Dessert, absolut!

Krispig CironpannacottaJag har fått några mejl där det undras vad jag tänker bjuda på till efterrätt på midsommar.Lite nya recept på mat efterfrågas också. Jag är givetvis smickrad över det faktum att ni vänder er till mig i en så viktig fråga, men måste nog göra er lite besvikna här. Inte kanske så mycket när det kommer till själva desserten för den tror jag blir svindlande god men till midsommarmat i övrigt. Så här ser det ut, maken har jobbat mycket på sistonde och vill ta det lungt över helgen. Dottern drar till landet med morfar och mormor. Jag som också känner för lugn och ro har tackat nej till stora fetster i regnet för att riktigt kunna känna lugnet på hemmaplan. Så maken och jag kommer att grilla en köttbit satsa hårt på tillbehör och så avsluta med pannacotta och Limoncello. Ack så hemskt säger vissa, ack så härligt säger jag & maken :).Receptet på den überhärliga Citronpannacottan hittar ni här. Och om ni inte lyckas hitta Limoncello på Systembolaget så bjuder Leila på en god variant här. Dessutom finns det ett recept till på Limoncello i Sommarens söta för dem som har den. Om det är barn som ska vara med och kalasa så kanske denna dessert är lite djärv att locka just dem med, men rosa chokladmousse brukar bli en riktig hit bland dem istället. Kan också förberedas och göras till många på en gång. Annars är det ju jordgubbarnas dag detta, med lite gräddmjölk och en nypa socker blir de en delikatess i sig :).Vad vankas det till fika och dessert hos er på midsommar?Fotografi ur boken Smaker från hela världen, Allt om mat

signature

10 comments

  1. Jag tycker det låter helt rätt!!! Även vi ska fira en lugn midsommar. För vår del blir det att dra ut med tältet, käka lite dillkokt nypotatis och en sillbit (nåt annat till mig tack…). Efterrätten får vänta till söndagen då vi ska på 2 års-kalas. Kan annars rekommendera limemarinerade jordgubbar med vitchokladsås, tror det finns på arla.se Väldigt gott!!!Kan rekommendera sparrisknyten som tillbehör till köttet. (Finns i skafferiet)Trevlig midsommar!

  2. Jag tycker att det är mysigt att ha en jordgubbstårta på midsommarafton och i år ska jag testa att göra en jordgubbstårta med rabarberkompott och chokladtryffel i, hoppas den blir god!Trevlig midsommar och hoppas solen skiner på oss alla!

  3. Det både lät & såg smaskigt ut det där. Här ska jag bjuda på jordgubb& rabarberpaj. Inget avancerat alls, men syndigt gott!!

  4. Låter som en härlig midsommar. Viktigt att göra det som man känner för inte det som förväntas av en.Till kaffet bli det traditionell gräddtårta med jordgubbar.Ha nu en härlig midsommar och passa på och njut av varandra.kram kram

  5. I mina öron låter det som ljuv musik med en lugn och mysig midsommarhelg hemma innanför sina egna väggar. Man måste ibland ta ett break för att få igen lite energi. Dina tips låter supersmarriga själv gör jag en pavlova (på en stor plåt) täcker med kesella lime/jordgubb blandad med grädde och toppar med färska jordgubbar och lite fina myntablad. Ha det jättebra och njut av lugnet.Kram Ampa

  6. Jag önskar dig en härlig midsommar och en lång skön sommar!Vi åker ut till ön i morgon och kommer att vara där mest hela sommaren – därför kommer jag inte kunna kika in till din blogg så ofta. Kram!

  7. Som vanligt levererar du inspirerande tips :o)!Här blir det midsommar i stan för ovanlighetens skull, först balkongfrukost, tillåter vädret går vi kanske ner till vår träbåt som ligger vid en brygga mitt i stan och bryggseglar lite och dukar upp en enkel sill-lunch i sittbrunnen eller på varvet. Sammanstrålar i en park för fika och lite lek med några kompisfamiljer på em och då blir det nog en ganska klassisk jordgubbstårta som blir vårt bidrag. Tänkte leta upp ett recept från en gammal Buffé, icas alltså, med äppelmos och rabarberfyllning, om jag minns rätt var den väldigt fräsch och god. Eller så blir det någon marängtårtevariant med lemon curd och massor av jordgubbar och grädde.. Lite sent planerad alltså, men det blir nog bra till slut :o). Trevlig midsommar!

  8. Hej!Ville bara meddela att denna bilden finns med i en tävling hos citygross. Är det du själv som tävlar eller någon du lovat använda bilden är det ju helt ok. Men det har förekommit mycket fusk i denna tävling och många som stulit bilder från nätet och angett som sina så har någon tagit den olovandes så bör du anmäla detta till citygross.Bilden hittar du här under dagens datum (30 dec)https://www.facebook.com/citygross/app_450767994981962Välj recepttävlingen så kommer du rätt.MvhAnnika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *