Längtan efter en bok

Piece of CakeNu är det förvisso ett tag tills det slår om och blir april, och förvisso har vi nog sett det mesta boken har att erbjuda receptmässigt:“Leilas A Piece of Cake är en komplett, grundläggande och färgstark bakbok fylld av läckra recept på allt från småkakor, mjuka kakor och tårtor till matbröd och knäckebröd. Nya spännande bakverk som chokolate cupcakes, New York blueberry cheesecake och kola- och pekannötspaj varvas med klassiker som mormors goda kardemummaskorpor och nio olika smaksättningar till en vanlig sockerkaka. Briocher, fougasse från Provence, surdegsbaguette och nio sorters scones varvas med hurtbullar, danskt rågbröd, Leilas goda lingonlimpa och turbosnabb filmjölkslimpa. Dessutom finns tips på hur man bakar utan ugn.Boken passar för såväl vana hemmabagare som nybörjare. Liksom i Leilas tidigare böcker är recepten enkla och pedagogiska att följa.”Men vad gör det, det är de förföriska bilderna och inspirationen jag vill åt ju! Åhh så jag längtar till april!Bild: Bild samt text från Natur & Kultur.

signature

15 comments

  1. Leila är suverän, på TV men också i bokform. God mat och bak därtill livsglädje och färgstark personlighet. Sånt behövs i vårt fyrkantiga ibland lite stereotypa kultur.

  2. Hon är en skön färgklick att titta på :) Goda bakverk och man blir nästan lycklig av att titta på henne när hon bakar i tv-rutan. Tyvärr har jag inge av hennes böcker av någon anledning. Hade gärna haft denna med.

  3. Hejläser ofta er kuliga blogg och JA visst diggar man Leila! Ville bara tala om att jag också tänkt bli flitigare med Bloggandet och berätta mera storys och visa fler bilder från det stolliga livet med Countrystyle på Thyrasgård. Har därför flyttat över alla mina 3 Bloggar till thyrasgard.blogspot.com. Här finns mycket inredningsbilder och massor med läsning! Lantstil.blogspot.com uppdateras därför inte from nu.Kram från Kicki

  4. Alla: Ja visst är hon en stor inspirationskälla Leila. Hennes tidigare kokböcker har jag förvisso lagat lite ur, men mest har jag inspirerats av alla fina bilder. Böckerna står framme i köket året om och jag blir så glad när jag ser Leilas glada ansikte på dem. Keep`em coming säger jag! :)Kicki: Så roligt att du är inne och läser bloggen, jag är ofta inne och drömmer i din fina webbutik också. Så roligt med ny blogg, den ska jag gensat spana in! :)Kram

  5. Leila ja, henne är man nästan lite kär i… :-D Det blir ju så vackert allt hon gör, maträtterna, bakverken, prylarna hon använder, kläderna hon har på sig o s v. En riktig inspirationskälla! Jag har dock inte kollat in någon av hennes böcker, (trots att jag har lite dille på kokböcker) denna verkar ju oemotståndlig, förstår att du längtar.

  6. Här hemma hos oss är Leilas kokböcker våra mest använda kokböcker. Dottern frågar vid middagen: Mamma tackar vi Leila för maten idag? Så det kan bli.

  7. A wonderful article…. this is just what I needed to read today. Thanks for describing the way you work and how you structure your writing projects. I’ll go read that article now.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *