The One [part 2]

Jelly BellyDe flesta av oss har en typ av godis som är The One, den sorten som får oss att rysa av välbehag bara vid blotta tanken. För mig är dessa Jelly Belly från Jelly Bean. Man har 20* fantasifulla smaker att plocka med, de flesta delikata. Om man bortser från Buttered Popcorn, den är katten bland hermelinerna …. Rys! Detta är inte godis man moffar, dessa äter man lungt och sansat efter att varsamt valt ut den smak man ska prova här näst. Och när man går ifrån smaker som Bubble Gum till Chocolate Pudding så känner man sig som en av karaktärerna i filmen Kalle och chokladfabriken. Där var det förvisso något strul när man kom till den delen som smakade blåbärspaj, dessa problem slipper man här :). Eftersom jag inte lyckats hitta dessa underbara beans här i stan så blir det extra lustfyllt när man springer på dem i Stckoholm eller som nu senast i Uppsala på Stockhome. Lovely!* Det finns 50 smaker totalt,  dem i den lite mindre förpackingarna rymmer 20 olika. Efter lite sökande på nätet så insåg jag att man kan shoppa dessa go´bitar på nätet också, det tål helt klart att tänka på i julklappstider. Recepten var roliga också, 2 stycken Cream Soda + 1 Strawberry Daiquiri = Jordgubbsmilkshake :).Dessa är mina favoriter, vilka är Dina?Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

16 comments

  1. Åh jag älskar JellyBeans och barnen också, brukar få handla på the english shop, men nu måste jag bara kika in i den här butiken. Tack för tipset!

  2. Dessa bönor har jag inte provat! Det låter lite som en “smakmässigt säkrare” variant av bönor i alla smaker som äts i massor i Harry Potter böckerna.Får testas!

  3. Mikaela: Visst är de goda :). Jag är dock lite snål så Astrid & Johan har inte fått smaka så många … än i alla fall. Men nu när det finns ett ställe att beställa ifrån när lagret börjar sina ska även de få mumsa.Minks: Sannerligen är det så ja. Favoriten just nu är lime :)chalotta: Nu har jag inte läst eller sett Harry Potter, men jag misstänker att de bönorna inte var lika färgglada och skojiga som dessa :).Måste ta tag i det där med unge herr H Potter.

  4. Åh, jelly bellys! Åt massor när jag pluggade i USA.I Stockholm finns de bland annat på Daglivs vid Fridhemsplan, i olika stora förpackningar. Där kan du bunkra!

  5. Mamma P: Det var samma här, upptäckta under en längre vistelse i Spanien :).Kajsa: Daglivs på Fridhemsplan är nu noterad i min lilla shoppingbok, Tack så mycket för tipset :).

  6. Jag är totalt beroende av dessa bönorJobbar nära English Shop så jag ransonerar mina besök dit – en gång i veckan MAX … Favoriten just nu är Candyfloss och Capoucchino! såååå gotteller kombinationen Capouccino och vanilj … mmmm

  7. Mums, mina favvisar! Jag är väldigt svag för Juicy Pear och Cotton Candy (men jag gillar Buttered Popcorn också). Jag blev så glad då jag hittade de här smaskiga godsakerna på Stockhome.

  8. Halloj,om man vill köpa Jelly Belly rekommenderar jag varmt att bege sig till söderhallarna (Stockholm) och en butik som heter “The English Shop”. De har en massa Jelly Belly i lösvikt och många olika presentaskar m.m. De har dessutom en massa annat smaskens :)

  9. I Köpenhamn finns dessa i lösvikt, det vet jag för att där shoppades en mindre kasse med blandade kulörta färger. En dröm för oss jellybeanfans…Och finns de i Tokholm lär jag ju besöka söderhallarna, så fort jag träder in på huvudstadens mark!Kram Lisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *