Joråsåatt …

Dag 3Idag är det GI-dag 3 och det suger! Jag vaknade med lätt huvudvärk i morse och sedan har det varit down hill större delen av dagen. Jag får inte till en enda grej idag, det är mil mellan tanke och handling. Jag beklagade mig för min kompis som skrattade gott:- Men Helena, det är ju dag 3 idag! Dagen då sockret börjar lämna kroppen. Det jobbigt, men värt det!Jaha, och tydligen ska det vara så här någon dag till innan det vänder. Tills det gör det så tar det mig närmare en timme att läsa en sida i en bok eller svara på mejl. Jag är här, men har inte alla hästarna på plats så att säga. Må det vända …. snart!

signature

18 comments

 1. Applåderar dig! Kämpa, det brukar gå över … men en annan faller alltid dit till slut i allafall. sockerberoende minst sagt.

 2. Tänk på hur skönt det är när sockerberoendet är bort! Jag läste nånstans att man ska tänka på allt man stoppar i sig som medicin(. Min chai-latte på lunchen var nog inte någon vidare bra medicin…) Stå på dig och heja!

 3. Vi får hoppas att nästkommande dagar blir lättare och går bättre! Själv skulle jag verkligen behöva bli av med sockerberoendet, men hur skall man kombinera det med min kärlek till bakning!? Svår nöt att knäcka…

 4. Nina: Tack så mycket, hmm det är segt just nu men jag ska försöka hålla mig på mattan då jag hoppas att det lättar snart. Nästan allt med socker är ju rackarns gott, min önskan är att intaget i framtiden ska bli lagom. Älskar det ordet, lagom! :)Caroline: Det var ju jättebra, tänka på allt som medicin! Ska jag börja med, Tack! :)Koselig: Tack så mycket! Maten tycker jag är helt ok faktiskt, riktigt gott och jag känner mig inte hungrig alls …. Än i alla fall! ;)Linnéa: Det får vi hoppas ja … Det blir bättre, det måste man ju våga tro! Jag känner det samma då jag älskar att baka och göra goda desserter, men som sagt min förhoppning är att jag ska kunna kombinera bättre matvanor och socker i framtiden! :)

 5. Håller en tumme för att det ska gå bra för dig. Kämpa på!!…Och tack för en trevlig blogg. Tittar ofta förbi… :)

 6. åh, kämpa på! Det här är ju beviset på att du verkligen ätit rätt enligt metoden de här dagarna. Du börjar hamna i ketos och snart börjar fettet brännas ordentligt. Heja heja!Å belöningen väntar! Jag har snart kört med väldigt lite kolhydrater under 1 år och jag KAN inte längre äta sött! :)

 7. Ahh, det låter som du är inne i berömda Keton-fasen. Vet EXAKT hur det känns … Man tror typ man är döende :-) Kan trösta dig med att det inte är långt kvar tills allt verkligen vänder mot det bättre. Ingen huvudvärk, pigg, glad, ork som en hel häst, ingen “smärtsam” hunger. Bara ett stort YES! Ge bara INTE upp i förtid! Då måste man börja om med de här Keton-dagarna. Hejja, hejja håll ut. Du är bäst!! :-) Kram från Jellon

 8. Ketonfas? Kanska om hon strypt intaget at kolhydrater till noll. Annars är det bara trötthet pga ett kaloriunderskott (det magiska som FAKTISKT orsakar viktminskningen, inte något annat). Ät mer mat som mättar bättre, t ex potatis och rotsaker, frukt och grönt t ex. Och NEJ potatis är inte farligt utan bland det bästa man kan äta under en diet pga dess höga mättnadsgrad/kcal.Lycka till.

 9. Har GI at i snart 4 veckor och vill bara säga att det fungerar!! Har inget sötsug och gått ner 4 kg utan att för den skull vara hungrig. Kämpa på!

 10. Jag kör inget total GI men äter däremot mindre kolhydrater än tidigare och försöker (obs försöker..) undvika socker, och det är märkligt vilket otroligt sug kroppen får efter socker….tills den förstår att den inget får….då var det värt allting.Lycka till!//M

 11. Åsa: Tack så mycket för dina peppande ord! Det känns en smula bättre idag får jag lov att säga. Oj, kan inte längre äta sött? Det har jag inte riktigt tänkt på, men så blir det förmodligen till slut ja! :)Babarmorsan: Ja du, därom tvistar de lärde. Jag hoppas och tror att det är ok, jag är bara ruggigt ovan och skulle gärna mumsa lite godis. Det är en stor föränding för kroppen med andra ord! ;)Jellon: Jag tror att jag får skriva ut din komenar och sätta upp den på kylen! :)Tack & KramJonas: Det ligger mycket i det du skriver. Om det är så att man börjar känna sig off under flera dagar, då kommer jag att inför potatis i kosten igen. Annars så är det ju övergående detta, det är ca 2 veckor med minimalt intag av kolhydrater sedan läggs de in i kosten igen. Om än i lite mindre mängd. Tack för din kommentar!Tyras mamma: Så skönt att höra att det funkat för dig. Jag håller med dig, hungrig är man inte, det äts mycket mat. Det som saknas är bara mitt kära socker! ;)Fortsatt lycka till!Minks: Där du är nu, hoppas jag vara om ca 3 veckor. Jag valde denna lite hårdare start för att komma igång. Jo det är mycket märkligt det där med sockret och hur mycket kroppen faktiskt saknar den när den inget får. Tack! :)

 12. Hej Helena!Vilken karaktär, kämpa på! Nu är överaskningen här, ska bara skicka iväg den. Tror att den passar din diet perfekt! Håll ut! Mvh Charlotte

 13. Charlotte: Tack för peppande ord! En övreskning? Åh så trevligt det låter! :)Trevlig helg!

 14. Nu har jag skickat brevet! Hoppas att det blir bra? Skickade med lite till Weronica eftersom jag inte har hennes adress, glöm inte att hälsa ifrån påskharen, ha ha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *