Den som spar hon har.

Det blåser lite svalare vindar ute nu, igår kväll var det t om så kallt att jag stängde fönstret. Skönt någon dag förvisso, men nu hoppas jag på lite värme igen. Tog några bilder här hemma nu på morgonen, ljuset var inte riktigt på min sida. Men vi kör i alla fall tycker jag:

Nu är det målat

Skåpet som en gång var pippigult* är numer svart på utsidan och vitt på insidan. Inte så rackarns originellt efter alla idéer om grönt och turkost. Men jag tror att detta blev bäst i alla fall till slut, och som dottern konstaterade: Hey, det är ju i alla fall inte vitt ;). Om stolarna från Jula var pill pill att måla så var det inget emot för att måla om detta skåp. Skåpet i sig gick ju snabbt, men dörrarna. Jag ryser lite bara att tänka på det. Mmm, och så var det låsfunktionen som jag skruvade bort … och fick grymma problem att sätta tillbaka. Nåväl, slutet gott!* Sicka ambitioner jag hade där i januari, måla skåp, rusta kök mm. Vi är på väg dit, men långt ifrån framme ;).

Astrids dörr

Det som göms i snö …. Kommer fram vid flytt! detta snrikliga fina väggord kommer från Vimsadekor. Jag “gnuggade” aldrig upp det på dörren i det förra radhuset utan la det i säkert förvar i rullen den kom i (varför vet jag dock inte). Härom dagen hittade jag Astrid samt flera väggord till som ska sitta i köket, Lycka!

Tidigare, ett planteringsbord

När vi flyttade in här så behövde vi en plats för kaffebryggare, brödrost mm då vi inte har så mycket bänkyta att tala om. Vi letade och letade, men allt var antingen för högt eller för djupt. Men så kom jag ihåg planteringsbordet som jag köpt på Plantagen för över ett år sedan men som inte blivit ihopskruvat än. Passade som en smäck :). Det har stått framför fönstret länge, men nu är det även målat.

Tvättstugan just nu …

Dagens titt i tvättstugan som tidigare var en bastu som målades vit. Nu börjar saker och ting att komma på plats. Det blir mysigt även om det är pyttelitet, för det är det. Gladast just nu är jag över den vita rundstången som vi hade men inte visste vad vi skulle göra med den. Nu sitter den i taket och man kan snabbt och lätt hänga upp lite tvätt där. Ser ni min lilla knappburk på hyllan? Den knappbuken som jag påbörjade är helt borta, jag har letat och letat men den vill inte komma fram. Jag har nu påbörjat en ny, den innehåller än så länge bara en endaste liten knapp. Men även här är vi på väg och det är huvudsaken. Hemmet kommer att bli klart och burken kommer att bli fylld, sånt är livet.En riktigt fin helg önskar jag er alla!?Fotografier: Helena – En mammas dag.

signature

22 comments

 1. Karin L: Visst är det bra, det är som natt och dag efter några lager färg.

  Nilla: Tackar! Tapeten är en riktig favorit, man blir glad så glad av den.

  Det samma önskar jag dig!

 2. Vad fint ni har det där hemma.1. Skåpet blev ju hur fint som helst och jag bara älskar att det är proppfyllt med böcker!2. Astrids fina dekor matchar ju super med tapeten!3. Smart! Ja varför använda saker till vad dom ska, härligt med zinkskivan på!4. Å till sist tvättstugan som jag bara gillar så skarpt och speciellt det lilla gröna skåpet längst ner i vänster hörn, så sött! Snyggt med svart golv till vita väggarKramAnna

 3. Skåpet är jättefint i svart. Har funderat på ett vitt bokskåp med skjutdörrar men det kanske vara svart ändå när jag ser ditt.

  Kaffebryggare och brödrost har vi lika ;)

  LiseLotte

  Liselotte: Brödrosten var det första gemensamma som jag och Johan köpte ihop, tyvärr så har den slutat att rosta på ena sidan :(. Så trist, jag gillar denna skarpt. Lutar åt den SMEG denna gång, de är ju ganska lika.Lycka till med skåpet!/ Helena

 4. Åh vad fint skåpet blev! Har varit sugen på ett sånt men tvekat pga färgen. Undrar om inte jag ska köpa ett och måla om också :D

 5. Superfint! Så snyggt skåpet blev! Hade säkert varit fint turkost också men svart var super. Hade liknande ambitioner för mer än ett år sen – skulle måla köksbordet, en skänk, ett skåp, en bokhylla och ett litet väggskåp. Så här ett år senare så är skåpet klart. Det lilla väggskåpet är på väg att bli klart, men det är mannens förtjänst. Ser så lätt ut när andra fixar till nåt men oj vad tid det tar.

 6. Hej Helena!Vad duktiga ni har varit! :) Och vad fint allt blev. Det är en härlig känsla det där när man tar tag i de där projekten och att det blir som man tänkt sig. Eller ännu bättre – då de blir bättre än vad man förväntat sig. :)Skåpet blev jätteläckert i svart och passar ju alldeles utmärkt som förvaring av kokböcker. :) Här hemma börjar kokbokslösningarna ta slut. Akut platsbrist! Maken har dock lovat hjälpa fixa till en bra hylla med mer utrymme. ;)Vad fint det blev med planteringsbordet. Härligt med möbler som får en helt annan användning än vad det var tänkt från början och som dessutom blir så lyckat. :)Ha en fin sommarkväll!Kram Lotta

 7. Åh vad fint ditt skåp blev. Jag håller nämligen också på att måla mitt gula skåp, men vitt, vitt, vitt. Jag bävar för dörrarna, och nu har jag det alltså bekräftat. Ja, ja, det ska regna hela dagen i morgon…..

  Tina: Hoppas det gick bra med målningen! Problemet tyckte jag var att det hela tiden fanns mer gult att måla över, hur mycket jag än målade så stack det fram gult … Nu i efterhand så har det dykt upp mini “fläckar” de fyllde jag i med svart penna. Fusk, absolut :)./ Helena

 8. De ser riktigt fina ut era förvandlingar! Läckert med det vita golvet (golven?) också! Så läckert med svart!! Vi har ett riktigt fint gammalt indiskt skåp i, tja, någon mörkbrun shesam träfärg typ. Inte min kopp thé. Men jag har stora planer på att måla det svart som du, med vit insida. Riktigt, riktigt snyggt. Men som du säger, amibitionerna eller planera är stora, men man får vackert ta det i den takt man hinner och mäktar med :) Man måste ju få leva och ha det lite roligt också! :) Kram

 9. Så kul att se det fina resultatet! Vi har en stor gillestuga i murrig furu som ska tas tag i nu till hösten. Även jag säger tack och lov för den vita målarfärgen :)

 10. Vad duktiga ni har varit! Snälla, kan du inte fota din fina köksbänk/soffa! Tusen tack för hjälp med tips!
  Hälsningar Anna-Clara

  Anna – Clara: Bilder kommer imorgon :)./ Helena

 11. Glasburken som du har tvättmedel i vart kommer den ifrån? Snygg!

  Maria: Den finns på Ikea./ Helena

 12. Hej igen!
  Vad är det för bänkskiva ni har i tvättstugan? Ni har fått så fint!
  Hälsningar härmapan Anna-Clara

  Anna – Clara: Vi hade sån tur att en borsdkiva från Ikeas formidabla rea passade som en smäck. Det är en helt vanlig furuskiva som målats svart. Vi hade en linkande i förra radhuset som vi måttbeställde från en brädgård.Haha, härma på du :)./ Helena

 13. Alla: Tusen Tack för alla fina kommentarer, de gör mig så glada :). Jag är inte så förtjust i att måla, men när man ser resultatet så är det allt som oftast värt det. Just nu har vi några dagar ledigt här hemma, men snart så är det dax för ett målarrace igen.

  Kram Kram

 14. Va fint ni har det! Gillar din blogg massor!
  Kommer vi få se några fler bilder ifrån Astrids rum? Har tänkt fixa iordning barnens rum och är ute efter lite inspiration.. =)

  P: Tack så mycket, det glädjer mig mycket :). Jo, tanken är att visa lite mer från hennes rum också. I nästa vecka ska jag ge mig på det tänkte jag. Rummet går i vitt, rosa & rött så pass mycket kan jag avslöja redan nu :)./ Helena

 15. Vad kul att få se så mycket bilder från ert hem. Och så snyggt skåpet blev!!

  Ha det bra!

  Kram pernilla

  Pernilla: Så roligt att du gillade färgen på skåpet, det var ack så drygt som sagt ;),Kram/ Helena

 16. 29               The sexy christian louboutin   lingerie that Bianca Jagger, Angela Bowie and Petula Clark buy at Janet Reger on Brook Street in London will be available in Washington shortly at a shop called Docktor Feelgood’s Love Boutique that will open next door to the Aged Women’s Home in Georgetown. According to Gabby Bobrow,  louboutin jeans mogul who represents Faded Glory locally and who is one of the financial backers of the new shop, the boutique will carry sensuous apparel, body jewelry and body oils and lotions, plus custom-made spike heel christian louboutin shoes and boots, retailing for up to $300. Little Orphan Annie should be seen – and certainly heard – but not worn. So say the louboutin shoes  authors of the hit Broadway play “Annie,” who got a restraining order this week in New York State Supreme Court against Bonwit Teller, the post New York-based specialty store, and childrenswear manufacturer Bow Age, barring them from promoting dresses with the likeness of Little Orphan Annie and her dog, Sandy. The order contends that they were “exploiting the success of the show.” A store sopkesman had no immediate comment. 

 17. \r\nA wonderful article?. In my life, I have never seen a man be so selfless in helping others around him to get along and get working. I feel good that there are people like you too. Thanks for this great weblog of yours. Its surely going to get me to go to higher places!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *