Pepparkakshus 2007

PepparkakshusFörra året gjorde Astrid och jag ett pepparkakshus ihop, eller snarare vi dekorerade ett ihop. I år ska vi avancera lite och göra själva bakningen själva också. Jag gillade redan förra året det enkla med huset som Arla har på sin sajt så vi inspirersas av det samt av Darling Martha för årets pyssel. På Marha Stewarts sajt finns det en mall som förhoppningsvis kommer att funka samt ett roligt klipp där Martha och Carson ( en av Fab-killarna) dekorerar ett pepparkakshus. Martha avslöjar även att det var just ett pepparkakshus som ledde till hennes skilsmässa! Se inslaget här! Det vi dekorerade förra året gav vi det färdiga huset till morfar & mormor så i år gör vi två stycken, ett till dem och ett som vi behåller själva.I slutet av inslaget med Martha och Carson visar de upp en korg som är en present där allt är förberett så att det bara är att köra igång med sitt pepparkakshus. Klipp ut mallarna, gör kristyr, köp godis som läggs i en strut och om man tror att de är duktiga pepparkaksbagare släng med ett recept annars köp färdig deg. Lägg allt i en korg eller finare låda och ge bort i adventspresent till en kär vän. Jag säger som Martha: That´s a good thing!

signature

13 comments

  1. Så fiffigt.Igår tänkte jag dekorera det färdigköpta huset jag köpte på ICA, men flera av delarna var trasiga så det blev inget av det hela. Måste iallafall införskaffa en ny spritts innan det blir något husbygge här hemma!

  2. Linnèa: Det är ju det som är det trista med dem man köper, förra året så köpte vi tre st innan vi fick ett som var helt. Det är därför som vi ska testa att göra ett helt eget i år, ja eller två då! :)

  3. Tittade på Martha-baket, som de babblade! Men det blev bra till slut, som alltid.Vilket fint hus ni gjorde förra året, tittade på det med.Vårt Anna-hus blev klart idag, enligt tager-vad-man-haver-principen: aktivitet till rätt så sjuka barn!

  4. Åh vad fint erat hus var från förra året. Har idag precis avslutat vårt hus. Ambitionen var hög men sjönk som en sten när huset var klart. Dottern är dock nöjd, själv vill jag slänga ut det genom fönstret. Bättre lycka nästa år:)

  5. Caroline: Jag det babblas en del hos Martha, men det gillar jag och japp det blir alltid bra! :) Ja jag läste att ni bakat ett fint hus idag, den där man tager vad man haver principen är en välbeprövad medtod som brukar vara guld! Jag hoppas att övriga i familjen slipper att få “kräket”!Tina: Tack så mycket roligt att du gillade det! Ja det är ju det som kan bli problem här hemma med känner jag, mamman som vill massor och då fram för allt att det ska bli fint och sen så har vi fröken fräken som vill om möjligt lite till endå! ;) Jag är säker på att det blev finemang!

  6. Pepparkakshus har jag aldrig gjort! Jag har nog inte tålamodet till det, men jag älskar att titta på pepparkakshus och på Arkitetkurmuseet här i Stockholm har man alltid en utställning/tävling i pepparkakshus. Det brukar vara riktigt kul, en del är så fantastiska så man bara baxnar. Det låter onekligen mysigt att bygga ihop med Astrid! Du visarv väl resultatet sedan hoppas jag? Trevlig helg!

  7. Smart med polkagrisar på pepparkakshuset. Det ska jag anamma i år, då min dotter är allegisk mot det mesta, men inte just polkagrisar. Vet inte man är så insnöad på att det ska vara typ smarties eller m&m´s eller liknande. Det går ju igentligen lika bra med vad som. Ibland behöver man bara se att man inte alls behöver vara så insnöad som man lätt blir =)Trevlig helg!!

  8. Anneli: Det är faktiskt både skoj och avkopplande att pilla lite med dekoration och dyl på ett pepparkakshus. Jag känner dock mina begränsningar här så Muminhus a´la W går bort även hos oss! ;)De hade även ett jättestor här på museet förra året, Astrid var och tittade på det med mormor och tyckte att det både var vackert och luktade gott! :)Återkommer med resultatet till veckan!Trevlig helg!Mia: Polkagrisar är en synnerligen trevlig dekoration på pepparkakshus tycker jag, inte bara för att de är fina de luktar mycket trevligt om dem också. Eftersom Astrid älskar just polkagrisar så kommer nog i alla fall hennes hus ha dessa på taket även i år. Lycka till med pepparkakshuset! :)Trevlig helg!

  9. \r\nThis is great! It really shows me where to expand my blog. I think that sometime in the future I might try to write a book to go along with my blog, but we will see?Good post with useful tips and ideas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *