Weekend Roundup

En lördag på BergabackenPå lördagen var jag och Astrid till Bergabacken med mormor, vi shoppade sticklingar och mumsade pelargonkaka som sig bör. Vädret var tämligen trist men humöret var på topp! Astrid köpte en egen liten stickling som hon ska ha i sitt rum och sedan plantera ut, hrmm hoppas vi i alla fall. Vi får se hur det går med den saken då den stackars blomman redan fått vatten tre gånger  – Den ser törstig ut mamma!I övrig så har det varit en lugn helg, jag och Johan såg den planerade filmen som var helt ok. Söt med rolig dialog. Sen fick jag för mig att vi skulle äta sushi till middag efterson jag inte vågat mig på det tidigare. Efter första försöket så kan jag säga att jag inte längtar tills nästa gång direkt, men min kompis J påstår att det tar ca 3 gånger innan smakerna faller på plats. Ok, men frågan är om jag är så sugen på att dessa smaker ska falla på plats : ).Foto: Helena – En mammas dag

signature

11 comments

  1. Caroline: Aha ja, så du tycker att jag ska på det igen … Vi får se. Jag tyckte nämligen att det var tämligen otäckt om jag ska vara ärlig! :)

  2. Sushi som är så gott :) öva lite till tycker jag! Åh jag vill osså handla pelargonisar! Jag ska först höra med mamma om mina gamla har klarat övervintringen i en mörk källare. De som har några år på nacken blir så härliga stora och kraftiga!//M

  3. Minks: Tycker du (säger hon ynkligt), ok då jag ska prova igen. Jag förstår ju att det är något speciellt med denna rätt då precis Alla tycks gilla den. På den igen då.Dessa sticklingar brukar klara sig fint, och detta säger jag utav erfarenhet då jag som är novis på blommor lyckats övervintra de förra. Men bara utifall så köpte jag två lite större på Plantagen också.Hoppas att dina klarat sig i källaren, håller med dig de som är lite äldre blir otroligt härliga. Håller tummen för dina! :)

  4. Stämningsfullt: Mmm, jag håller med dig där. Precis så har det varit för mig också, tills i lördags då nyfikenheten tog över hand. På gott & ont! :)

  5. Ah, lyllos er som har närmare än jag till Bergabacken, jag har bara suktat på deras hemsida. Jag fick en leverens från Odla.nu med pelargonsticklingar i förra veckan. Sweet mimosa och Dronning Ingrid. Ta det lugnt med sushin, men det är nog bra att vara nyfiken!

  6. Har aldrig ätit sushi och vet inte om jag törs heller :) men någon gång borde man ju prova. Vi får hoppas att den lilla blomman klarar sig tills den ska planteras ut ;)

  7. Testa sushin några gånger till. Ett tips är att prova från olika ställen, då det skiljer ganska mycket. Både i olika sorter och tjocklek på fisken (inte gott om den är för tjock). Tyckte också att det var överskattat i början, men nu äter vi det ofta.

  8. När jag åt sushi första gången för 10 år sedan tyckte jag det var hemskt.Men nu när vi var i Mexico så provade jag igen och det var inte alls så dumt.

  9. Lo: Ja det är ett mycket trevligt resmål och bara ca 40 minuters resväg så det är lite lyx. Jag önskar att jag vore lite mer djärv i mina inköp, men det blir oftast samma. Men jag tycker så mycket om just Mårbackan med sina ljust rosa blommor. Jag ska kika på hur de du köpt ser ut så kanske jag vågar mig på en ny variant i sommar! :)Jo, jag har funderat på det länge innan jag testade. Vi får se om det blir igen, just för stunden så är min sushi-nyfikenhet stillad.Anne: Jag är glad att jag stillat nyfikenheten, men om jag tänkt till lite extra så hade jag nog fortsatt att vara nyfiken. Lukten i butiken räckte också långt! :) Ja den lilla blomman, det ser mörkt ut för den. Eller ska jag kanske säga, blött! :)Christina: Jamen det är ett bra tips, att testa från något annat ställe nästa gång. Nästa ställer kan ju vara fab! :) Hanna – Sofia: Helt tydligt är det så att jag måste prova igen! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *