liten smygtitt på hallen

Hall, del 1Så vi har målat, fixat och rensat i helgen. Idag så får ni en liten [mörk] smygtitt på hallen då det fortfarande saknas gardin och taklampa för att det hela ska vara helt färdigt. Sidobordet från Ikea var tills i fredags betsat mörkbrunt, men skiner nu vitt efter några lager med färg. Färgen täcker inte helt, utan det lyser igenom liiiite brunt fortfarande men det ger bara bordet lite vintagekänsla. På bordet har vi sedan gnuggat* fast ett väggord som jag köpte redan förra sommaren hos Vimsadekor, Home is where your memories begin står det skrivet. Jag var lite skraj för att det skulle ha blivit för gammalt med det gick hur bra som helst.När det var klart så grubblade vi ett tag på hur man skulle kunna skydda orden från slitage och tänkte ett tag lacka över texten men sen insåg vi att det bästa vore en glasksiva. Så idag ringde jag till en glasmästare i staden och måttbeställde en glasskiva som sedan kunde hämtas 1 timme senare till det suveräna priset 250 kr. Det blev hur bra som helst :). Magnetlisten från Ikea har fått magneter i form av zinketiketter  med våra namn på samt några andra som tidigare satt på kylskåpet. Tavlan från GreenGate anlände i ett gigantiskt paket i fredags från Elsas Hem. (Tyvärr så ser det ut som att den är slut för tillfället). Retrolampan, som jag tänkt ha i hallen, blev tyvärr för liten så vi behöll den gammla som nu helt plötsligt passade perfekt :).Fortsättning följer …* När vi redan var klara så läste vi att man INTE ska sätta orden på nymålade väggar eller möbler förens det gått minst tre veckor, så att färgen hunnit torka riktigt. Ooops, men det ser ut som det gått bra.Foto: Helena – En mammas dag

signature

29 comments

 1. Supersnyggt! :) Gillar verkligen idén med “bord-orden”. Har en ful gammal malmbyrå i hallen som väntar på en make over. Precis när som helst… Skall bara… ;) Må så gott! Kram!

 2. Hej hej! Som ivrig -men hittills inte presenterad- läsare av din blogg måste jag ju säga att det verkligen blev superfint :-) Nu undrar jag bara var du fått fatt i den mycket vackra krukan för orkidéerna?

 3. Hej Helena!Är ute efter en bra vit färg & nu nyfiken på märke & färgkoden som ni har använt er av till bordet…!Vill måla ett gammalt skåp från Hälsingland som har stått i en gammal skola…Vill göra om det till en garderob till “liten”.Målade vår IKEA kökspall i vitt, men den färgen är så känslig så det blir märken bara man stöter till den. *gaah*Uuuursnyggt blev det iaf i er hall!Hälsa mannen!/kram ,kram

 4. Nehejdu min vän, det var från vimsadekor som texten köptes ;)Fantastiskt fint med texten på bordet, så kul att se lite olika varianter på dekorationer med texterna.Kram Vera

 5. Supersnyggt och ack så inspirerande! Vilken färg blev det på väggen? Svårt att riktigt se på bilden. Ser med spänning fram emot mera! TACK!

 6. Alla: Tack så mycket, så roligt att ni gillade den lilla smygtitten. Det kommer mer bilder så snart vi är helt klara.

  Linda: Så roligt att du lämnar ett litet spår efter dig :). Krukan ingår i ett set om tre som jag fyndade på en inredningsbutik för ganska precis 5 år sedan nu. De är från House Doctor och finns troligen att köpa liknande även idag. Jättefina och bra är de, så spnana hos floristen och dina lokala inredningsbutiker så ska du se att du hittar dem :).

  Petra: Hmm, det är dåligt med färgkod. Vi har använt en helt vanlig vit halvblank färg och målat tre lager. Så roligt att skåpet ska komma till användning nu, är det dax för “liten” att flytta till eget nu?

  Hälsa du med!

  Kram

  Vera: Du har givetvis rätt, jag har ändrat länken till Vimsa nu :).

  Kram

  Irmelin: Eftersom vårat vardagsrum är grått och hallen sitter ihop med det och är ack så mörk så fick det bli vitt i hela den delen för att få det så ljust som möjligt. Det kommer mera snart :).

 7. Vad fint det blev i hallen! Önskar också jag fick måla vitt, men har hyresrätt och ommålningsförbud tyvärr =( Får kolla på dina bilder och drömma! Kram

 8. Anna: Det är ju ofta det trista med hyresrätter, det ser ut som det gör om värden säger no. Men kanske det blir ett annat boende i framtiden som du kan spara inspirationen till :).mia dh: Tackeli Tack! Det samma önskar jag dig!

 9. Hej! Det blev verkligen fint och jag kände mig väldigt inspirerad. Har nu fått en idé om att “hotta” upp vårt slitna soffbord och funderar på att tapetsera det och lägga på någon tålig glasskiva. Har du fäst din skiva på något sätt eller ligger den lös ovanpå bordet? Tack ännu en gång för din härliga blogg som förgyller mina kvällar framför datorn:)

 10. Anna-Clara: Så roligt att du blev inspirerad :). Jag var också inne på att piffa till vårat vardagsrumsbord med text och glasskiva, men en tapet låter nästan snäppet bättre det! Våran glasskiva ligger löst ovan på bordet och ligger fast där, men det är ju så smalt så det kan ju vara olika hur bra den ligger om man inte fäster den. Tack ska du ha för att du läser :).

 11. Rdhusfrun: Magnetlisten är fab, den syns inte så mycket men rymmer massor av info för att veckorna ska fungera bättre :).Jenny: Well, nu är jag ju lite nykär i hallen så …. Nja :).

 12. Supersnyggt! Men blommorna i den snygga krukan? Är de på riktigt eller har du hittat snygga fuskisar. Har också en mörk hall där blommor/gröna växter bara dör. Tips ngn?

 13. Elisabeth: Tack :). Dessa blommor är riktiga men jag funderar på att flytta dem till en ljusare plats och sätta just en fuskis i en lite mindre kruka här i hallen. Jag har sett att de har flera fusk-varianter på Plantagen så jag ska kika lite närmare på dem imorgon.I övrigt så kan jag inte hjälpa till med några blomstertips då våra blommor oftast dör på tok för snabbt.Heleneli: Åhh, Tusen tack :).

 14. Gu…vilket lyft för hallen!Du så duktig…Helena..Hela ditt hem är underbart.Tack för den underbara maten du bjöd mig och din gudson på förra helgen.Många kramar Annette & Anton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *