Snabbt & Gott del 11

Grön omelettOmelett är en sån där rätt som man ofta glömmer bort men tänker varje gång man ätit det, att detta borde vi göra oftare! Detta recept var med i tidningen Laga Lätt nummer 6 2006. Passar lika fint till lunch eller middag samt urbra på utflykt då den är lika god kall som varm.Grön omelett:8 ägg1 dl vatten1 tsk salt2 kr nymald svartpeppar1 finhackad vitlök6 normalstora kokta potatisar (10 – 12 färskpotatisar)1 kruka finhackad gräslök1 dl ricottaostSallad & tomat till serveringVispa ihop ägg och vatten, smaka av med salt och peppar. Fräs vitlök och potatis i lite olivolja. Häll i äggsmeten, dra in kanterna med hjälp av stekspaden så att ogräddad äggsmet kan rinna ner och bli gräddad. Klicka över ricottaosten och låt den bli varm. Strössla över gräslök. Toppa med 3 hackade tomater och servera tillsammans med sallad, knäckebröd samt eventuellt lite skinka.Receptet är tänkt att räcka till 4 personer.Enjoy!

signature

7 comments

  1. Wiveca: Ricottaosten piggar upp massor i denna rätt måste jag säga så testa den gärna.KramCarin: Absolut det måste du göra, riktgt smaskig.Malle: Men så trevligt att du hittade hit och genom en pelargon dessutom. Kom snart igen! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *