Toile?de?Jouy

Vald tapet!

 Efter planer som att klä sänggaveln i ett raffigt rött tyg eller att tapetsera en röd fondvägg. Eller en grön vägg som den jag funderade på från början. Äro vi överens! Tyget visade sig rätt komplicerat då det skulle bli en skarv och jag syr normalt inte så jag gick vidare. De gröna tapeterna gillade jag jättemycket på bild, men de passade mindre bra i teorin. Den röda härliga fondväggen med inspiration från den härliga våningen på Strandvägen tyckte Johan var ok … Inte mer. Och då jag vill att vi båda ska tycka om tapeten och rummet så fick Johan peka ut sin favorit, och pekar då på bilden ovan. Vi är alltså tillbaka i den härliga våningen, men i ett annat rum :). Jag tycker mycket om tapeten också, för att inte tala om stylingen. Den blommiga kudden, tillsammans med den mörka filten samt matchande dimmrosa kuddar. Mumma!Nu återstår bara ett problem, Var hittar man den fina tapten med toile?de?jouy mönster? Den ser ut att vara lite cremé färgad i botten? Någon som har denna? Tipsa mig så vi får ett slut på detta :).Bild: skonahem.com samt kludd av mig.

signature

14 comments

 1. har du kollat tapetorama.se? De har hur mycket som helst, tar dock ett tag att kolla igenom :-) Lycka till!

  Sofia: Ja de har otroligt mycket. Ett härligt ställe på webben it is :). Tack för tips!/ Helena

 2. Åh! DEN lägenheten!!!! Jag älskar strandvägsbostaden!!!!
  Jag har inte några tips på tapetaffärer. MEN:
  Kolla in mäklarfiman där ena systern jobbar, jag tycker att stylingen av vissa lägenheter har touchen som har i sin egen lägenhet. Exempelvis denna (där hon ifos inte är ansvarig mäklare, men ändå)

  http://www.esny.se/node/1342/bilder

  Det är främst stolarna, tapeterna mm som jag syftar på.

  Karin L: Oj oj oj, så fint! Håller med dig, det är samma känsla i båda lägenheterna. Det ända jag kan tänka på just nu är, var hittar jag den otroligt söta tapeten med fåglarna? Den skulle man ju vid matplatsen. Härligt! Tusen Tack för länk!/ Helena

 3. Hej!

  kolla tapetorama.se som Sofia skrev eller googla på toile de jouy tapet så finner du en massa sidor som tillhandahåller dessa gudomliga tapeter!

  Har sjælv planer på sådana finingar hemma och bestæller du dem via USA eller England så betalar du bråkdelen av vad du gør hær hemma!
  Ær lite osæker på tullkostnaden dock.

  Lycka till! :)

  Tess: Aha, man kanske skulle kolla runt lite på engelska butiker då med andra ord. USA är det ju stor risk för tull, men england har jag handlat från tidigare med mycket bra resultat och där slipper man ju tullen också. Tackar :)./ Helena

 4. Kan inte hjälpa dig tyvärr men jag håller med dig o maken om att det är en snygg tapet!

  Stylingen är verkligen tiptop :)

  Sofia: Visst är den, det kommer nog att bli en mycket fin vägg :). En kombo jag själv skulle tänkt som svårsmält men när man ser resultatet så är det självklart!/ Helena

 5. Tänkte just tipsa om Göteborgs fina engelska tapetmagsinet för de har Toile de Joeuy i lite pastellfärger vet jag – men så var ngn annan snabbare här ovan :) Ring dom annars – de är helt suveräna! Detta brukar jag aldrig göra för jag ogillar tjôt, men jag har till min webshop fått in helt toppfina kuddar i det klassiska mönstret – fast lite modifierade, jag lägger inte in ngn länk & har mig men om du vill kika så ligger de under Nyheter…

 6. Å jag vet precis vilken det där är! Vet att agenturen som har den där tapeten ligger på Östermalm här i Stockholm, möstret finns i tyg oxå. Jag har det på tugna. Hör av mig när jag kommer på det! Om inte, så verkar ju tjejerna ovan ha kommit med massor av fina tips. Hoppas att du hittar det du söker. Och du, håller med – det är viktigt att alla som ska vara i rummet gillar tapeten:)Hälsningar Sophie?

 7. Elisabeth: Tackar för tips, jag har spanat där. Urfint! Jag har koll på den fina butik så jag känner till dina kuddar väl :).Sophie: Jag tror att jag har lite koll på läget, men om du minns så hojta gärna till! Visst är det så och Johan blev mycket glad för alla tips på var vi kan hitta tapeten. Han hälsar och tackar så mycket :).Emma Lundbladh: Eller hur x 2 :).Kram

 8. \r\nA wonderful article?. In my life, I have never seen a man be so selfless in helping others around him to get along and get working. I feel good that there are people like you too. Thanks for this great weblog of yours. Its surely going to get me to go to higher places!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *