Kärleksång: Mitt val

KärleksångAbbes pappa har bollat vidare en utmaning där man delar med sig av sin favorit kärleksång[er] och berättar historien bakom. Jättesvårt, jag har klurat i två dagar på detta nu. Jag har en som är given, men har kännt att jag har minst en till på lut. Det slutat med 3 sånger som alla betytt mycket för mig, de är inte nödvändigtvis de som jag tyckt varit bäst genom åren. Men de har alla en kärleksfull plats i mitt hjärta.Den givna:Ända sedan jag var liten så har jag älskat James Taylor´s låt Fire & Rain och lyssnat på den i omgångar, speciellt under de perioder som jag mått som bäst. När jag träffade Johan var en sån period, relativt ung och nykär det blir inte mycket bättre än så. En kväll spelades denna i cd-spelaren och Johan sträckte fram sin hand och frågade – Får jag lov? Sedan dess har vi dansat till denna sång några gånger per år, men på bröllopsdagen då är det jag som sträcker ut min hand och frågar – Får jag lov?Den till en vän:Under en period i mitt liv bodde jag i Spaninen och där träffade och delade jag lägenhet med min kära vän S. Efter ett tag flyttade jag hem till Sverige där jag snabbt träffade Johan, S stannade kvar och mötte kärleken även hon. Även om vi inte träffas så ofta så har S en speciell plats i mitt hjärta, Och jag skrattar ofta åt små vardagliga saker som hände där i Spaninen i lägenheten på Calle Cielo. S var helt såld på The Corrs och höll på att kål på oss andra genom att spela denna låt, om och om igen :)!Den till min dotter:Astrid är som bekant mycket förtjust i musik och den första sången hon föll för och ville lyssna på om och om igen, var Pom Pom med Magnus Uggla. Jag överdriver inte om den spelades 50 gånger om dagen under några månader, Jag och Johan bet ihop och Astrid diggade och “sjöng” pompompompompom … Även om det i efterhand är ett kärt minne så var det en smula enerverande då.Givetvis är även jag nyfiken på vilka era favoriter är, dela gärna med er i kommentarfältet eller på er blogg.

signature

7 comments

  1. Tack Helena. Vad spännande. Har inte lyssnat så mycket på James Taylor, men jag kände att jag kanske ska börja med det.Och visst är det svårt att bara välja en låt?

  2. Jag måste ju vara ärlig och skriva de två första kärlekssånger jag kom på.. Först var det “Jag ska måla hela världen för Dig mamma”, som jag sjäng när jag var liten. Andra låten är “Love hurts” som jag lyssnade på som tonåring. Haha!

  3. Abbes pappa: Jag vet inte riktigt vad det är med denna James T som fastnat så hårt hos mig, förmodligen är det den trygga 70-talisten i mig som hoppar fram varje gång jag hör den :)! Roligt att även du tyckte om den.Ursvårt var det, men roligt!Pethra på Inredningsbloggen: Åhh Love hurts, den hade jag nästan glömt bort men när du skriver om den så kommer massor av minnen tillbaka. Tack :)!Michis: Det är en jättebra sång. Så fint av din vän att spela den till din ära på bröllopet.

  4. Åh mina två favoriter blir solklart;Everything I do, I do it for you-Bryan Adams. Låten min man och jag träffades till.Miraklet – di Leva. Sången som våra vänner sjöng och spelade på vårt bröllop och som vi också har sjungit för våra barn senareVilken härlig utmaning! Den tar jag med mig, tack :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *