And that´s a good thing

Martha`s skafferiNär vi flyttade till vårat radhus så fanns det inget skafferi, utan det var tänkt att man skulle använda något av överskåpen till detta endamål. Men då vi flyttade från en lägenhet som var byggd på 40-talet så var vi vana med ett tämligen stort skafferi och ville inte ge avkall på detta. Lösningen blev att vi gjorde om städskåpet genom att sätta in utdragbara lådor och byta den gamla dörren till en lite finare vitrinvariant från Ikea. När vi nu åter tittar på hus, så slår det mig att det är ytterst sällan som det finns ett riktigt skafferi. Är huset från 60-talet då hittar man pasta, ris mm i överskåpen och om det är hus som är lite nyare så är det lådor som man drar ut. Säkerligen funkar det jättebra, men jag gillar idén bakom skafferiet. I Martha Stewart´s bok Good things for organizing finns denna bild på ett äldre skåp med. Som den storhandlare och hamstarer av fina teburkar och annat smått och gott så älskar jag denna idé med att ha ett äldre skåp i köket som rymmer allt och inget. Jag tänker mig att man längst ner kan få plats för både läskback och en redig hushållsassistent. Som Martha brukar säga: And that´s a good thing :).

signature

12 comments

 1. Jag tycker åxå om skafferi och som tur är har vi ett inbyggt i vår lägenhet.Blev jättenyfiken på Marthas bok och funderar på att köpa den :)Har du boken själv och vad tycker du i så fall om den? Rekommenderar du den?

 2. Hanna: Boken har några år på nacken och råden i den är väldigt Martha, men den är samtidigt otroligt charmig och jag bläddrar i denna och de andra Martha böckerna jag har ofta. Gillar man Martha så tror jag man gillar boken med andra ord :).

 3. Jo, det är en av de saker jag ångrar när vi byggde nytt kök, att det inte blev ngt skafferi. Det får jag ta vid nästa köksrenovering…..

 4. Det är ljuvligt med skafferier både att se dem i böcker och i verkligheten för de kan rymma de mest ljuvliga ting. Jag känner fortfarande doften av farmors skafferi där det förvarades inlagda frukter, saft och sylt i mitt egna (byggt av sambon vid inflytt) är det just pasta, bröd, burkar av alla de slag som får dela på ytan. Ett ska man tänka på när man bygger skafferi att gör det lite större än vad man tänkt sig om utrymme finnes för det är mycket som ska samsas som sagt…. Är som ovan också fundersam på boken är den något att ha??

 5. Jag gillar den idéen! Det är alltid snygg med ett stort äldre kök i skåpet, som bryter av lite., tycker jag. Vare sig man använder det till teburkar eller som vitrin! :)

 6. Och skafferier är ju så myyyyyyyysiga :) tänk när Nigella öppnar sitt då blir man alldeles knäsvag!Radhus från 80-talen har varken skafferier eller i HUVUDTAGET förvaringsutrymmen, dundersuck!/M

 7. Kakan: Jamen man ska ju ha något att se fram emot också vid nästa rond av fix. Det fixet som blir eftersom man missade så mycket första gången :).Ampa: Det är samma här, alla minnen av min farmors fina skafferi. Lyllos dig som har en så händig sambo som snickrar egna skafferier :). Boken eller snarare alla dessa böcker som Martha gett ut i denna serie är mycket roliga att bläddra i och visst får man nya uppslag genom Marthas flitighet. Men man ska nog gilla Marthas stil mer än själva pysslet. Jag gillar dem dock ;).Annika: Precis, det bryter av så fint :). Jag kan tänka mig både med och utan vitrin.Minks: Det är precis som här då med andra ord. Städskrubb fick bli skafferi här. De missade det där med förvaring helt klart på 80-talet. Illa. Instämmer ang Nigellas STORA skafferi, önskar mig ett sådant också. Då skulle jag kunna ha porslinet i det stora gamla skåpet …. Hmm, då saknas bara ett jääääääätte stort hus :).

 8. Skafferi är en dröm…helst ett stort sånt som finns i farmors (snart vårt sommarhus) hus som man kan gå in i…mina föräldrar har också ett sånt och jag skulle ge en hel del för att ha det den dagen jag skaffar hus. Just nu har jag min egen budgetvariant med två Ivarhyllor från IKEA som bara väntar på att få tyg uppspänt över delar av hyllan för att göra det mer som skåp. =)

 9. Isabelle: Min kompis har också ivar hyllor som skafferi. Hon löste det som så att hon tog 4 st gardinhållare (eller vad man ska kalla dem) för panelgardiner som man kan svänga ut mot väggen. De fäste hon, 2 uppe på vardera sida och lika så nere på vardera sida. Sedan satte hon finfina tyg på dessa och så fick hon dörrar. Smart, enkelt, personligt, billigt & snyggt :)

 10. A wonderful article…. In my life, I have never seen a man be so selfless in helping others around him to get along and get working. I feel good that there are people like you too. Thanks for this great weblog of yours. Its surely going to get me to go to higher places!

 11. \r\nGood post! I plan to move into this stuff after I?m done with school, as most of it is time consuming. It?s a great post to reference back to. My blog needs more time to gain in popularity anyway.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *