Äta bör man …

Upp som en sol och ner som en pannkaka. Lite så var denna vecka, måndagen var finfin. Men så kom tisdag och något trist virus med den. Vinterns första riktiga. Jag är inte road. Jag är inte på topp. Men äta bör man även om man känner sig hängig och inspirationen inte riktigt infinner sig. I frysen hittade jag kyckling och köttfärs. Så torsdag och fredag kör vi två nya rätter som vi hoppas ska kvala in på vår lista.

Torsdagens middag

Ikväll blir det Kyckling med senapsgräddsås. En kombo som jag provat på i ett annat recept med mycket lyckat resultat. Nu hoppas vi detta blir det samma. Till efterrätt tänkte jag att vi skulle prova att göra mjukglass av Arlas nya smaksatta grädde. Hittade ett recept hos Husmorsorna som såg intressant ut. (Normalt blir det inte efterrätt på torsdagar, men ingen regel utan undantag)

Fredagens middag

Det andra receptet som vi kör imorgon är, Persiljejärpar med svampsås. Nu vet jag inte riktigt vad det är för skillnad på en pannbiff och en järpe mer än att sist jag åt en järpe var när jag gick i skolan. Känns som det kan vara hög tid att ge dem ett lite bättre rykte här hemma :).Ett annat tips idag är att H&M fyllt på med myskläder & pyjamaser. Med åldern kommer en helt ny uppskattning för mjuka paket under granen har jag märkt. Just nu får man 50 kr rabatt om man uppger rabattkod 1304.En fin torsdag önskar jag er alla!Bild: Bilder från meny.se. Med lite kludd och redigering av mig.

signature

3 comments

  1. Usch, det är inte roligt när virussjukdomarna börja komma… Krya på dig!De där rätterna ser riktigt goda ut! Undra om inte jag också ska ta och prova järparna… Det blir lätt att man kör samma recept hela tiden. Kul att prova något nytt!Ha en bra dag!Kram Mia

  2. En vardagsklassiker hemma hos oss är mina nötfärsbiffar i svampsås, påminner en del om järparna ovan. Jag gör vanliga nötfärsbiffar som jag steker, lägger åt sidan. Sedan gör jag en sås, fräser champinjoner och lök, häller på matlagningsgrädde, soja och fond efter smak. Kokar upp, lägger sedan i biffarna så de får puttra lite i såsen. Äter potatis till. Det är supergott, prova gärna!

  3. Mia: Tack så mycket! Precis, det blir mycket samma lika. Dessa rätter känns bekanta, men med lite för oss ny knorr.KramSofia: Tusen Tack för tips, detta provar vi gärna nästa vecka :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *