Visning

HusvisningEbba Von Sydow ska flytta och säljer således sin mycket snygga våning på Östermalmsvägen. Två saker slår mig då jag tittar på bilderna. Det första är av ren nyfikenhet, var [var var var] är det Ursnygga skåpet med citat från Coco Chanel som gjordes i Roomservice? Och det andra är att lägenheten i stort sätt är tömd på personliga ting.Då vi hoppas att det snart är dax för oss att ha visning här hemma så har jag funderat mycket på just det där. Plocka bort det mesta eller visa upp hemmet i all sin glans? Ok, lite plockar man säkert bort men behåller till slut det mesta. En balansgång helt klart. Vi var på en visning för ett tag sedan då det nästan inte fanns några möbler alls och då är det inte helt lätt att där på stört få en känsla av vad som kan komma av detta. Det samma gäller om det är för mycket möbler så klart. Hur tänkte ni här, köper ni en livstil eller vill ni drömma själva på visningen? Ni som sålt hur gjorde ni? Jag blir jätteglad om ni delar med er av era erfarenheter.

signature

8 comments

  1. Vi hade rensat mycket av det mest personliga typ bilder på barnen och så när vi hade visning, men inget annat! Vi frächade upp växter och fixade lite med kuddarna i soffan typ sen var det klart! (vi har en ganska avskalad vit stil annars men inte helt steril) Jag tor folk gillade det dom så, det kändes som någon bodde där fick vi höra genom mäklaren någon som gillade inredning och sitt hem! Jag hatar med som du säger när man sklar bort för mycket eller när det inte är i ordning plockat överhuvudtaget! Lagom är nog bäst:)

  2. Vi hade varit på åtta visningar innan vi köpte huset som vi bor i idag. Alla utom vårat hade alla grejer kvar. I vårat var alla saker bortplockade, allt!!! Å det var jättebra för då kunde vi koncentrera oss på planlösningen och inte störa sig på alla personliga saker… Så jag skulle nog sälja att det går lättare att sälja om man har så lite som möjligt… Lycka till!!!!

  3. Fast mest nyfiken blir man ju på Ebbas lägenhet! Om den går ut för drygt fem miljoner, hur mycket kostade den när hon köpte? Varför ska hon flytta? Vart ska hon flytta? Många frågor!

  4. Hej! Jag vill själv “flytta in” i lägenheten i tanken, när jag går på en visning. DÅ kan det störe mig lite med personliga ting, jag tittar nyfiken (ja, jag är nyfiken i en strut, alltid…) på dem istället för att fundera över hur jag skulle kunna skapa ett hem där. Samtidigt finns det en gräns, att plocka bort alla möbler är inte speciellt bra, det blir bara kallt och konstigt. Glada hälsningar från Ebba

  5. Hej! Det jag har hört av mäklare och home stagare är att speciellt alla foton ska plockas bort. Detta för att inte ta fokus från visningen. Jag är precis som Ebba ovan nyfiken så jag märker själv när det finns för mycket foton, diplom odyl att jag går och tittar och läser på det istället. Själv kan jag också känna att jag inte vill visa vem som bor i lägenheten/huset när jag säljer själv, så det har också föranlett att jag vill ta bort sådant. Den värsta visningen jag har varit på är i ett hus där det var jättesmutsigt i köket. Bänkar och skåp var inte avtorkade, det luktade unk i kylskåpet (något att tänka på. Fräscht i kylskåp och diskmaskin. I alla fall jag öppnar och kikar och då vill man inte att det luktar skunk). Det i kombination med att det var orginal inredning från 50-talet, slitet med andra ord, gjorde att man kände att man absolut inte kunde bo där utan att låta någon annan ta bort hela köket. Om det åtminstone hade varit rent så hade man nog känt att man hade kunnat leva med det och fräscha upp det allt eftersom.

  6. Alla: Urbra tips, Tack så mycket. Jag är har nu på morgonen skrivit ner en plan hur vi ska göra när det blir dax. Misstänker att när det väl händer, ja då går det fort :).Ebba von Sydow: Så roligt att höra hur du resonerat. Jag förstår precis hur du menar och vi är tillbaka till detta med balangången. Lähenheten ser fab ut och jag hoppas att du får till en snabb och smidig affär :).

  7. Vilken bra fråga! Själv avskyr jag småplotter som stör harmonin och skulle därför aldrig bli sugen på att köpa ett hem som ser rörig, ostädat eller överbelamrat ut. Nu drömmer jag mig dock bort till bilder från http://www.alvhemmakleri.se, där stylisten plockat fram lite vardagsgrejor – utan att det blir stökigt – och man känner att här bor det nån – här skulle jag vilja bo. Kolla in siten själv så förstår du vad jag menar!Ska själv kika in i Ebbas hem, men hon har ju enligt sin blogg hållt på och flyttat grejer ett tag, så hon har väl tagit bort det mest privata?/Cecilia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *