13 december

Baemsy BooLuciafriandet gick jättebra,  det slutade med både ljus i handen och fin krona på huvudet. I år samlades vi vid Jannes fäbod för att avnjuta illsöta sjungade barn samt mumsa varm choklad och smörgås. Barnen anlände med häst och vagn, självaste Tomten körde hästen som för dagen var utsmyckad med bjälror. Eftersom det var iskallt ute imorse så såg alla barnen ut som små tomtar, tärnor och pepparkaksgubbar a´la Michelin då det skulle få plats bylsiga overaller under särkar och linnen. Texterna satt som en smäck och när föräldrarna sedan sa adjö så skulle barnen äta gröt inne i fäboden för att sedan hoppa upp i vagnen igen för ytterliggare ett Lucia-gig. En otroligt fin morgon som vi kommer att minnas länge.En av våra katter, Baemsy var med i alla förberedelser här hemma. Han jagade glitter, sa maju när Astrid frågade om hon var fin i sina olika outfits samt klev upp okristligt tidigt i morse med oss andra. Men fick han följa med och jaga får eller sätta skräck i hästen (Berta)? Nix han fick stanna hemma, och tydligen hade han spenderat tiden i juliganda även han. Tittandes på en nöt!En riktigt trevlig Lucia önskar jag er alla!Bild: Privat – Helena En mammas dag

signature

8 comments

 1. Så charmigt med Baemsy och nöten! Det lät som ett supermysigt Luciafirande; utomhus och häst och vagn! Vi fick nöja oss med ett luciatåg i skolan och det var mysigt det med. Barnen var bedårande och fikat var gott. Dessutom är det så trevligt att träffa de andra föräldrarna. Jag var sist därifrån som vanligt. Satt och pratade med en annan mamma, medans maken vankade av och an. Det låtsades jag inte om… :)

 2. Vilket fint foto! Bra ljus och fint med skärpan på söta tassarna och nöten! Vilken kamera använder du..?Christina

 3. Håller med föregående inlägg – superfint foto! Jag har en annan fundering: undrar i vilket program du gör dina fina collage, typ det om Jennifer Garner!? Fortsatt trevlig Lucia!o.m.

 4. Annika: Jo han är söt lilla Baemsy när han surt ligger och tittar på nöten! Ja det var otroligt mysigt men kallt i morse. Tisdgare har även vi/barnen varit inne men när man går sista året på dagis då får man åka häst och vagn. Mysig tradition.

  Haha, du jag känner igen mig där! Oftast är jag sist att lämna också men idag så var de övertaliga, hade med mig både mamma och maken så det var bara att knata hem i tid. Annars kör jag din linje och ignorerar maken! :)

  Christina Bolander: Tack så mycket, roligt att du tyckte om bilden. Vi har en Canon 400D. En mycket bra kamera, ,men lite väl mycket finesser för mig just nu. Jag håller på att lära mig! :)

  Otiliamaria: Tack så mycket! :) För att göra collagen använder jag Photoshop CS3.

  Hoppas att er Lucia var fin!

  Linnèa: Ja det var jättefint vekligen, önskar att det var lite oftare man får en sån fin inbjudan! Astrid var mycket nöjd med dagen och slocknade redan kl 19 ikväll. Hoppas att även din Lucia blev fin!

  Emma: Tack så mycket! Nej det är sannerligen sällan man får till det. Djur och små mini människor är inte lätt att fota, men man har rätt skoj när man försöker! :)

 5. Hejvilket fint foto, jag fick ett tips där på leksak åt min legsugna katt Alfons, som snabbt tröttnar på alla leksaker jag köper till honom.mvhPetra

 6. Petra: Hej! Tack så mycket! Våra katter är helt galna i att jaga nötter. Det låter lite väl kan jag tycka men de brukar ta ut sig ganska snabbt och sedan är det soffan som gäller igen. Life as a cat! :)Trevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *