Middagstips

Leilas Majssoppa

Idag blåser det isiga vindar över Gävle, en perfekt ursäkt för soppa till middag tycker dottern. Astrid älskar spenatsoppa med ägghalva, men där är jag lite skeptisk. Leilas mexikanska majsoppa  däremot, den gillar vi båda så den ska vi laga till ikväll och värma oss med framför Bolibompa. Denna soppa är både god, snabb att laga till samt billig. Perfekt för en måndagskväll med andra ord!

Mexikansk majssoppa (2 pers)

1 burk/340 g majskorn, 2  msk olivolja en nypa gourmetsalt och svartpeppar från kvarn, 5  dl vatten, 1  hönsbuljongtärning, 2  dl lätt-crème fraiche, 2  tsk tacokrydda

 Gör så här:

1. Häll av spadet från majsen och låt den torka på hushållspapper.2. Blanda majs med olja, salt och peppar.3. Stek majsen i en het och torr stekpanna tills de börjar poppa lite och fått mörkbrun färg.4. Häll över majsen i en kastrull och häll på vatten, buljong, crème fraîche och tacokrydda.5. Koka upp och låt koka cirka 5 minuter, mixa till en slät soppa med stavmixer.6. Häll upp soppan i två stora koppar och toppa med några droppar olivolja samt flingasalt.

Vill man göra middagen lite festligare så serverar man soppan med Quesadillas som fylls med valfri fyllning. Idag kommer vi att ha parmesan, färsk oregano och skinka.

Även imorgon blir det ett tidigt mattips från Leila, nämligen Sparris Carbonara. Vrålgott!

Bild: Eget collage med bild från natur&kultur, recept hämtat ur Leilas Middagstips.

signature

11 comments

  1. Tusentakk for supert middagstips! Jeg elsker suppe og syntes Leila er så flink! Så ja, dette skal jeg jammen lage til middag i dag :)Anna

  2. Anna: Hoppas att Leilas soppa smakade smarrigt :)Lina & Anna: Mmm, det är en varm och mumsig soppa detta. Kom på idag när jag åt den att lite knaperstekt bacon inte skulle sitta fel att toppa med. Try it :).

  3. ÅHH! Låter super enkelt o heelt underbart gott:-) Älskar hemlagade soppor. Men ja gör d alldeles för sällan. Tack för insperationen! Sitter på jobbet o börjar bli riktigt hungrig; ha ha! kika in på våran web vetja. . .Du kanske ser nåt du gillar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *