Vad blir det för mat?

Nu har vi ätit upp så mycket det går ur skafferi, kyl och frys. Dessa är dessutom städade och rengjorda. Att ha en nyputsad kyl och ett för stunden organiserat skafferi gör under för inspirationen kan jag intyga. Idag ska jag handla och fyll på med bra-att-ha-grejer, sen är det bara att skrida till verket. Note to self: Du behöver INTE köpa: Sirap, florsocker eller pärlsocker ;).Förra veckan slog jag ett slag för tonfisk på burk. Denna vecka vill jag slå ett slag för köttfärslimpan. Sköter sig själv där i ugnen, kan varieras i det oädliga och smakar mumma nu när vi nu går mot lite kyligare tider. Ett bra komplement till köttbullar eller pannbiff. Några av dessa tänkte jag vi skulle prova under hösten:

Köttfärslimpa

Fetaostfylld köttfärslimpa med oliver.Ostfärs i ugn.Pizzakryddad köttfärslimpa.Amerikansk köttfärslimpa.Köttfärslimpa med pesto.Denna variant har vi provat tidigare och gillar. (Vi har också brödsmulor och ägg i vår).Egentligen är det bara en sak man ska tänka på när det kommer till köttfärslimpa, snåla inte på kryddningen! I övrigt kan man mixa & matcha det mesta och det blir ett delikat resultat. Dessutom är en överbliven skiva en hit på utflykts mackan. There is no end to the possibilities :).

Jamies nya ?

Den 1:a september släpps Jamie Olivers nya kokbok Mat för hela året. Den blir säkerligen en fröjd att blädda i då den innehåller recept från Jamies egna Magazine. Samma vackra bilder men nu med recepten översatta till svenska. Inom kort i en butik nära oss. Lycka!Bilder: jamieoliver.com samt cdon.com. Kludd av undertecknad.

signature

6 comments

  1. Åhh, Jamie ska komma med en ny kokbok.Den förra, Jamies matrevolution har blivit något av en favorit. Supermånga goda och lätta recept. Jag ska helt klart lägga den på minnet.//Carina

  2. Carina: Matrevolutionen, den vill jag också jättegärna ha. Har förstått att den är mycket bra. Jag får kanske slå två flugor i en smäll i september :).

  3. Måste också tacka för tipset! Hade idétorka till kvällens middag och alldeles glömt bort den genialiska köttfärslimpan, så det får det bli i kväll!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *