Te & Tv

Te utan koffeinFör ett tag sedan så frågade jag er om tips på ett gott te till kvällen och fick massor av finfina tips som jag sedan provat en efter en. Härom dagen så köpte jag ytteliggare en variant, denna gång blev det Decaffeinated Earl Grey with citrus fruit av märket med de vackraste burkarna, Kusmi Tea. Snordyrt men värt varenda öre om man frågar mig! Ikväll ska här pimplas te framför tvn då torsdagar är min absoluta favorit tv-kväll. Jag slötittar först på Kockduellen, skoj förvisso men jag är inte helt övertygad om det är så att programledaren är helt rätt man för just det jobbet. Sen blir det lite mer komplicerat då jag först tittar på Du är vad du äter (lika rädd för  Anna Skipper varje gång) där typ allt utesluts ur maträtterna och efter det så slår jag över till Per och Vad blir det för mat?. Ni som sett det vet att här snålas inte på något, det bli extra allt varje gång! Sedan så avslutar jag kvällen i något sunkigt amerikasnskt kök där Gordon Ramsey lexar upp snuskiga kockar till frukost! I Like!Fotografi: Helena – En mammas dag

signature

9 comments

  1. Linnéas skafferi: Låter som att även din kväll har förutsättningarna för att bli mycket trivsam också med andra ord! :)

  2. Kusmi blir som en drog…. Gillar bäst Chai-sorten av de jag provat. Vanligt chai-te kan slänga sig i vasken (utom Espresso Houses Chailatte).Choklad var också god, jag tror det var en julvariant.

  3. Jag har också kollat på Du är vad du äter och knaprat på ekologiska morötter, nyttigt värre!Var har du köpt ditt te? Har du köpt det via nätet eller finns det att få tag på i Sverige också? Älskar te och dricker mest Yogi te för tillfället men blir sugen på att testa Kusmi.

  4. Jag är ingen tefantast, och gillar absolut inte smaksatta teer, men å andra sidan gillar jag ju snygga förpackningar och skulle nog inte dra mig för att köpa en Kusmiburk för att sedan fylla den med det enda te jag gillar riktigt skarpt:Towers Earl Grey (jättetråkig finns överallt, men…me like).

  5. Caroline: Jag kan tänka mig det jag, både gott och sååå snyggt förpackat! Jag har inte testat någon av Chai-varianterna än, men det blir nog här näst. Choklad har jag missat, måste undersökas! :)Malin Z & Anna: Beror lite på, här i Gävle finns det bland annat ner vid Central Stationen på Café Lotus. Men det säljs även på webben, bland annat hos:http://blubox.se/search.asp?page=1&countrs=0&size=12&method=search&alt=&sokfalt=Kusmi&visa=http://www.countrystyle.se/ Anneli: Jag älskar te, men håller med dig om att smaksatt inte är så skoj. Just denna variant förvisso med cirtus smakar som vanligt Earl Grey (Min favorit också) men den håller inte en vaken halva natten. Burkarna blir till att spara sedan ja, ack så fina! :)

  6. Nu hängde jag inte med med originalfrågan om te…. men…. som boende i Hbg men Sthlmare i hjärta och tal har jag en last: Chaispecial heter den. Finns i butiken Bönor och blad (tror jag) i Västermalmsgallerian. Det är min bästa väninna som köper den ibland och postar ned till mig i överraskningspaket. Helt fantastiskt god. Inte för söt och inte för besk, och bara så där behagligt lugnande. Hm. Nu blev jag tesugen. En kopp chaispecial som för tanken “hem” ikväll blir det nog. Trevlig helg :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *