3 x mat

MorotssoppaTillsammans med Prinsessfisk med rossasås [Lax i ugn med romsås] så är soppa det bästa Astrid vet. Jag är mycket tacksam över detta faktum då det är busenkelt att sno i hop en soppa när tiden är knapp och magarna kurrar. Vi bestämde redan i början av sommaren att när det blir höst så ska vi börja äta soppa varje onsdag till middag. Nu är det höst och vår första soppa blev denna mycket delikata Morotssoppa. Slät, mild och fin blev den. Nästa onsdag vankas min favorit, Grön ärtsoppa. Gudagod!Tinas CookalongJag följde givetvis favoriten Gordon R när han körde cookalong i våras, ett mycket trevligt koncept som nu Tina Nordström kommer att köra på måndagarna i höst.”Tina Nordström ska i direktsändning laga en trerättersmiddag på en timme. Tittarna kan passa på att laga maten tillsammans med Tina.”Personligen kommer jag nog inte försöka laga ikapp med Tina utan sitta lungt i fåtöljen och låta mig inspireras. Men för dem som vill vara med och laga finns shoppinglista och recept redan på plats. Tinas Cookalong startar på måndag kl 20:00 i TV4. Kul!Det 3:e och slutliga mattipset för idag är den roliga bloggen Husmorsorna skrivna av favoriterna Emma Hamberg och Anette Rosvall. Idag tipsar Emma om very smarrisch Squaschbiffar som även kommer att serveras här hemma ikväll. En favorit från boken med samma namn som bloggen Husmorsorna.Nä, nu njuter vi lite av solen innan stormen kommer va?Bild: Eget collage med bilder från istock.com samt recept.nu.

signature

8 comments

  1. Bra med recepttips. Jag måste nog ta och fixa en matlista snart så vi kommer oss för att börja köra med det. Praktiskt när man ska handla och kanske blir det billigare i längden vem vet.

  2. ..burr det är verkligen soppväder regnet öser ner (fast det är ju inte kallt så burret kanske är lite överdrivet ..:):) Men ändock kommer sopp-recept väl till pass för hösten är i antågande och smarrigt är det då. Ser fram emot Tina hon är mysig och lite lagom sådär. Vad mycket fint du har visat på sistone det är som vanligt härlig avkoppling och inspirerande att titta in hos dig. Hoppas ni snart finner ert drömhus. Trevlig helg! //Anne O

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *