Kvällen före Lucia

Först var det veckans fråga, nu är det kvällens STORA fråga: Vad ska du ha på dig imorgon i Luciatåget? Astrid vet inte, hon kan inte bestämma sig. Inte alls faktiskt, hon har i flera dagar grubblat på vad hon egentligen är. Lucia, tärna, tomte, tomtenisse, stjärn-tjej eller kanske är det så att hon är pepparkaksgumma? Inget svar, bara ett suckande: Jag vet inte mamma, sånt här tar tid att känna in …Mamman är nu så less på detta att skåpen nu tömts och en påse har fyllts med olika outfits för henne att välja mellan imorgon på dagis inför uppvisningen. Lucialinnet har jag strykt lika så tomtedressen. Hela köket är fullt av glitterband  som satts på ljuskronan och ljuset, en stump har mätts ut till huvudet med plats för mössa under.Mamman lyssnar på alla Luciasångerna och Astrid lyssnar på Green Day. (låten var med på Idolfinalen) Mamman knyter silvrigt glitterband, Astrid vill ha lila … Och så pysslar vi på här hemma ikväll.Det enda som är riktigt säkert är att imorgon är det Lucia, men hur den kommer att gestaltas av Astrid det får bli kvällens cliffhanger. Imorgon vid 8-snåret då vet vi. Det finns hopp om snö, lussebullarna är på plats, pepparkakorna är klara och massor av ljus är inhandlade. Så nu är det bara att luta sig tillbaka och invänta Lucia, en av de finaste dagarna på året!

signature

6 comments

  1. Jag ska ut och se min 9 åriga kusin gå luciatåg på min gamla lågstadieskola i morgon bitti. Det ska bli riktigt mysigt att återuppleva gamla barndomsminnen! På kvällen är det sedan luciakröning av Salaortens lucia i kyrkan. Som tärna där är min lillasyster. Är det inte underbart med lucia så säg!

  2. Själv har jag en ängel hemma…….stort lockat hår, en gloria av glitter, vit särk och jättefina vingar från Panduro!!!!!!!!

  3. Jag känner redan nu hur jag imorgon kommer att stå både stolt och rörd när det lilla lussetåget kommer in. Jag tror jag packar ned näsdukar i väskan ikväll…Hoppas rätt känsla infunnit sig imorgon då för Astrids del!

  4. Själva hade vi en glad lucia som mycket motvilligt lämnade över luciakronan efter fikat, och en skrikhals till tomtenisse som örst drog på läpparna när han insåg att det fanns pepparkakor att konsumera…. . Det är inte lätt alla gånger med viljor och luciakaos. :-)

  5. Linnéa: Det är något speciellt med Lucia helt klart. Lite magiskt! Så mysigt med körsång i kyrkan, det måste jag passa in nästa år! :)Stämmningsfullt: Precis som det ska vara, raka rör så mamman inte behöver undra! :) Hoppas att ni fick en fin dag!Elisabeth: Hade ängel-alternativet kommit upp här så hade vi inte haft några problem alls, det finns inte mycket som går upp mot att vara ängel inte. Så otroligt sött med en liten ängel med stora lockar! :)Caroline: Att man blir rörd ja, jag kunde inte ens titta på min mamma som jag hörde var jätterörd. Hade jag tittat så hade det svämmat över massor, nu blev det i lite lagom skala. Hade behövts näsdukar nerpackade helt klart! :)Imorse så visste hon precis vad som gällde, tydligen så hjälper det att sova under press! ;)LoX: Ja det där med att man ska ta av sig grejerna när det är klart, det är liksom det svåraste av allt det. Det är ju så fina och de känner sig så fina så jag förstår dem! :)Lite pepparkakor har lockat mången man till att ge upp sina principer. Så skönt att ett leende kunde lockas fram!Nej det är inte lätt alla gånger inte, men nu är en tilldragelse över så nu siktar vi 11 dagar framåt istället! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *