Dr. Martens

Dr. MartensI julklapp fick jag de finaste Dr. Martens av mamma och pappa. De i lack. Sedan dess har de stått på parad i vårat sovrum på byrån, tänk om det blir repade om jag går ut i dem nu när de är så fina har mantran låtit här hemma. Men så idag när snöflingorna yrde lite lagom där ute och det var lite isigt på marken, då var det dax. Ullstrumpor på ty de må vara praktiska på alla sätt och vis dessa skor, men varma av naturen är de inte. Ett varv runt byn och skorna är intakta. Jag har ett speciellt förhållande till mina Docs, dessa är mitt tredje par och de andra två är helt utslitna och är inget som man bör ses bärandes på stan. Men kasta dem, nej det kan jag inte :).Visste ni föresten att när Klaus Martens och hans kompanjon Dr. Herbert Funk först började sälja dessa skor i slutet på 1940-talet så var 80 % av deras kunder hemmafruar över 40 år, och gummit under skorna var spillmaterial  från Luftwaffes flygfält. Så var det i ungefär 10 år, och resten det är som vi brukar säga Historia !De har kommit många nya färger denna vår, men de babyblå är mina favoriter so far. Den riktiga våren möter jag dock gärna i dessa ballerinas Dr. Martens-style!

signature

15 comments

  1. hemmabloggaren: Visst är de, jag är så glad att jag fick dem i julklapp. Precis, man skulle ha en i varje färg allt efter tycke och smak just den dagen :).

  2. Jag är stolt ägare av ett par dr Martens sandaler som jag haft på jobbet jag-vet-inte-hur-länge! Ballerinamodellen är ju helt suverän fin- det får nog blir vårskorna! Tack för tipset!

  3. Ciccan: Mina tidigare har hållt ca 10 år stycket, det tycker jag är ett mycket bra betyg på en sko. Så sköna som de vanliga är att gå i så är de i ballerina-style nästan ett måste denna vår :).Kakan: Jag gillar originalen då de är lite ruffa i kontrast till min annars ganska strikta stil, ja och så att de är så sköna att gå i förståss. Ballerinamodellen är illsöt :).

  4. Jamen, de är ju toppen! Har ett par som nog har 20 år på nacken vid det här laget och de funkar finfint fortfarande! Kanske inte så snygga som dina nya i lack, men det skönaste man kan ha på fötterna. Och deesutom har de den stora fördelen att om man som jag är begåvad med extremt vingliga vrister så ser de till att man inte trampar snett och trillar :)

  5. Anna B L: Haha, jamen precis Det är svårt att vingla i dessa Man står stadigt på jorden :). 20 år det var inte illa det!

  6. Åhh, jag är också en älskare av Dr Martens kängor, har aldrig köpt några vågar inte riktigt, och nu har jag fyllt 50 så jag vet inte om man kan ha det .p

  7. alice: Åh, men Alice då måste du skynda fynda Docs nu när de har rea hos have2have på massor av färger. Givetvis kan man ha denna underbara känga även om man är 50 , det kommer garanterat jag att ha :).

  8. alice: Rackarns då, det är så typiskt när man väl bestämt sig! Du ska se att det blir mer rea snart när våren kommer.Jag håller lite utkik ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *