Inne-Ute

Favoriter från Ikea våren 2010

Även om det inte känns ett dugg som vår idag då snön vräker ner, men våren är på väg inom kort. Det måste vi tro :). I väntan på den riktiga solen så har jag spanat lite på Ikeas nyheter för våren. Har inte hunnit med det riktigt tidigare så idag blev det en riktig djupdykning i sortimentet. Dessa är mina 8 favoriter:1. Rullgardinen Liselott skärmar av sol, men släpper in ljus. Inte en rullgardin för sovrummet kanske, så då är det tur att den är jättesnygg och passar i flera rum. 229 kr.2. Taklampan Månljus ser ut att vara en keeper. Finns i en större variant för 599 kr samt en mindre för 299 kr. Två små över vår köksö kanske ….?!3. Kring vasen Barfota finns inga tvivel, finns den hemma så får den följa med hem till mig. Tänk den halvfull med vatten, några vita blommor samt solens strålar som reflekterar. Sommar för 29 kr.4. Tekoppen Ödmjuk är en nyhet för mig även om den funnits i sortmentet ett tag. Den tilltalar mig mycket, Ja hela serien Ödmjuk talar till mig. Fint!5. Formgivaren Nicolas Cortolezzis har designat vägglampan Upplid. Så snygg! Vi planerar för två på baksidan och får förmodligen lägga lite semester på att inhandla dem då de inte säljs på vårat närmaste varuhus och ej heller på webben. Priset på 449 kr är rätt snyggt det med!6. Ingen sommar utan härlig lavendel (lavendula). De doftar så gott och är bevisligen mycket tålig då även mina brukar blomma glatt hela sommaren. Hos det stora varuhuset kostar en stor planta 89 kr.7. Spaljén Barfota är tillverkad i bambu och är 112 cm hög. Piffig hjälpreda i blomsterlandet för rimliga 49 kr.8. Vattenkannan Ostlig finns att tillgå i zink eller svart och kostar 99 kr styck. Gillar!Om inte vädret blir värre så står det Äntligen Hemma-mässa i Kista på agendan imorgon, så jag passar på att önska er alla en finfin helg redan idag. Hipp Hipp!?Bild. Eget collage med bilder från ikea.com.

signature

9 comments

  1. Nilla: Tack så mycket!Det samma önskar jag dig!Ylva: Så snygg och det även i IRL. Köpte två stycken på Ikea i Uppsala idag, kunde liksom inte hålla mig och då vi i alla fall passerade….. Ja varför inte :). Rekommenderas varmt!

  2. Härligt collage, blev påmind om att köpa lavendel och önskar verkligen att jag hade ett fönster där rullgardinen passade :)

  3. Mipp: Johan sätter upp den på vår baksida precis i detta nu. Ursnyggt blir det :). Men som sagt, den finns tyvärr inte i Valbo. Uppsala är närmast.Kram tillbaka från andra sidan stan!Sofia: Tackar så mycket :). Lavendel är vår det, ska köpa i helgen tänkte jag. Samma här, tyvärr ingen plats för den fina rullgardinen här heller :(.

  4. När man ser ditt kollage blir man sugen på att ta en tur till IKEA. I Malmö finns ett nybyggt som är världens andra största. Det har varit öppet i ett halvår men har ännu inte lärt mig hitta.Skam den som ger sig!Kram

  5. LiseLotte: Grattis, Jajamen mycket snygg är den allt :).Carina: Världens andra största låter som en dröm det. Jag kan förstå att det tar tid att lära sig hitta, men som sagt skam den som ger sig. På det igen bara :).Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *