Enkelt, Snyggt & Gott!

Augustisallad, yum yum :). Det väntas många roliga stunder de närmaste veckorna innan skola och jobb tar vid igen. Några av dessa roliga stunder är jag själv värd för. Således sitter jag rätt mycket med näsan i inspirenade kokböcker och tidningar. Det står bara enkla, snabba recept som kan förberedas i god tid på mina listor i år. Lev och lär, typ. Hittade ett lysande exempel på Enkelt, Snyggt & Gott i denna Augustisallad med tomater i senaste nummret av Laga Lätt [nummer 8/2009]. Enkelt då det är en sallad. Snyggt serverad i en stor glasburk från Ikea. Och så till det goda, dressingen är helt underbar. Den är rätt basic men tar denna annars enkla salladen till helt nya höjder, prova vettja :). Augustisallad med tomater [8 port] 1 kg tomater (gärna blandade sorter & storlekar) 1 stor romansallad 3 färska rödlökar Dressing 1 msk osötat senap (typ dijon) 1/2 msk honung 1 vitlöksklyfta 3 msk rapsolja 1 msk färskpressad citronjuice 1 msk vatten 2 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar Skölj och dela tomater, sallad och rödlök i lagom mumsbitar. Rör ihop senap, honung och vitlök. Tillsätt oljan lite i taget. Rör ner citronjuice och vatten. Salta och peppra. Ringla den sedan över salladen och blanda det hela. Klart! Passar urbra till det mesta, i tidningen serverades den till exempel till pizzabitar och kräftor. Bild: Saxat från senaste nummret av lagalätt.se. Kludd av undertecknad.

signature

15 comments

  1. Mmmm, det lät gott! Och ju enklare desto bättre! Jag gjorde en variant på dressingen till vår färskpotatissallad ikväll, kan varmt rekommenderas.

  2. Vilken underbar blogg du har! En verklig inspirationskälla med fina bilder! Jag hoppas det är ok att du hamnar på min länklista?

  3. Jag är så glad att jag har hittat till din/eran blogg. Det är alltid en massa roliga tips och sånt här :) Härliga hopkok av bilder också :)Mvh Sofia.

  4. Åååh, vilken trevlig sida… Fick tips av en ny bekantskap. Snyggt m burken! Har en sådan m havregryn i… Den kanske får få ett nytt kall framöver…. ;)

  5. Var faktiskt på kräftskiva igår där de serverade just denna sallad med pizzan från samma tidning och kräftor. Mmm. Pizzan var supergod kan jag meddela! En perfekt mix av mycket gott.Kram Cin.

  6. Alla: Tack så mycket för alla glada kommentarer :). Jag har även jag nu letat fram min “burk” från Ikea och kör den till sallad när vi är några fler kring bordet. Billig och ack så effektfull!KramMonica E: Givetvis är det helt ok, Varmt välkommen hit :).Malin: Nu ska jag vara helt ärlig med dig Malin, Jag har urdålig koll på denna typ av menyer. Sist jag var på kräftskiva eller åt kräftor var jag 5 år. Men jag tänker mig denna augustisallad, en västerbottenost paj med kantareller. Gott bröd med en kräftröra som jag såg i en tidning. Som skagen fast med kräftstjärtar på burk istället för räkor. Sparris med lite riven parmesan och så något maffigt chokladigt till efterrätt.Hoppas att det hjälper dig lite på traven i alla fall.Cin: Tack för rapport, då blir det nog den på kusinlunchen här hemma på onsdag :).Kram

  7. A wonderful article…. this is just what I needed to read today. Thanks for describing the way you work and how you structure your writing projects. I’ll go read that article now.

  8. Every body understands that today’s life is not cheap, however some people need money for various issues and not every person gets enough cash. Thus to get some loans or small business loan would be a proper way out.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *