En vecka kvar

En vecka kvarFör några veckor sedan så hade Helena Skarp som har Uthuset en kundhelg med glöggmys hemma hos sig, givetvis var jag och Astrid där. Vi tar alla chanser till mys! Helenas hem är jättefint och ombonat in i minsta hörn. Det var en befrielse att få se det IRL efter alla historier man hört om hemmen som visas upp i inredningstidningarna, om hur stylade de är och att hälften av sakerna som finns med på bild är dit körda endast för fotograferingen. Helenas hem var nyligen med i Allt i Hemmet och efter besöket kan jag intyga att lika fint som det var på bilderna just så fint var det även i verkligheten.Idag är det tredje advent och det är endast en vecka kvar till julafton. Astrid har julov från och med imorgon och där med inleds den stora fixar veckan inför jul. Vi kastar ut traditioner som att granen kläs kvällen före julafton och klär den så snart vi bara hinner. Ska vi vara hemma och julpyssla så vill vi kunna njuta av den redan nu. Pepparkakshuset som vi skulle ha gjort för en vecka sedan ska nu bli av, äntligen. Astrid blev nämligen inbjuden till mormor och morfar för att leka med deras lilla hundvalp Molly den helgen. Hundvalp kontra pepparkakshus, ja det var inget svårt val för en 5-åring. Idag spenderar jag dagen med att skriva listor för att ha örnkoll på julklappar, vad vi ska äta samt vad som behövs handlas. Johan jobbar på min julklapp, måla vitt runt fönstren och Astrid är tomtenissa och sjunger julsånger. Allt är en så länge under kontroll och så tror jag att det kommer att förbli, i år har vi skurit ner på alla måsten och valt ut julens go´bitar och njuter lite extra av dem istället!En riktigt mysig tredje advent önskar jag er alla!Bild: Privata – Helena En mammas dag

signature

5 comments

  1. Ska vi byta hus? TUPPEN JA….eller nähä….otroligt fint hus!!!! jag skulle gärna byta som sagt, eller kopiera stilen….show me the money… och en händig karl… och en massa tid… och *g*//M

  2. jaa men så utrolig koselig da! Jeg er fast kjøper av Allt I Hemmet og ja, hun har et utrolig flott hjem! Vad trevligt å få se det IRL! :)Ja som sagt, Allt i Hemmet og Lantliv, mine to absolutt favorittblader. Dere svensker får til ting, nok en gang… norske interiørtidninger er faktisk et stort gjesp om dagen synes jeg. Har kjøpt de fleste og synes det er så som så. Når jeg hitta Lantliv og Allt i hemmet, så var det pling – helt rett med en gang.En vecka kvar… mys on’ baby ;) hahahhaha :)

  3. Minks: Men hallå där, jag skulle också gärna flytta in i huset … ! ;)Ja det är ett otroligt fint hus som sagt, det som är lite extra coolt är att det är mycket som är återanvänt. Upp-piffat för en ny familj, sånt gillar jag. Jag har snott “Helena Skarp stilen” i vår hall här hemma, förvisso bara en vägg men den väggen är min favoritvägg här hemma. Bild kommer om några dagar! :)Koselig: Jamen visst var det ett fint reportage i Allt i Hemmet! :) Jättfint hem och jag håller med dig om att tidningarna Lantliv & Allt i Hemmet är riktigt bra. Jag tror inte att jag bläddrat i någon norsk inredningstidning, men däremot en hel del danska och de är mycket bra tycker jag. Jag är ett stort fan av den danska inredningsstilen. (Det var lite otippat … eller inte kanske)En vecka kvar som sagt så … mys on du med! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *