Glad Påsk!

I väntan på att den strålande solen och värmen som vi hört så mycket om ska komma till Gävle också så bakar, fundera och pyntar vi vidare här hemma:

Vi laddar 1

Det absolut snabbaste och enklaste sättet att uppbringa hembakat med en smula flärd måste vara att sno ihop en rulltårta. Fyller den helt efter tycke och smak som tex med favoritsylten, Lemon curd eller varför inte Nutella. Våran fylldes med hälften Svarta körsbärs sylt (från St. Dalfour) till de vuxna och andra halvan fick Nutella som barnen älskar. Skär rulltårtan i skivor, på med en klick grädde och toppa med strössel. Svårare behöver det inte vara. I flaskan på bordet några kvistar syrén då jag är allergisk mot björk.

Vi laddar 2

Tapeter igen. Lyckades inte få tag i den tapeten vi bestämt oss för. Leveransproblem och div annat som gör att vi får tänka om. Lånade hem tapetprover från Jane Churchill som jag tycker mycket om. Men maken pratar om att sätta det som blev kvar av Malabar-tapeten bakom spiskåpan istället. Mycket mer matchande än så blir det ju inte. Så nu är jag förvirrad ;). Jag har fegat hit och dit kring att plantera blommor i krukor ute då vädret varit lite si och så här, men nu ska solen skina i påsk sägs det så Nu är det dax. Då vi snart ska bygga trall så ligger fokus på ballkongen i vår. Det är där vi ska njuta solen. Blev så förtjust i omslaget till förra nummret av Bolig Liv med de rosa blommorna i en kruksamling på en bricka. Så får det bli även hos oss. Snyggt samt lätt att lyfta in dem om de blir för kyligt.

Vi laddar 3

Om jag själv fick välja så skulle vi bara pynta med blommor och något enstaka påskägg, men nu är vi fler och när det kommer till högtider tar dottern dem på absolut största allvar. More is more! Så i år har vi istället för påskris en kvist av ett trasselträd fyllt med pynt från Åhléns och Indiska. Ganska rörigt, lite påskigt och helt underbart om man frågar både dotter och katter här hemma. Fint så!Imorgon är det skärtorsdag och sen drar trevligheterna igång här hemma. Jag planerar att kika in, men för nu önskar jag Er alla en riktigt härlig påsk!?Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

12 comments

 1. Total happiness must be Tårta Tidning Te och Tapet !.Så fin och vårig inspiration.Carina

 2. Nån gång i livet ska jag lära mej göra rulltårta. Jag lovar. Det hjälps inte att jag bara är ett par äldre än dig och bor ca 20 mil ifrån… :) Där slutar helt liknelserna :-D (jag kan varken fota fint, göra fina collage eller göra rulltårta)Sist jag försökte blev det som en sån där gymnastikmatta man hade i skolan. Man fick kämpa för att rulla ihop :) PS) väldigt fint påskträd. More is more. Vi satte fjädrar i vår syren utomhus.

 3. Påskkänslorna börjar onekligen infinna sig så smått. Särskilt med det här vackra vädret och fågelkvitter i luften!Ha en trevlig helg!

 4. Tittar in mitt i natten för att önska dig en Glad Påsk Helena!Som vanligt njuter jag av dina fina bilder och collage . . . många gladpoäng får man här.Peter :)

 5. Håller fullständigt med om att rulltårta är bland det bästa du kan göra. Både helt enkel och med en klick grädde till och den blir som en tårta. Jag köpte trollpil istället för ris. Ser lite ut som hassel fast rödare grenar.GLAD PÅSK!

 6. Alla: Jag hoppas att ni alla haft en fantastisk påsk i det fina vädret! Jag har inte hunnit plocka bort härligheten än men idag ska vi påska ut här hemma, lite synd nu när jag vant mig vid det färgglada :).Kramar!

 7. Vilken underbar mugg på översta bilden! Vad har Du köpt den?
  Mvh Sofia.

  Sofia: Visst är den söt :). Det är en present från min mamma från för några år sedan, men det är en Laura Ashley. Med lite tur finns den kvar i produktion.

  / Helena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *