Inne när man är ute …

Mössor är greate!Jag är en mössbärare av rang nu för tiden, jag älskar mössor som håller mitt huvud varmt när det blåser isande vindar ute. Givetvis har det inte alltid varit så, många och långa har de vintrar varit då jag stått vid busshållplatser utan mössa och med tår som isbitar. Herregud, mössa aldrig i livet, håret blir ju platt som en pankaka ju! Mina föräldrar tjatade om vikten av att bära mössa och sen när de givit upp så tog Johan vid och tjatade vidare. Kanske inte så konstigt att han tjatade då jag allt som oftast gjorde en Sarah Jessica*, gick hemifrån utan och så gnällde jag om hur kallt det var tills Johan gav mig sin. Imorse så klädde jag och Astrid på oss som om vi skulle på semester i Antarktis, men det blåser och är iskallt i Gävle just nu. Väl framme vid dagis var det bara att vända om hem igen då vi möttes av en stor orange lapp med röd tex: Flera fall av magsjuka! På vägen tillbaka så stod det ett gäng tjejer vid busshållplatsen, i olika åldrar men med en sak gemensamt. Ingen av dem hade mössa på sig. Antar att de missat att mössor är ur-moderna just nu och vill man vara trendig så sätter man på sig något snyggt på huvudet. Astrid skakade på huvudet när hon såg den frysna skaran:- Man undrar ju vad deras mamma skulle säga om hon såg att de var tomma på toppen?Dagens fråga: Använder ni mössa när det är kallt ute, eller skonar ni frisyren?* Sarah är annars en flitig mössanvändare när hon hämtar och lämnar på dagis, men ryktet säger att just denna dag ville hon låna makens. Om så är fallet ska jag låta vara osagt.

signature

24 comments

 1. Jag har mössa! Faktiskt två stycken i väskan. Men det är sant, den pajar frisyren – jag har dock långt hår, så det är inte mycket till frisyr utan “klämma” eller “inte klämma”.

 2. Ja, det var verkligen kallt idag i Gävle. *huttrar* Och det var än kallare i min hemstad. Jag har mössa eller (som i dag) huva. Jag har bott för länge i Norrland för att bry mig om frisyren. ;-)Jag hann ingen sväng på stan idag heller. Får försöka nästa gång.

 3. Jag är också en flitig mössbärare, skönt att man numera slipper bry sig och faktiskt kan kombinera det praktiska/sköna med det flärdfulla. Annat var det då man frös öronen av sig för att slippa ha en töntig mössa…

 4. Nej, jag brukar sällan ha mössa. Jag brukar sällan frysa och förklarar det med mitt tjocka och långa hår…

 5. Jag andvänder mössa då det är kallt. Man blir väl klokare med åren och inser hur mycket värme som försvinner ut via huvudet då man inte har mössa. Det finns ju massor med snygga mössor att välja bland.

 6. Hrm, nej aldrig måste jag erkänna, jag låter fåfängan styra. Men så bor jag också i Skåne kan jag skylla på och vi har ju sådant sydländskt klimat…Men jag har en tonårig bonusdotter och hon använder faktiskt gärna mössa, även inne ibland. Det är tydligen högsta mode i hennes subkultur; emo :-O

 7. Hrm, nej aldrig måste jag erkänna, jag låter fåfängan styra. Men så bor jag också i Skåne kan jag skylla på och vi har ju sådant sydländskt klimat…Men jag har en tonårig bonusdotter och hon använder faktiskt gärna mössa, även inne ibland. Det är tydligen högsta mode i hennes subkultur; emo :-O

 8. Jag har kört på mössa hela vintern, det har varit perfekt för håret… Min plattade lugg höll sig snyggt på plats trots blåst och regn. :) Tror att fåfängan kanske minskat något för när jag gick på högstadiet och gymnasiet fanns det inte en chans att jag skulle ta på mig en mössa. Nu tycker jag bara det är skönt!

 9. Gillar mössor och är tyvärr kanske man får säga en sån som ger sjutton i frisyren för allt som oftast är det ändå uppsatt eller så sätts det upp när mössan åker av. Tummen upp för huvudbonadsmodet härifrån alltså!Däremot så hatar jag mössor till små bebisar för nog sjutton sitter de alltid på trekvart eller har det lilla livet riktigt tur så är själva öronlappen framför ögonen vojne vojne tur de är så inbäddade så de inte blåser på de små som färdas utomhus nu när det har blivit kyligare och blåsigare i vårt avlånga land.Hoppas ni slipper ifrån magsjukan som härjar.//Ampa

 10. Har övergett frisyren för flera år sedan. Efter två barn och miljoner timmar i olika lekparker och pulkabackar så är jag och mössan ett.

 11. Mössa på huvudet, såklart! Man vill ju inte bli sjuk! :) Jag känner igen mig i din beskrivning – många år utan mössa för min del; det var ju så töntigt när man var i tonåren! Nu har ju t om tonåringarna mössa! Iallafall många av dem. Jag skulle ha lite svårt att förklara varför jag inte ska ha mössa när det är kallt, när sonen måste ha det. Dessutom är det ju skönt att slippa frysa! :)

 12. Nu, mössa helt klart. Var dock mössvägrare från mellanstadiet typ 5:an upp till gymnaiset… hi, hi kanske har med åldern att göra : )/Helena

 13. Mössa om det är blåsigt/några minus. Halsduk från höst till vår, nästan alltid vantar (så länge det går innan folk börjar påpeka det).Täckbyxor från -10.Mina frusna dagar är över…

 14. Är en varannandags mössbärare … eller kanske var fjärde om jag ska vara ärlig. Glömmer bort. Fast det är så gosigt. Halsduk och vantar är däremot en förälskelse jag har!

 15. Visst har man mössa på sig. Men precis som du skriver, så var man mer fixerad vid frisyren så inte den vart fel. Eller att man kunde se löjlig ut när man var yngre. Sedan började man tjata på sina egna barn när de var små. Men nu har de mössa på sig alla tre när det är kallt ute. Grabben t.om. när det inte är kallt.

 16. Alla: Stort tack för alla svar, mycket trevlig läsning och man kan konstatera att vi alla blivit en smula äldre med tanke på hur vi än löst problemet med kylan så har vi sett till att inte frysa längre. Våga vägra huttriga tår och blåfrusna öron! :)Kram

 17. Med åldern har man blitt förståndigare, så på hundprommisar i kallt och blåsigt väder åker mössan på. Men aldrig när jag åker och handlar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *