Finaste Monika

Monika AlhbergIgår visades de första avsnittet av Monikas Mat (av 4) där det lagas sommarmat för festliga tillfällen. Hela menyn såg urgod ut och jag kommer att kopiera varenda smula till familjens firande på nationaldagen. Ikväll kl 19.30 vankas det studentmiddag (recepten finns i länken ovan). Jag är ett stort fan av Monika, jag gillar det faktum att hon är rakt på sak samt att hon avslöjar smarta genvägar allt eftersom hon rör om i grytorna. Dessutom är hon alltid otroligt snyggt klädd, men det hör kanske inte riktigt till saken ;)! Jag har de flesta av de böcker hon släppt och väntar nu med spänning på den nya: Monikas bästa menyer för sommaren som jag beställde för några dagar sedan. Jag har bläddrat i min kompis ex och det är en keeper helt klart! I väntan på att vårat ex ska dimpa ner i brevlådan så har vi idag testat ett favoritrecept sedan tidigare ur vårens bästa menyer, Vaniljgratinerade rabarber. Det receptet måste ni bara prova nu när rabarberna är som bäst, späda och fina! En annan av Monikas kokböker som går varm här hemma på våren och sommaren är, Min mat som i augusti kommer i en ny upplaga. Här hittar ni 9 finfina recept ur den.Till kvällens middag tar vi dock Tinas tips!Bild: Eget collage med pressbilder från Prismabokförlag.

signature

13 comments

  1. Får jag komma? …. ;) Det såg väldigt gott ut , skall nog testa det när maken kommer hem. Jag har också beställt Monicas nya kokbok; längtar verkligen, för hon har så mycket gott på ett enkelt sätt. Kramis

  2. Oh vaniljgratinerade rabarber låter ljuvligt gott – det får det bli till helgen. Hoppas att värmen kommer tillbaka så det går att njuta i trädgården på landet.

  3. Nu får jag Sverigelängtan! Även om vi har rabarber här med så såg bilderna så svenska ut. Hoppas på bra väder i Sverige från midsommar och en månad framåt, då vi är på årliga sverigesemestern.

  4. Alla: De vaniljgratinerade rabarberna är så ljuvligt goda så de måste ni bara prova :)Erika & Sara: Absolut :)Lo: Vi får hoppas på värmen ja, idag är det iskallt här. eastcoastmom: Svensk sommar när den är som bäst. Vi håller en tummer för fint väder i år :)Irmelin: Jag har ingen aning, men vill så gärna veta :)

  5. Åh den här boken måste jag beställa. Ser verkligen underbar ut!!! Ha det gott och sköt om dig, kram från Märit

  6. TACK Helena! Jag blev verkligen glad när jag såg ditt värmande inlägg! Missa inte midsommarfesten ikväll, maten är supergod!
    /Monika

  7. Jellon: Underbara bilder och smarriga recept, bättre kombo finns inte :)! Det samma önskar jag dig!KramMonika: Det är jag som ska tacka för all underbar inspiration du skänker. Idag kom boken och den är verkligen jättefin! Absolut, jag kommer att sitta bänkad ikväll också var så säker :).Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *