Astrids nya favorit …

Broccoligratäng med kesoJag fick ett tips på en lättare variant av broccoligratäng av en kompis härom dagen och beslutade mig igår för att testa det på familjen. Jag var beredd på gnäll, men döm av min förvåning när de bara kom idel lovord. Astrid ville ha detta varje dag framöver. Sicken skräll!Gratängen går snabbt att göra och har få ingredienser så om familjen gillar broccoli så är denna rätt prefekt:300 g broccoli250 g keso1 st äggsalt & pepparRiven ost (gärna stark)Om du använder fryst broccoli (som vi gjorde) koka upp den snabbt och häll av vattnet. Lägg broccolin i en ungnsfast form och salta och peppra lite. Blanda keso och ägg samt salt och peppar och bred sedan blandingen över broccolin. Riv lite ost att toppa med, vi använde prästost och det gav en fyllig och god smak. Grädda i ugnen ca 15 min på 200 grader.Vi åt kycklinggryta till gratängen.

signature

19 comments

  1. Åh! Det var så länge sen jag åt Broccoligratäng. Jag som älskar det! Även min yngste son äter med glädje upp broccolin på tallriken. Ska banne mig prova ditt enkla recept. Tack! (fast, hur gör jag med storebror som hatar broccoli? Hm… attans!)

  2. Låter mums! Det är säkrt gott med bräckt kassler till. Våra flickor älskar broccoli och det är bra med broccolivariation.

  3. Alla: Hoppas ni också kommer att gilla denna überenkla variant på broccoligratäng! Här hemma efterfrågades den igår med, men när hon hörde att det vankades våfflor så var det ok för broccolin att vila en dag! :)Anna: Storebror kanske kan få lite smarrig potatis istället? :)

  4. Den ska jag testa på barnen (och maken:) till veckan! Supertack för tipset, jag gillar “lätta” vardagsrecept med grönsaker och smak!!Ha en bra helg!Kram kram

  5. Maria: Så roligt att ni också tyckte om den! :)Lina: Precis, denna typ av recept är alltid välkommna. Jag fick det av min kompis och jag är så tacksam, och hoppas nu på att hon har fler på lager :). Hoppas att ni också kommer att gilla den hemma hos dig!Trevlig helg!Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *