Samlingen växer …

Nostalgi i en boxJag har alltid älskat mini-serier, ju snyftigare desto bättre. För något år sedan så började jag byta ut mina gamla vhs-inspelningar av favorit serierna till mer hållbara DVD, nu har samlingen utökats lite till i och med att Krigets Vindar släpptes i veckan. Av denna serie hade jag bara de första 5 inspelade, så vad som hände i mitten och slutet av serien det har sedan länge fallit i glömska. Nu är serien komplett och jag håller en tumme för att den är lika bra då som nu.Här är mina nostalgitips på tv-serier från förr, nu i box:1. Mistrals Dotter av Judit Krantz. Om konstnären Julien Mistral och hans 3 älskade kvinnor, Maggy, Teddy och Fauve.2. Princess Daisy, många mörka hemligheter under den vackra ytan. Jojo!3. Törnfåglarna, jag var så arg på Fader Ralph som hela tiden pendlade mellan Maggie och sin tro. The Rose var värd mer!5. Lucky Chances, med en ung Nicollette Sheridan och en ännu yngre Sandra Bullock.6. Barbara Taylor Bradfords serie om Emma Hart. Denna box är en av mina favoriter.7. Svenska Hjärtan,  Den replik jag minns bäst är: Düsseldorf, vad ska jag göra i Düsseldorf?8. Tillbaka till Eden, scenen när Stephanie stod öga mot öga med krokodilen … Jag minns det än.9. V-Miniserien, jösses så spännande jag tyckte det var!10. Stackars lilla rika flicka, baserad på Barbara Huttons tragiska liv.Vissa av dessa har jag i min samling och vissa står på önskelista, ytterligare några tror jag kommer att få finnas kvar i minnet som de är. Men en box jag inte kommer kunna hålla mig borta i från den dagen den släpps här i Sverige är Lace, fanns det någon bättre serie än den?Bild: Eget collage med omslag från discshop.se

signature

17 comments

 1. Ja,det är härligt när man kan hitta serierna igen på dvd. Jag längtar tills tv serien Homefront släpps. Här i Sverige kallades den “Kärlekens vindar”.Men jag måste säga att jag blev besviken på Törnfåglarna. Arg på prästen och irriterad över resten, jag blev tvungen att sälja den på Tradera när jag sett den igen.Men Mistrals dotter, den är fortfarande lika bra.Jag har inte heller sett Krigets vindar.Du får berätta om den var bra eller ej.

 2. Catarina: Ja man kan inte annat än bli less på den där velpellen Fader Ralph, men på något sätt så tycker jag om den i alla fall. Men det ska vara originalet, uppföljningen var en riktigt trist histora. Mistrals Dotter håller än som sagt, även om den innehåller en och annan velpelle den också! :)Homefront är även det en favorit, så den får gärna komma på dvd den med snart.Jag hoppas att Krigets Vindar håller fortfarande, jag rapportetar när de 6 dvd skivorna är färdig tittade! ;

 3. Hej, har läst din underbara blogg länge utan att kommentera, men nu kan jag inte låta bli. Vad kul att se att du listat precis samma serier som jag själv älskar och har köpt! Kan lägga till “Queenie” (som jag ej sett på dvd) och “Champagne Charlie” (båda dessa med en ung Hugh Grant i rollistan!) bland mina favoriter. Lace är en av mina absoluta favoriter, när jag var liten hade storasyrrans bästis hela serien på vhs & de banden lånade jag flera gånger. En gång såg jag hela serien två gånger på raken, haha. Jag hittade Lace på VHS förra året på HMV eller Amazon. Tyvärr kunde jag bara hitta de första fyra avsnitten, sen kom ju uppföljaren med jakten på pappan. Längtar verkligen efter att få tag på hela serien på dvd!! Tack för din inspirerande & vackra blogg, den förgyller verkligen min vardag!

 4. Åh Lace, den var ju såååå bra. Och jag älskar Svenska Hjärtan, den vill jag verkligen se igen. Tillbaka till Eden, minns att min mamma blev helt tokig på att det var en hel vecka till nästa avsnitt, det var tider det.

 5. Boxen om Emma Harte är kanon. Har just avverkat “Inte för vinnings skull” som är den bästa tycker jag.Törnfåglarna….mmmmmm och så Krigets vindar, den hade jag glömt bort! Kanske ska ta och införskaffas inom en snar framtid.Nord och Syd med Partick Swayze är också väl värd att se.

 6. Åh, jag får verkligen nostalgi minnen av att läsa ditt inlägg. Gillar dem alla!Vad smart att köpa dem på dvd. Såg Dirty danceing en kväll (Fast det inte är en mini serie) – det var också minnen! Ha en bra torsdag, kramis.

 7. Jösses, “Jag tar Manhattan”… Jag var så kär i Adam Storke som var med i den serien… Han var för övrigt med i en miniserie-version av Fantomen på Operan med Teri Polo som Christine. Den tyckte jag också mkt om. Nord och Syd var nog en av de första serierna jag såg som gjorde sånt intryck… =) Härliga minnen. =)

 8. Alla: Visst blir man nostalgisk av alla dessa serier som nu släpps en efter en. Ja jösses, inte får man glömma Queenie & Jag tar Manhattan! Så bra! Nord & syd var även en höjdare den!Champagne Charlie & mini serien av Fantomen på Operan var nya för mig, Tack för tipsen.Emma: Så roligt att höra från en läsare till & stort Tack för dina fina ord! :)Erika: Åhh, Dirty Danceing! Så bra den är! Jag såg även Top Gun för ett tag sedan, ack så bra den var ….. Igen! :)Kram kram

 9. Nu har du förgyllt min tillvaro! Jag minns serien om Emma Harte med ovanlig skärpa för jag var inte gammal när den gick. Den har dykt upp i tanken några gånger genom åren, men jag har aldrig kommit på tanken att kolla om den fanns att köpa. Nu skickar jag beställning på boxen och till dig kan jag bara säga… tack, tack, tack!!!! Stora kramar!!!

 10. hej, jag undrar om du kan maila mig oim var du köpte tillbaka till eden för dän är så himla bra visst jag är bara tretton men mamma vill veta och den är så grym vi har letat efter den i några år nu

 11. Jag har oxå en del på VHS bl a Juveler, Spelets härskare, Gyllene band, Princess Daisy, Lyckans land, fem svarta höns, Luckys chans, Tananmera, Maharadjans dotter, Kristi brudar, Heidi, Lady Boss, Tre kvinnors hämnd, Harem, Cassidys dilemma, Attack i Singapore. Alla miniserier och även en del av redan nämnda här i kommentarena.

 12. Såg att Solweigh nämnde serien Kristi brudar i sin kommentar. Jag har letat som en tok efter den serien. Är det någon som vet hur man får tag på den, eller vad den heter på engelska?Mvh Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *