Fler favoriter …

Romantiska ögonblickJag har tidigare bloggat om hur bra vi mår av kärlek på tv och på film då pulsen stiger inför den stundande kyssen, och vi blir så lyckliga att tårarna forsar. Jag hade med några exempel på Romantic Moments i det förra inlägget också, men nu vill Lisen ha fler så vi kör en runda till:1.Noah & Allie. Den absolut bästa film jag vet, The Notebook ja eller Dagboken som den heter på svenska. Jag lider så ofantligt med Noah när han sliter som ett djur för att renovera det nedslina huset som han lovat Allie. Ingen får mig att gråta som Ryan Gossling*, han är kung!Allie:Why didn’t you write me? Why? It wasn’t over for me, I waited for you for seven years. But now it’s too late.Noah: I wrote you 365 letters. I wrote you everyday for a year.Allie: You wrote me?Noah: Yes… it wasn’t over, it still isn’t over 2.William & Anna. Notting Hill, denna film har jag också sett ett antal gånger genom åren. En film man blir glad av och den känns fortfarande som ny fast den snart är 10 år. Bäst är det när Anna besöker William i hans lilla Travel Book Shop och vill förklara sig:Anna: After all… I’m just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her.3.Robbie & Cecilia. Det blir inte mer tragiskt än så här, den slår till och med Den engelska patienten när det kommer till snyftningar. Hela filmen är så orättvis, men samtidigt så olidligt vacker. Och så var det slutet, åhh så arg jag blev!Cecilia: I love you. I’ll wait for you. Come back. Come back to me.4.Pacey & Joey. Jag var helt insnöad på Dawson´s Creek när serien sändes på tv, jag gillade dock aldrig Mr Dawson him self något vidare. Därför blev jag så glad när det var just Pacey som Joey hade med sig där i soffan i den egna lägenheten i sista avsnittet. I klippet fanns 20 Pacey & Joey moments, min personliga favorit var när de blev inlåsta på K-mart över natten. Very romantic!Pacey: Wanna know something Miss Josephine Potter? I think the world may just surprise you yet. I mean you fall in love and it doesn’t work out and you think that it will never happen again, but it does. Believe me, it does. In the strangest of places.Vilka är era romantiska favoriter?* Väntar nu på lite mer Ryan G, Lars and the real girl ska vara superbra!

signature

18 comments

 1. Lars and the real girl är bra :) Romantiska filmer står och faller helt med kemin mellan de kära…Lite gamla godingar som har det “rätta”Sus och Niller i Den enda rättaNicholas Cage och Jane Fonda i Det kan hända digChristian Slater och Mary Stuart Masterson i Bed of rosesMen riktigt superrromantik är det väl ändå i Broarna i Madison County!? Bitterljuvt, tårdrypande…

 2. Håller med dig totalt. Var med väninnnan och såg PS I love you i söndags och den var jättebra och tänkvärd (boken dock bättre som vanligt) och hur snygg är inte irländaren hon träffar?? Suck och flämt och stön. Se den filmen!

 3. Jag fick nya favoriter i helgen då jag såg Ps. I love you. Vilken underbar film! (som jag nu såg att tidigare talare sagt åt dig att se, kan inte annat än hålla med)

 4. Glömde säga att det bästa med PS I love you var Swanks helt fanstastiska kläder. Så fina och såna som man själv önskar man hade på sig varje dag. Och skorna var inte heller fel.

 5. Min är från irl:maken som går er på knä i Rob Roy sviten på det skotska hotellet, med Schihallion i bakgrunden och bräkande får på heden brevid. Efter frågan (som levererades på engelskt gentlemanna-maner) knackas det på dörren och in kommer butlern med champagne. Så romantiskt. :-)

 6. När jag såg att du vågade skriva om Dawson’s Creek, även en av mina favvo-serie, fast den egentligen vände sig till betydligt yngre tittare, så slänger jag väl in en annan av mina romatiska favoriter helt skamlöst: Anne på Grönkulla, den kanadensiska serien. Sen tycker jag ju om Stolthet och fördom också. Love Actually, Amelie från Mont Martre, Dirty Dancing… de funkar också för mig i alla lägen :-)

 7. Oj, vad många bra filmer, det här är sådana man vill sitta och se själv här hemma. Det var kul innan sista tjejan flyttade hemifrån, för då satt hon och jag ihop och kollade ibland. Nu frågar dom bara hela tiden, gråter du, är det bra, är det sorgligt. Med ett litet leende på sina läppar, gubben min och sonen.

 8. Men… du missar ett urviktigt par! Harry & Sally. De måste väl vara ett av de bästa. Sen alla de där hjärtknipande paren i “Stolthet & fördom”. Det är så hjärtat skriker.Tack för en bra blogg!/Lisa & dogs

 9. Alla: Tack så mycket för era filmtips, några av dem har jag inte sett så nu väntas trevligheter på filmfronten vill jag lova! Så glad jag blir att Lars and the real girl är bra, man hade det på känn men en trailer är inte en hel film. Lycka!Ang filmen Ps I love you, så såg jag den i helgen. Instämmer med er helt, se den ni som inte redan gjort det, och ja Irländaren var supersöt! :) Och Anette, precis just som Hillary var klädd skulle man gärna klä sig själv också ja. Illsöt var hon!Anna: Anne på Grönkulla, Yes en sådan period har jag också gått igenom. Finfint med Anne! :)Lox: Vet du om din über romatiska make är villig att dela med sig av sina tips? Skickar över min not so fullt romantiska make för tips i så fall! ;)

 10. Big & Carrie från Sex in The City är en klar favorit. Det där sista avsnittet när Carrie är i Paris och Big är på Cafe med de andra och frågar de andra tjejerna om råd och Samantha säger “Go get her”..börjar snyfta då….älskar det avsnittet.

 11. Big & Carrie från Sex In The City är ett av mina favorit par.Älskar sista avsnittet när Big ber andra tjejerna om råd och Samantha säger “Go Get Our Girl” börjar snyfta då….

 12. Bland det mest romantiska man kan se är Jane Eyre som BBC filmatiserat 2007 med Toby Stephens som Mr Rochester och Ruth Wilson som Jane. Den gick på TV efter jul och blev orättvist lite omskriven. Helt fantastisk!

 13. Åh dettainlägget tyckte jag om väldigt mkt! The Notebook är min absoluta favorit och ryan och rachel spelar rollarna så himla bra, känns verkligt! (kanske beror på att de blev ihop på riktigt?)Ett annan favorit är City of angelsmed meg ryan och nicholas cage…. sett den? Om inte så måste du, helt fantastisk!

 14. AnnaClara: Jag har spelat in Jane Eyre, men inte hunnit titta på den än. Skönt att veta att man har en guldfilm på lut med andra ord. Tack för att du påminde mig! :)Maria: Jamen visst blir det lite extra romantiskt hela alltet när man vet att de tu var kära på riktigt också …. Men nu är det slut … Synd, de som var så söta ihop.City of Angels har jag inte sett, men jag älskar Meg Ryan så det ska jag absolut försöka göra. Tack! :)

 15. Maria: Jag har nu pratat med min kompis som hade filmen så på lördag efter Mello så plockar jag fram näsdukarna! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *