Sovrum

Det har blåst många vindar gällande väggen i sovrummet här i bloggen. Tapet eller behålla den vit har varit frågan. Den är fortsatt vit och jag gillar.

Sovrummet - Så blev det

Jag tyckte ju om sovrummet redan innan men kände att det var lite för opersonligt med allt det vita. Nu är tavlorna och textilerna på plats och det känns som att rummet fått en lugn och fin balans. Tavlan War is over (if you want it) är en påminnelse att aldrig somna osamns. (Den är även ständgt aktuell i det stora givetvis

Sovrummet - Så blev det 2

På byrån Hemnes är det mesta sig likt. Nytt är några ringar på det fina fatet från Crème de la Crème. Samt trycket med Audrey H. Astrids partyklänning kommer från H&M.

Sovrummet - Så blev det 3

Vi köpte ett sängbord när vi flyttade hit. Vi skulle ha två så klart, men det fanns bara ett i lager. Vi tar det som finns och så köper vi ett nytt så snart de kommer in igen sa vi då. Det tog oss lite över ett år. Men nu är det på plats. Johan har typ inte en endaste liten pryl på sitt normalt, så jag ställde dit en blomma. Han har inte det i avnliga fall,  jag lovade att påpeka det ;). Den glada rosa tavlan som inte kom upp på väggen denna gång sitter lite slavigt på vänt här istället. Skorna var min mammas och det tunna nattlinnet kommer från H&M.

Sovrummet - Så blev det 4

Efter och före, det fick bli den ordningen. Inte så jättestor skillnad, men lagom stor för oss har jag en känsla av. Nu kan vi byta textiler och motiv i tavlorna när vi (läs jag) vill hitta på något nytt. Fint så!Den numer obligatoriska mäklarbilden finns här!En fin dag i solen önskar jag Er alla!Fotografi: Helena – En mammas dag

signature

20 comments

 1. Underbart vackert och fridfullt sovrum! Jag älskar många kuddar i sängen, även om man inte sover på alla och taklampan var jättefin också, är den antik?Ha en bra dag!

 2. Wow vilken skillnad några tavlor (och en blomma ;) kan göra, nu blev jag riktigt inspirerad till vårt sovrum som håller på att spacklas och slipas för fullt :). Jättefint!

 3. Ser jättefint ut! Det är ofta detaljerna som behövs för att göra det hela trivsamt! (Något jag är mycket varse om på sina ställen här hemma, men inte riktigt hinner få till…)Jag gillar tavelväggen, den tillför mycket där till det vita!

 4. Vilken förvandling! Lite textil, tavlor och fina detaljer gör så mycket!! Bara det är tavlorna är upphängda superrakt – det är en viktig detalj. Man tänker ofta inte på det när det sitter rakt, men det kan förstöra hela intrycket om det är snett…! Kram Victoria

 5. Jättefint! Måste nu bara också ha…så frågar…Var har du hitta mellersta tavlan nere(svarta med text) och det härliga blommiga dynvaret?

 6. Det blev ju superfint! Tavlorna gör verkligen skillnad & sätter en härlig personlig touch på rummet. Jag har lite liknade i vårt gästrum med nästan lika vita sängbord och exakt samma lampor (om de är ikea klipp?) men jag har ingen fin sänggavel så jag har helt sonika bara två lastpallar bakom. Fint men lite rufft. Tar med mig din tvelvägg som inspiration, speciellt war is over.. fint & bra i dubbelbemärkelse! Hälsn Lina

 7. Verkligen jättefint! Det känns lugnt och snyggt på en och samma gång. Och jag gillar din samling tryck – mycket fint så!Många detaljer att inspireras av. Jag är så imponerad av alla ni som har smått och plock framme i sovrummet. Själv är jag lite lat och ids inte damma… :)KramLina

 8. Superfint och SÅÅÅ “Helena”!Jag saknar dock en bild – ;) Hur ser fönstret ut? Gardiner?MvhMaria

 9. Oh, så fint! Jag gillar alltihop, men skulle, precis som en talare ovan, vilja se en fönsterbild :)@Sandra: Lampan är en Åhléns, tror jag. Liknar iaf den vi har i vårt sovrum som är från just Åhléns.Kram Frida

 10. Alla: Tack så mycket för alla glada kommentarer :). Lampan är mycket riktigt från Åhléns, det hade varit mycket roligare med en antik dock! Maria Lange: Tavlan har jag gjort själv av mitt favoritcitat, här kan du titta närmare på den:http://www.enmammasdag.com/helena/?page_id=2702Kudden kommer från Gant Home. Den är köpt för ca ett år sedan men jag tror den finns kvar fortfarande.Ang fönstret och garderoben så får jag lov att återkomma. Just nu hänger det en vit hissgardin i fönstret, det är det hela. Men tanken är att det ska bli någon form av gardin där också.Nej då Lina, det dammar inte så farligt i sovrummet inte. Fram med prylarna ;).Jag glädjs mycket åt att ni blir inspirerade till egna tavelväggar, det är jättekul så kör så det ryker :).Kram Kram

 11. Jag tittar tacksamt på fina bilder från ert svala sköna sovrum. Vi målade det mesta vitt i vårt nybygge för två år sedan, så även sovrummet. Det har gått trögt med tavelhängning och nu börjar jag spana på tapeter. Vill egentligen inte och ska försöka få i ordning på annat sätt istället.På gång med en sänggavel som liknar din. Gillar massor av kuddar men bävar för att lägga dit dem en masse för mannen suckar. Var förvarar ni era kuddar när ni sover?cecilia

 12. Cecilia: Jag vet hur det är, denna vägg tog över ett år. Men jag är glad att det inte blev tapet som jag så länge tänkte. Jag gillar att ha damerna där på väggen :).Jo, det blir lite väl med kuddar. Men det går snabbt att lägga tillbaka dem på morgonen. Som tur är, och absolut maken undrade ju lite. Även han har sett Och så kom Polly där de räknade ut hur mycket tid det gick åt att flytta kuddar morgon och kväll :).Vi har dem på den vita förvarinen i fotändan av sängen.Trevlig helg!

 13. Fortsätter här :)Funderar starkt på en klädd sänggavel med Lisa Bengtssons svart/vita baronessa. Då kan jag göra en vit sträckt kappa med stora hörnveck till och hålla nere väggdekorationerna på de vita väggarna. Jag vill ha lite mer än vitt till sängen men ändå diskret färgmässigt. Vad tros?

 14. Hej! Vilket ortoligt fint sovrum ni har! Är Åhlens och H&m textilerna i blått eller grått?Kram Nina

 15. Nina: Tack snälla! Det från H&M är blått. Lite åt demin hållet. Det som ligger i fotändan är vitt med prickigt mönster i blått och beige.Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *