Finast i hyllan

HusmorsornaIgår damp boken Husmorsorna ner i brevlådan, en bok som jag först var lite tveksam till med tanke på att den bygger lite på samma tänk som köksalmanackan (inget fel på den i sig, men så himla kul är den ju inte). Men det visade sig efter bara någon minut att denna bok är någonting mer, den är som de säger The ultimate köksalmanacka. Här rymms 365 recept på 212 sidor, de varvas med veckomatsedlar fina illustrationer, tips och bilder ur Emmas och Anettes privata fotoalbum. Den är varm och inbjudande likt en kram, och jag läste den i sin helhet igår kväll.Exakt vad det är som är så bra med den är svårt att sätta fingret på, kanske är det alla fyndiga texter. Eller de små smarta tipsen som man finner här och där, eller all den enkla men goda maten? Jag vet inte, jag tror att det är allt i ett enda stort hopkok. Jag kan älta på om boken i evigheter, men det ska jag inte göra utan jag lämnar er med uppmaningen att plita ner den på önskelistan inför julen. Jag lovar att ni kommer att få många fina stunder med dessa två husmorsor.Avsnitt ur boken:Vi har inte många traditioner i vår lilla familj, men en har vi. Och det är att vi varje fredag, sommar som vinter i sorg så som i glädje äter blodig biff med “bea”, pommes och tomatsallad (med mycket lök). Det kanske låter lite andefattigt, men det är det inte alls.1. Du slipper tänka på vad ni ska äta för gott på fredag för det vet du redan.2. Det är lika gott varje vecka.3. Det går fort4. Man blir tokmätt och toklycklig.Lovely :).Bild: Eget collage med pressbild från albertbonniersforlag.se

signature

8 comments

  1. Att ha det gott: Så kul med en samling, jag har endast ett ex och den är från förra året. Jag misstänker att Köksalmanackan mår bättre av att komma flera i en hög. Denna upphottade variant är en pärla :).

  2. Tack för tipset, den ska jag kolla upp närmare. Emma Hamberg är en favoritillustratör (från den gamla goda tiden med singel i stan!) och jag gillar hennes stil!

  3. Hm. Den kanske är något för mig! Det är ju så svårt att variera vardagsmaten. Tack för tipset! Hos oss är det ofta tacos på fredagar.

  4. Jag köpte denna för knappt 2 veckor sedan och har redan lagat italienska köttbollar, grekisk mumsfisk och kycklinggrytan med gelé i såsen. Bra, enkel mat som åtminstone inspirerade MIG till nya tankar!!!!

  5. Alla: Boken är så fin som den kan bli och fylld med recept på lättlagad sund mat. Skynda fynda inspiration, denna är en keeper :).Kram/nina: Åhh, den kycklinggrytan väntas här hemma till helgen. Låter urgott. Idag kör vi lax med en sås på majonäs, creme f och dill som också finns med i boken. Här finns massor av nya recept att hämta, jag kan bara hålla med dig. Jag är i tanken inspirerad :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *