I Like!

Special Project Bag by RiceJulen 2007 lanserade Rice Spoon full Of Hope, som var ett sammarbete med Danska flyktingrådet. Samarbetet då gick ut på att för varje slev som såldes skänkte Rice ett kokset till en flyktingfamilj i Darfur. Nu kommer Special Project Bag:“Shop, shop, shop and feel good about it!Genom att köpa den här väskan hjälper du samtidigt gatubarn i Indien! Väskan är producerad i Indien av tidigare gatubarn som nu är gifta och har egna barn. När de tillverkar dessa väskor hjälper de samtidigt barn som lever på gatorna runt Dehlis tågstation. Pojektet kallas LAKSHYA vilket betyder SYFTE på Hindi. Projektet hjälper gatubarn att få ett hem, skolgång och arbetsutbildning. Till det här hjälpprojektet bidrar Rice med bland annat sjukvård, mat, symaskier och utbildning vilket gör att Lakshya projektet kan växa och finnas kvar. När du köper en väska bidrar DU till projektets och gatubarnens överlevnad! Rice har designat väskan som är tillverkad av plast, tyg och remsor av tidningspapper”Väskorna finns i 4 olika utföranden och kostar 185 kr.Bild: Eget collage med produktbild från inreda.com där även väskan säljs.

signature

13 comments

  1. Alltid bra när man gör en god gärning samtidigt som man shoppar!! Måste nog ta mig en närmare titt på väskan. Tack för tipset! PS Tack för en underbar blogg!!DS

  2. Sandra: Den här typen av shopping blir som grädde på moset! :)Åh, Tack ska du ha! Nu blev jag jätteglad! :)jess: Instämmer till fullo!

  3. Låter som en bra idé, tror att shoppingbagar kommer komma starkt, för jag hörde på radion igår att man vill förbjuda plastpåsar (äntligen).I vissa delar av Afrika (av alla ställen) kan man få upp till 10-års fängelse om affärsidkaren ger bort en plastpåse. H&M håller just på att fundera ut ett annat material.

  4. Minks: Ja visst blir man, egentligen så tycker man ju att det vore en självklarhet att de alla skulle hjälpa till men så är ju tyvärr inte fallet idag. Det gör att man bli extra glad när det väl händer! :)Vet inte hur stark den är, men jag kan tänka mig att det är lite light shopping som gäller med denna. Inte storhandling på Coop om man säger så! ;)Stämmningsfullt: Precis! :)alice: Jag måste säga att jag tycker att det låter som en urbra idé att se över detta med alla plastpåsar. När jag handlar mat på Ica så använder jag alltid deras stora “väskor” de fungerar mycket bättre än påsarna. De klarar massor av tyngd och de tar typ noll plats.Även om jag tycker att vi ska byta ut plastpåsarna så kan jag tycka att 10-års fängelse är en smula mycket! ;)Heja H&M!

  5. Ja jag tänkte just det..10 år…-Vadå relativa straff :/Men jättebra för våran miljö att det verkar komma en ändring …

  6. alice: Precis, men de menar tydligen buissnes. Ja jag hoppas att det blir en snabb ändring på denna front. Jag ska göra mitt bästa för att dra mitt strå till stacken! ;)Trevlig helg!

  7. Kanonbra! Själv så brukar ja ha en gigantisk väska, så att jag slipper alla platspåsar.De gör påsar av gammalt tidningspapper i Indien, jättesmart! Indien ligger mig nära om hjärtat efter ha tillbringat 4 månader där i olika sociala projekt. Jag vill ha en påse, jag vill ha!

  8. Angelica: Mycket bra med stora väskor, jag hittade en fin i helgen i garderoben. Den är från Lexington och kommer nu att få följa med och handla.Jag har inte varit i Indien, men skulle gärna åka dit. Jag förstår att landet ligger dig nära om hjärtat!alice: Heja dig! :)Hemmarikets Charlotte: Jag funderar också på att inhandla en, speciellt efter att jag läst på lite mer om den. Det är STOR! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *