande :).\n\nPia: Åh, 6 månader på Mallorca det vore drömmen det :). Jag gillar förvisso charter men vill gärna prova något annat denna gång. Du får det att låta så lätt, Tack!\n\nVi hoppas också på Florida, men först om något år. \n\nEn riktigt fin dag önskar jag även dig!\n\nKram

  5. Hej,\nJag rekommenderar\nwww.destinationmallorca.se\nom du vill ha billigt flyg och tips om att hyra hus.\nLycka till,\n/K

  6. Jag är säker på att Ni blir supernöjda om Ni hyr ett hus istället för \”tråkigt\” charterpaket! Tänk så mycket skönare!!\r\nInnan mina flickor började skolan (nu går de i 3:an och 1:an) så flög jag ofta själv till Dallas för att hälsa på kompisar. Min man kunde inte alltid följa med (jobbar som Officer). Så mycket roligare att fixa hela resan själv! Testa!\r\nHa en bra dag! Kram

  7. Karina: Tack snälla, vilken fin sajt :).\n\nPia: Vi ska absolut testa detta med att hyra hus nästa gång vi åker, bara planerandet och letandet efter det rätta huset är ju jättekul :).\n\nTrevlig helg!\n\nKram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *