Johan bakar en kaka

Johan bakarVissa frågor måste man bara få svar på. En av dessa för Johan var: Kan man baka kakor på degen i Ben & Jerry´s Cookie Dough? Så igår kväll när det endast fanns lite glass kvar i burken slog han till. Det fanns 5 “degklumpar”  kvar och dessa tinade han och knådade sedan samman. Denna klump sattes sedan på en plåt som gräddades i 175 grader i ca 7 minuter.Kakan blev liten, men visst blev det en kaka :). Den har nog lite väl mycket socker i sig så den blev lite väl hård, men i övrigt var bagaren mycket nöjd med både resultatet och svaret på sin fråga. Söt och knaprig, vad mer kan man begära?Nu ska jag ta tag i krukorna och filmjölken, en av mina för dagen brinnande frågor ;).Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

9 comments

  1. Så roligt att det fungerade! Små experiment sätter guldkant på tillvaron! Du har väl inte missat cupcaketavlan du kan vinna hos mig? Vet sen tidigare att du precis som jag är ett cupcake-fan!

  2. Linnéas Skafferi: Jamen visst är det så, det är det lilla som gör vardagen :). Jag ligger lite efter med bloggläsandet så jag ilar för att se vad det är för skoj tävling du har på G :).

  3. Jag är väldigt spänd på den här filmjölks-saken. Jag är nog den enda som inte har fått med mig vad det är så jag väntar i spänning. (Norge ligger alltid lite efter Sverige, så det är väl därför kanske:-)Lycka till med projektet!

  4. Alla: Johan tackar så mycket för era kommentarer kring hans bakning och hälsar att den var mycket god :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *