Hjälp!

Jag och Johan brukar inte köpa julklappar till varandra utan vi köper något tillsammans istället efter julafton. i år så sneglar vi på en Nespressomaskin. De finns ju en himla massa olika kaffemaskiner (om de nu kallas så) insåg jag när vi var på Siba härom dagen. De hade en hel avdelning bara för dessa. Känns lite som att det är denna som borde vara årets julklapp.

Nespresso

Hur som helst. Vi är nybörjare här och vill jättegärna hör från er som har en kaffemaskin. Jag har tittat lite extra på Nespresson för att jag tycker den är snyggast i sin prisklass. Ok, George Clooney har säkerligen en del av intressekakan också ;). Har ni en Nespresso? Är den i så fall bra, blir det gott? Vill man ha den med mjölkskummaren? Eller vill man hellre ha ett annat märke helt och hållet? Eller det sista alternativet. Är detta ytterligare en makapär som man tröttnar på och slutar använda?Vi skulle bli så tacksamma för era åsikter!

signature

39 comments

 1. Hej!Vi köpte en nespresso till oss själva förra julen och det har vi absolut inte ångrat! Kaffet kostar ca 3:- koppen och det är det helt klart värt, som en kompis till mig sa som också har en, “nu vill man ju inte gå på stan och betala för en latte”.Vi valde modellen utan mjölkskummare, dels för att jag tycker den utan är snyggare, samt tar mindre plats, sen tänkte vi att mjölkskummare kanske är sånt som kan krångla = dyrt och knepigt att byta om det sitter ihop. Vi köpte en separat mjölkskummare som både värmer och skummar mjölken = toppen!Som sagt vi är supernöjda och alla som vi har bjudit på kaffet, latte/kaffe med mjölk/espresso, har tyckt att det har varit väldigt nöjde. Dessutom är det lite vardagslyx att ta oss en riktigt go-kaffe bara maken och jag. Ett extra plus är att barnen gillar maskinen också och kan enkelt hjälpa till = alla nöjda :).Lycka till och om ni slår till hoppas jag ni blir nöjda!MvhMini

 2. HejVisst är de snygga? nackdelen med just nespresso är dock att kapslarna är bökiga att handla. Bara en affär i Stockholmstrakten annars är det online som gäller och det blir dyrt.Vi funderar på motsatt, att byta till en annan variant där kapslarna faktiskt säljs hos de större elektronikaffärerna.Även om Nespresso maskinerna är snygga så är tillgängligheten till själva kaffet betydelsefullt för användandet.det var min reflektion.mvh//Karin

 3. Vi har en likadan som den på bilden, fast i svart. Har haft den i ett år nu och vi är mer än nöjda. Kaffet blir fantastiskt gott! Varje gång vi får gäster så öser de med beröm över kaffet, vilket alltid är kul att höra :-) Jag tror inte ni skulle tröttna på den då det finns olika kapslar (vanliga för espresso och sen även lungo som man har mer vatten till och blir därför som vanligt kaffe, fast godare). Vi funderade också på om vi skulle ha mjölkskummaren men valde tillslut inte den för att försäljaren tyckte att den var onödig. Den med mjölskummare är dessutom mkt bredare och tar större plats, men det är självklart en smaksak.

 4. Vill man tänka på miljön och kanske även plånboken så kan man köpa diskbara poddar till denna maskin och i dem fylla på sin egen köpta espresso. Vill själv köpa en sådan maskinmen har till nu tvekat för att poddarna är i aluminium..men “Kjell och company” har 3-pack på dessa diskbara poddar(coffeeduck)…bra va?:P

 5. Har också en svart utan mjölkskummare sedan förra julen.Håller med både Mini och MariaLycka till!//Lisa

 6. Vi köpte en sådan förra året, nu står den i ett skåp… det blir fantastiskt gott kaffe, det är smididgt MEN det är bökigt att köpa kapslarna online eller i speciella affärer och det blir sagolikt dyrt på ett år om man dricker ett gäng koppar om dagen var i ett hem. Jag tror vi köpte kapslar för nästan 2500-3000 kr innan vi kände att det kan bli mååååånga koppar i en vanlig kaffeapparat. MoccaMaster, har ni kollat på den? Den kostar några hundralappar mer än Nespresson men det är det värt gör klart godaste bryggkaffet! Den finns i en fin fin vit färg :-)Har aldrig kommenterat hos dig ( eller Weronica) förrut men ni har klart de bästa bloggarna i detta land!//Åsa

 7. HejRekommenderar Nespresso maskinerna VARMT, har haft vår i 2 år nu och har en separat mjölkskummare till – I LOVE!Vi bor inte i sthlm så jag klickar oftast hem kaffe på nätet, funkar strålande!Tack för en härlig blogg!

 8. Nu dricker inte jag själv kaffe… men eftersom min man gör det så önskade vi oss (och fick) en nespressomaskin i bröllopspresent. Jag tycker maskinen är snygg och stilren. De har en mycket bra hantering om maskinen går sönder – man får en lånemaskin medan de lagar ens maskin. Enligt mannen gör den mycket gott kaffe… finns ju en hel uppsjö med smaker att välja mellan så man kan nog hitta en favoritsmak. Nackdelen är att man inte kan köpa kaffet överallt. Personalen i butiken är mycket proffsig, kunnig och t

 9. Du kommer INTE ångra dig!Klart bästa kaffet!Vi har den mest avancerade för privatpersoner här hemma och en i enklare maskin i stugan.Dessutom en separat mjölkskummare till.Att köpa kapslar är inte krångligt. Ett par klick on-line och de är hemma hos dig. Beställer du en större portion på en gång är frakten gratis.BARA PLUS från oss. Och de brukar ha ganska bra erbjudanden på dessa maskiner med jämna mellanrum. Vid problem är de väldigt proffsiga {vår maskin är nu 5 år, haft ett litet problem då inbyggda skummaren la av. De hämta med bud och lämnar med bud inom garanti-tiden!Lycka till!

 10. Köp NESPRESSO!Den är bäst och för lite vardagslyx vill man betala! Vi köpte mjölkskummaren brevid istället – funkar utmärkt…Mini har skrivit precis det jag tänkte säga. Våra barn tycker det är jättekul att göra kaffe, trycka på knappen och servera föräldrarna…..Köp! Njut!

 11. Kan bara instämma i hyllningskören. Vi har en svart med mjölkskummare…och för egen del tycker jag att just den skummade mjölken är halva grejen…Blir såå gott kaffe. Ja, vi har höjt vårt kaffekonto ganska märkbart, men det är det värt! Rekommenderar denna VARMT! Enda nackdelen är som någon skrev att den inte känns å miljömässig, men jag har också funderat på att köpa återanvändningsbara “kapsyler” så har man löst det problemet!

 12. Jag tänker inte ge mig in i diskussionen om märke av naturliga skäl. Däremot så kan jag tycka till om mjölkskummare eller ej. :-) Jag skulle välja bort en inbyggd mjölkskummare och istället köpa en fristående. Dessa är ganska små och är lätta att stuva in i ett skåp. Då får du en smidigare och slimmare maskin att ha på bänken!

 13. Har läst tidigare inlägg och här kommer en som valt bort Nespresso :) Det du/ni ska fundera över är hur ni dricker kaffe och hur ni tror att ni kommer att använda maskinen. Varje dag? Flera gånger /dag ( om du jobbar hemifrån)? Bara på helgerna? Jag kikade lite på en Nespresso i slutet av sommaren när vi skulle byta ut vår espressomaskin men valde bort den av två skäl 1. Du är bunden till Nespresso för kaffet. 2. Priset för kapslarna. Fördel Nespresso: 1. Smidigt. Ack så smidigt & gott kaffe2. Snygg. 3. Förhållandevis billig apparat. Billig i inköp men dyrt i drift (=kaffet)Nackdel Nespresso: 1. Du binder dig till Nespresso som “system” Du måste köpa din kapslar från dem. Dessa är dyra 3-4 kr/kapsel och säljs i deras butik på Biblioteksgatan i Sthlm. Du kan beställa via nätet men får du beställa för en hyfsad summa för att få fraktfritt (hörsägen, har inte kollat upp detta i detalj själv)2. Du kan inte välja kaffe helt fritt och köpa goda bönor när du ramlar över några någonstans3. Miljöaspekten. Jag valde istället en helautomatisk Jura. Lite dyrare i inköp men smidig, snygg och jag kan välja vilka bönor jag vill och är inte bunden till en leverantör. Kompletterade denna med mjölkskummaren från Nespresso , den är bra fast diskar sig inte själv ;-) Vi dricker ca 4 koppar kaffe hemma/dag mer när vi har gäster och det skulle bli ruskigt dyrt med nespressokapslar för vår familj. Med en helautomatisk maskin kan vi välja bönor fritt , vi kör underbart goda Circi, och få gott kaffe varje dag. Till en lägre kostnad per månad. Om du ska ha Nespresso med mjölkskummare eller ej, om ni dricker lattre – ja. Om ni dricker espresso mest: nej. Lycka till!

 14. Jag rekommenderar Dolce Gusto. Flera kaffesorter och lättare att köpa kapslarna, då de finns i varje affär. Ingen dyr produkt, dvs. bra att börja ifrån, svalnar intresset så behöver man inte ha dåligt samvete om den står i skåpet en tid. Dessutom har hela familjen glädje av den, då det finns kakaokapslar, samt iste att avnjuta på sommaren. :)

 15. Vi har en espressobryggare från Saeco sedan ungefär tio år. Den är klart större än en Nespresso, men vi älskar den! Det är lätt att göra kaffe i den och vi använder den flera gånger varje dag. Rekommenderas starkt.

 16. Åh, det var lätt!Köpte en till min man i födelsedagspresent och vi använder den varje dag. Det är verklig vardagslyx! Vi är mer än nöjda. Visst kanske kaffet är lite dyrare, men det är riktigt gott. Före inköpet gjordes av maskinen blev det en hel del kaffe som man fick hälla bort och det är ju inte heller så ekonomiskt. Min man gillar verkligen kaffe, och han menar att det är bättre att dricka en god kopp i stället för fler “sisådära” koppar….(nästan som det blivit med vin, kan det vara åldern)?!Valde också en med mjölkskummare. Det är en smidig liten behållare som man lätt kan ta bort och förvara i kylskåpet. Maskinen är definitivt inte stor, trots mjölkbehållaren, 34x 22cm är hela måttet. Kaffet köper man enkelt på nätet eller i butiken i huvudstaden, men det är så enkelt att “trycka hem” ett gäng podar. Lyckades kalla dem för ampuller en gång, lätt väl kanske inte så bra. (Hi,hi).Jag är nog mera en tedrickare, men “latten” i denna maskin har fått mig till att hitta någonting riktigt gott! och samtidigt är det kul är att man kan erbjuda sina vänner på det de just önskar!Jag lovar att ni kommer att gilla den.

 17. Vi beställde en Nespresso för ett par månader sedan och är sååå nöjda. Vardagslyx är rätta ordet. Tips http://www.tretti.se Snabb leverans och billigast! 500:- tillbaka, antingen in på bankkontot eller att köpa kaffe för. Snabb leverans av nya kapslar- återvinningsbara om ni sopsorterar. Vi tog inkl. mjölkskummare. Maskinen är ändå ett smycke i köket. Alla andra maskiner står längst bak i skåpen och skäms. Barnen älskar att skumma mjölken till sin Oboy. Vi har valt retromodellen i äggskalsfärg. Årets köp!Kram Linda

 18. Vi har en nespresso sedan nästan ett år tillbaka och är supernöjda! Enkelt att beställa hem kapslar, bra med många olika smaker, enkel maskin att sköta. Har med mjölkskummaren, tycker inte att det tar så mkt extra plats, den funkar också superbra! Som flera har skrivit – alla gäster är sååå nöjda med kaffet!Köp!Hälsn /Anna

 19. Nu får jag hoppas maken inte läser här (vilket jag är rätt säker på att han inte gör). Jag har köpt en sådan, fast med mjölkskummare, till honom i julklapp i år. Han med kollegor delar en på jobbet (dock utan skummare) och han är nöjd med den vad jag har hört i alla fall. Vi har just nu en manuell Isomac – mycket snygg, men den har bara blivit stående då det blir för mycket jobb med att fixa i ordning en kaffe. Här hemma är det bara han som dricker kaffe.Så jag hoppas han blir glad över denna julklapp.

 20. Hej!Jag instämmer med hyllningskören!Jag har själv en citiz med mjölkskummare och är väldigt nöjd. Nu bor jag i staden där kaffet säljs men jag har ändå provat att klicka hem på deras sida och det är inte alls svårt. Det går i vartfall snabbare än att sätta sig på t-banan och åka in till östermalmstorg :-)Men visst, det är ju bra att tänka över huruvida ni tycker det är värt 3-4kr koppen.Gör man mycket med mjölk så välj den med inbyggd mjölkskummare, annars köp en separat.Resultatet blir i alla fall bra, oavsett om man väljer att göra espresso, latte eller vanligt kaffe. Eftersom det bara är jag i vår familj som dricker kaffe så är det här betydligt smidigare än en vanlig kaffebryggare. Det slutade med att jag hällde ut ett par koppar kallt kaffe på kvällen.

 21. Hej!Jag orkade inte läsa alla kommentarer innan men måste bara säga KÖP! Jämfört med andra kapselmaskiner blir kaffet VARMT (jmf ljummet i många andra…), det går FORT jämfört med icke-automatiska maskiner också. Kostar 3,70 kr/kopp ungefär, dvs blir dyrt om du ska bjuda alla gäster alltid. (Men eftersom kaffet blir så himla gott kommer alltid dina gäster att önska sig en riktig latte och ingen vill ha ditt bryggkaffe längre….) Jag har den med mjölkskummaren. Det är en lös behållare som man kan plocka bort, en magnetisk visp i botten. Den kan skumma varmt eller kallt (dvs värma eller kyla mjölken medan den vispar). Jag tycker den är underbar, särskilt eftersom jag dricker latte jämt. Enkel att rengöra också. Låt dem demonstrera maskinen i butiken, tycker jag. Då får man en bra bild över hur smidigt det är. Nespresso har en kundtjänst som är fenomenal och de hjälper dig med minsta lilla skitsak. Är det nåt allvarligare fel säger garantin att de hämtar maskinen hemma hos dig och lagar den, sen skickar de tillbaka den till dig. Verkar funka för de som haft krångel, men min har inte krånglat det allra minsta. Sen att de är ett gigantiskt företag, vill verka lite speciella med att inte sälja kapslar i vanliga butiker, att alla i deras butik på fashionabla Biblioteksgatan “ni:ar” sina kunder på högfärdigaste sätt osv. må vara en annan sak…Nyaste grejen med nespresso är att kapslarna går att lämna till metallåtervinningen så som de är (miljöaktivisten i mig stod tidigare och pillade ut kaffet för att bara lämna kapslarna till återvinningen).Köp den! Du kommer inte ångra dig! Men se till att få den med 500 kr rabatt (t.ex. hos Cervera m.fl)

 22. Köp den, du kommer inte att ångra dig! Jag har en nespressomaskin sen två år tillbaka och jag vill faktiskt inte vara utan den. Jag hade den tom med mig när vi hyrde stuga på västkusten en vecka förra sommaren. Jag har en separat mjölkskummare till. Aeroccino tror jag den heter, och med den kan man göra urmumsiga cappuccino och latte och alla man bjuder dem på blir mäkta imponerade.Visst är poddarna dyra, men om man köper 300 stycken åt gången får man dem iaf fraktfritt, och om man jämför med en latte på stan kostar ju dessa mycket mycket mindre. Sen har jag faktiskt precis köpt tre stycken påfyllningsbara och diskbara poddar från Kjell och Co och de verkar funka riktigt bra. Perfekt om man plötsligt skulle få slut på poddar.Kram,Fia

 23. Hej,Tittar in hos dig titt som tätt men kommenterar sällan men nu kände jag att jag måste. Fick precis just denna fast i svart och med mjölkskummare av min man när jag fyllde år. Vi älskar den! Jag ser inga problem i att beställa poddarna på nätet de är jättesmidigt tycker vi. Kanske inte det mest ekonomiska men kaffet blir jättegott!

 24. Vad är fördelen med en kapselmaskin jämfört med en “vanlig” espressomaskin? “Vanligt” kaffe genererar mindre sopor (återvinningsbara iofs) än kapselkaffe.

 25. Köp en Nespresso är mitt råd. Jag har haft min maskin i 2½ år och är fortfarande lika nykär i den. Att beställa kapslar online är busenkelt och problemfritt. Jag har beställt 3 ggr per år och köper förutom mina favoriter även någon av deras specialsmaker.Rekommenderar att köpa aeroccino för den gör alldeles perfekt mjölkskum.

 26. Alla: Ni är de absolut bästa läsare man kan ha! Tack så otroligt mycket för alla kommentarer, vi har läst dem alla. Vissa till och med några gånger och visst lutar det åt att vi köper en Nespresso i mellandagarna. Vi ska egentligen bara komma överens om vi ska eller inte sa ha en mjölkskummare, vi är lite oense där ;).

  Till alla och en var, stort Tack!

  Kram Kram

 27. Hej!Jag har exakt den maskinen du visar på bilden och är hur nöjd som helst! Den gör kanongott kaffe. Eftersom den inte har inbyggd mjölkskummare köpte jag en bredvid (från OBH nodica som också är kanon). Utrustad med dessa får man kaffe som på stan…fast hemma.Sen är designen snygg och den tar inte mkt plats på diskbänken. Det tänkte jag även på när jag valde extern mjölkskummare. Hoppas detta kan hjälpa lite i beslutsfattandet :)Kram Marieps bilder på hur det kan se ut hittar du här:http://minafinastesaker.blogspot.com/2010/06/forsta-inlagget-forsta-dagen.htmlhttp://minafinastesaker.blogspot.com/2010/11/husbilder-del-2.html

 28. Vi har haft vår Nespresso i 5 år. Det bästa vi någonsin har gjort.Fantastiskt kaffe. Lätt använd. Snabb leverans av poddar samt en superb kundservice. Mjölkskummaren är super och bör definitivt köpas.Ett bra köp helt enkelt.hälsargabriella

 29. Jag/vi funderar också på en Nespresso, den modellen som du visar uppHar läst alla kommentarer du har fått, den hamnade lite högre upp på “önskelistan” nu

 30. Jamen vänta med skummaren då! Jag har en separat Aeroccino, suveränt bra, men den sitter inte ihop med min maskin. Efter lite scoutande av tekniska specar på de olika maskinerna köte jag en nespresso med aeroccino i paket, den maskin som ser ut lite om ett strykjärn i formen( C901). Just nu kostar den 2095 på tretti, se och man får 500 tillbaks till kaffe…

 31. Vi kjøpte en Dolce Gusto fra Nescafé. Grunnen var at jeg kun drikker kaffe med melk og her får man melken i kapsel. Man trenger altså ingen melkeskummer ved siden av. De har også flere kaffesorter, kakao og iste. Man får kjøpt kapslene i de fleste matbutikker. Jeg må allikevel innrømme at en Nespresso har et finere utseende.Kari :-)

 32. Hej!Jag har också en nespressomaskin högst upp på årets önskelista. Jag har kollat runt en hel del och även smakat mig fram. Nespresso gör den godaste espresson helt klart! (Och så är den ju snyggast också). De flesta andra maskiner har bartryck på 16 men nespresso på 19 vilket ger ett bättre kaffe. Så en nespresso är ett grymt val helt enkelt! =)

 33. Som så mange andre sier, KJØP NESPRESSO!!! Fantastisk god kaffe, du blir ikke lei og den er garantert ikke et bomkjøp ;)Vi har den varianten med melkeskummer, den bruker vi ikke hele tiden, men vi er fornøyde. Melkeskummeren kan du koble fra maskinen og sette i kjøleskapet, så det du ikke bruker der og da kan brukes i neste kaffekopp.Vi syntes ikke det er problematisk at du må handle kapslene på nett, de blir jo levert på døren, så det er bare luxux spør du meg ;) Også har jo nespresso fantastisk mye tilbehør da. SPent på hva dere velger og om dere blir fornøyde. God Jul og God Nytt År!!! Ellen

 34. Älskar Nespresso! Har en enklare + separat mjölkskummare i stugan (3 år gammal) & en nyare hemma med mjölkskummare vid sidan av. Vi dricker inte så mycket kaffe, max 2-4 koppar/dag total & då blir det inte dyrt. Dricker man mycket kaffe blir det ju rätt häftigt med ca 3kr koppen. En bra grej med mjölkskummaren som är \”inbyggd\” är att den rymmer lite mer mjölk. Tycker det är smidigt att beställa kapslar på nätet. Köp & njut! =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *