With Love …

Snöfläckiga BrowniesHelgen har varit fylld av snuviga och hostiga familjemedlemar, värst är det för Astrid som hostar ideligen och knappt får någon sömn. Lägger man några graders feber på detta så är det inte mycket som är roligt just nu. Inget är heller inbjudande att äta, alla förslag får – Nej tack till svar. Men så kom hon på att vi hade Nigellakaka kvar i kylen från fredagens bak och till det kunde hon tänka sig lite Pippis Sockerdricka som inhandlats på Astrid Lindgrens värld för några veckor sedan. Inte speciellt nyttigt, men kakan och sockerdrickan slank lätt ner och lite sockerhög sådär så känndes allt lite bättre en stund. Brownisarna är de bästa i sitt slag och Astrid är övertygad om att de är bakade With Love, och det kan jag intyga att de är :)!Här hittar ni receptet och här kan ni se när Nigella bakar dem, en smula senusellare än när jag bakade i fredags men resultatet är nog det samma. Jag använde Sempers glutenfria mix istället för vetemjöl och det gick jättebra.Foto: Helena – En mammas dag

signature

9 comments

  1. Åh, vad sött – Nigellakaka och Pippis Sockerdricka. På nå´t sätt låter den kombon riktigt farlig – sensuellt och förföriskt parat med sockersött och gulligt ;)Såg precis Nigella-klippet – sicken läcker kaka; dessutom low cal å allt. Jag är övertygad om att Astrid tycker kakan är busmumsig. Måste nog försöka få till en så´n själv. Några speciella insidertips att tänka på innan man skrider till verket?Själv har jag också varit riktigt duktig vid spisen i helgen. I lördags blev det Mannerströms hickoryrökta sidfläsk med hemgjord mangosalsa (Mannerström har tagit fram ett eget sortiment av köttvaror) och idag, söndag, blev det grytstek på högrev med röd vinbärsgelé och egen kantarellsås. Vi har plockat egen svamp och njöt ännu mer när vi häromdagen såg att kantarellerna kostade 200 kr/kg i butiken. Vi hade plockat för i alla fall 75,- kr – häftigt!En charmig anekdot i sammanhanget är, att jag vid besök i ett av “matpalatsen” i Göteborg i fredags, fick personlig hjälp av Mannerström med att välja ut en bra bit kött att användas till “söndagsstek”. Charken skar på Mannerströms order ut en bit högrev på1½ kg och band upp den med snöre å allt. Fick ett par tips kring gräddsåstillverkningen och själva grytstekningen ;DÅterigen, härligt collage med fint beskuren bild (egen!) och text pålagd och tillpysslad! Du har gjort det här förr va?!Helena, ha en fin start på nya veckan!Peter :P

  2. Själv bakade jag dessa “with a whole lot of love” och gav bort som present. Gissa om de uppskattades hos en chokladälskande mottagare :)

    1. Det kan jag tänka mig blev uppskattat ja, de är ju sjukt goda dessa. Tack för påminnelsen, må göra ett gäng snart igen :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *