Ny Favoritfilm

Stekta gröna tomaterFör någon vecka sedna när vi var och tankade på Statoil så stod nyutgåvan av filmen Stekta Gröna Tomater i stället vid kassan. Yes! Tänkte jag, denna gamla goding Den måste jag bara ha. Sagt och gjort filmen inhandlas och blir liggande tills igår. Med lite god choklad kryper jag ner under filten och tänker mig se en favorit i repris, men efter ca 30 min inser jag att denna film har jag aldrig sett! Den är helt ny för mig. Hur i hela fridens namn har jag kunnat missa denna pralin till film tidigare? Filmen är helt underbar och fungerar [tydligen] precis lika bra nu som 1991 när den kom, rekomenderas varmt för om eller nytitt när tv-tablån sviker :).Idag är det fredag , helgen ligger framför oss och solen strålar från en klarblå himmel. Imorgon börjar äntligen Astrid på vårens fotbollskola, så hon längat. Jag tänkte ställa fram utemöblerna, piffa med lite blommor och så hoppas jag på premiärgrill. Härliga tider!Trevlig helg!Bild: Eget collage med bild från yahoomovies.com

signature

12 comments

  1. Filmen är bäst. Men boken är sju resor bättre. Har du inte läst den så gör det, helst på engelska.Ha en trevlig helg!

  2. Visst är den alldeles underbar! Såg den när jag var yngre och såg den igen för några månader sen, den är fortfarande alldeles underbar!Trevlig helg!

  3. Stekta gröna tomater är bland de bästa filmer jag har sett!!Har sett den säkert tio gånger….å den är alldeles underbar!=)…å så lite sorglig……Hoppas du haft en jättebra helg!! Trist att det så fort blir måndag igen…. ;)

  4. Anne, anness: Så roligt att du och din mamma tyckte om samma film. Jag längtar så tills jag och Astrid kan börja se filmer med text ihop. Ni kanske får köra en favorit i repris du och mammsen, se den tillsammans igen :).Mo: Jag har inte läst boken, men ska genast klicka lite hos Adlibris inför sommarens läsning. Tack för tipset :).Miss Marie: Alldeles, alldeles underbar :).Tekla: Absolut, se den igen Den är ju bara såååå bra :).Linda: Jag vet inte riktigt vad jag gör, jag går på ren och skär känsla där och då. Det är bara fantasin som sätter gränser :). Jag tror att teckensittet heter Pea Jennie.Johanna: Haha, tänkte faktiskt på det där på lördagen när grillningen inte blev av. Jag ska försöka glömma hela den otäcka historien tills på torsdag, då maken lovat att det blir grill :). (Kanske bäst att grilla kyckling ;).mariakoden: Precis så ja, underbar Men ack så sorglig periodvis. Jag kan inte fatta att jag inte sett den tidigare, Älskar storyn :).En mycket trevlig helg har vi haft här hemma, hoppas att er varit det samma!Mmm, denna gång kom måndagen extra fort …. ;)

  5. Det var väldigt väldigt längesen jag såg den, vil minnas att den var riktigt bra, en sån där film med skön stämnnig i… Kanske skule leta upp den och se om.

  6. ANNAANNA: Precis, stämningen är mycket skön i filmen. Lite Dagboken – anda kan jag tycka då den går lite hit och dit i tid. Leta reda på den och njut :).

  7. jag har inte sett den här sen den gick på bio [första gången!] och minns inte mer än att jag föll pladask. 1991 var jag sexton och shit pomfrit det vill jag inte vara igen. sexton alltså. däremot ser jag gärna filmen igen! tack för tips!

  8. Vilken film trodde du det var då?Jag tycker den är såååå underbar, och deras café/restaurang är så härlig/t.En riktig “feel-good-movie”Hoppas ni har en bra helg!Soliga hälsningar!

  9. Sienneis: Haha, ja du det kan man undra ;). Jag fick en otroligt bekant och fin känsla bara där vid disken på Statoil, well den var fel men det blev ack så rätt i alla fall till slut :).Helt underbar är den!En riktigt fin vecka önskar jag dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *