Sparris ? Fetaost

Jag har flera gånger tidigare prisat tidningen LagaLätt här på bloggen och nu gör jag det igen. Härliga bilder, lätta recept, snabbt går det och gott blir det. I det nya nummret lockas det med en festmeny som ska ta 1 timme att tillaga. Varmrätt och efterätt såg förträffliga ut, Men det var förrätten med sparris som fick mig på fall. Kombon sparris + fetaost + rädisor bara måste vara = sann!

Vårsparris ?

Vårsparris med fetaost & rädisor [4 port]500 g grön sparris4 msk pinjekärnor8 rädisor1/2 citron150 g fetaost *2 msk krasse2 msk olivolja2 krm flingsalt1 krm nymalen svartpepparFörbered och koka sparrisen några minuter. Rosta pinjekärnorna i en het panna. Skölj rädisorna och skrubba citrornerna och riv skalet. Halvera sparrisen på längden och lägg upp på tallrikar. Toppa med smulad fetaost, rädisor, citronskal, rostade pinjekärnor och klippt krasse. Ringla över olivolja, salta & peppra. Njut! [Ett längre och mer utförligt how to finns i tidningen]Fler härliga sparrislänkar hittar du Här!* Istället för vanlig fetaost så provade vi den gjord på buffelmjölk i helgen. Mycket god och så där härligt smulig var den. Rekommenderas!Bild: Foto från tidningen samt kludd av undertecknad.

signature

9 comments

  1. Sparris är gott med vad som helst nästan :) Grillad sparris och halloumi är också fina smakkompisar, gärna till en bulgursallad. Vårigt och gott!

  2. Maria – Matporr: Instämmer, lite sparris kan bara göra gott :). Halloumi är gott, gnissligt men gott så det ska jag absolut prova. Tack för tispet!

  3. Måste verkligen testas bums, kanske till de grillade bifftekibiffarna idag:) Ha en fin fortsatt vecka kram M

  4. Åh vad gott det ser ut! Jag gillar också LagaLätt, inte minst för att deras bilder alltid är så fina. Man blir verkligen sugen på att laga mat när man bläddrar igenom tidningen.

  5. Nu ska du få en utvärdering på studs! Läste ditt tips igår på jobbet när jag satt och våndades över vad vi skulle äta till middag. Upptäckte att jag hade alla ingredienser hemma, utom krassen så det var bara att gå hem och laga: )Nu kommer det: J Ä T T E G O T T !Helt underbart helt enkelt, vi åt salladen som en huvudrätt med gott bröd, men jag tippar att salladen är jättegod också som tillbehör till exempelvis grillad lax.Hur som helst Helena, tack för tipset! Den här salladen har genast hamnat påTop 10 hos mig! (och min man).

  6. Mia: Det låter som en mycket fin kombo det, tror att jag kanske prova den själv till helgen :). Tackar!Det samma önskar jag dig!KramPauline: Ja de har verkligen lyckats med tidningen, jättefin styling. Lagom liksom :).Anneli: Men så härligt att ni gillade det. Nu får det lov att bli detta smarr i helgen här med :). Tusen Tack för fin resension!KramVardagsstugg: Åhh, LagaLätt måste du prova. Den är ett rätt fint pris på den också om jag inte minns helt tokigt nu ;).Det samma!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *