Årets värdar äro …

Årets sommarpratareSå långt tillbaka jag kan minnas har Sommar varit en centalpunkt i familjens sommarfirande på landet. Först pratades det om vem som skulle hålla i programmet, sedan lyssnades det och till fikat på efermiddagen kom dagens utlåtande. Jag har således ärvt min passion för att lyssna på dessa sommarpratare, det kom med hallonsaften som barn. Jag och min mamma enas sällan om vilka vi tycker gjort en fin insats i programmen, en generationsfråga helt klart. Men tre stycken är favoriter som vi har som måttstock, tre vi båda tyckt mycket om. Det är Magnus Uggla, Måns Zelmerlöw och den finaste och bästa av dem alla Mark Levengood. Den sist nämda har jag lyssnat på mången regning sommardag då jag städat, jag skrattar och rörs varje gång som om det vore den första.Årets lista ser mycket fin ut, dessa får jag bara inte missa:Juni:20. Ingvar Kamprad21. Tomas Ledin25. Malin Åkerman29. Hans Alfredsson  [Sommar 50 år, hipp hipp] Juli:2. Joe Labero3. Cecilia Frode4. Lena Philipson5. Herman Lindqvist7. Nour El-Refai9. Malin Baryard12. Prinsessan Birgitta14. Katerina Janouch18. Kristian Luuk19. Per Olov Enquist20. Madeleine Westin23. Malin Sävstam24. Kerstin Hessius25. Morgan Alling26. Ola Salo27. Petra MedeAugusti:1. Alex Schulman2. Anders Wall9. Anders Lundin14. Laila Bagge15. Jan GuillouHär hittar ni den fullständiga listan!Lyssnar du på sommar? Har du i så fall någon favorit och vem vill du inte missa i sommar?

signature

9 comments

  1. Oj vilken fin blogg, känns så där….hemtrevlig på ett sätt som jag inte kan förklara riktigt :-)Jo jag har en klar favorit sen tidigare år som jag ser är med nu också vilket gör mig själaglad, Ola Salo, sicken kille!Ha de gott hälsar Carina

  2. Carina: Så trevligt att du gillar, Varmt välkommen till mig :).Ola Salo har jag missat tidigare, så det får bli en podcast i väntan på hans nya sommar. Han är bra fin Ola.Ha det fint!

  3. Jag är en trogen sommar-lyssnare. De sista två åren har jag inte lyssnat live (bor i Norge och får inte in SR på vanliga radion och har inte lust att hänga vid datorn mitt på dagen) utan istället tankat ner podcasten och lyssnat i min iPod liggandes på en filt på gräsmattan eller på väg till jobbet. Helt perfekt!Jag vill absolut inte missa Kamprad i år, han är en stor idol. Håller med om att Marks program var fantastiskt!

  4. Åh vad jag älskade Måns program i somras! Jag hade väl inte så stora förväntingar, men det slutade med att vi körde Österlen runt och kunde inte stanna och bada förrän hans program var slut. Det var såå bra!Jag lyssnar på alla programmen i efterhand, med ipoden i öronen och med stavarna i händerna när jag är ute och går!

  5. Du måste lyssna på Elizabeth Gummesson. Jag har hört henne föreläsa och hon är super. Anna

  6. Alla: Så roligt med fler som gillar att lyssna på Sommar. Det är samma med mig, det är inte så ofta (förutom på landet då) jag lyssnar live. Det blir oftast på kvällen i iPoden. Instämmer om att Ingvar Kamprad ska bli mycket spännande :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *