Så var det namnsdag …

BrowniesKnappt har födelsedagen passerat så var de då dax att fira namnsdagen, uppenbarligen så har inte Astrid föräldrar tänkt till riktigt när det kommer till paket och uppvaktning. Nope, vi kör nästan allt inom loppet av en månad. Födelsedag, namnsdag och så den stora finalen 24 december. Egentligen så var det planerat att hon skulle komma på morgonen den 27 novemnber, vi hade tid för ett planerat kejsarsnitt då men så ivrig och bestämd som hon är så kunde hon inte vänta utan föddes 23.45 dagen innan istället. Att Astrid då skulle få namnsdag dagen efter sin födelsedag, det hade vi lite sämre koll på där på sjukhuset så det uppdagades några dagar senare men då satt namnet redan.Så idag blir det två små paket till och tårtan byts ut till en nybakt bit brownie och till det en kopp varm choklad med polkasmak. Vi älskar brownies och vi älskar polkagrisar här hemma så det gäller att passa på!Brownies:100 g ren choklad125 gram smör (rumsvarmt)3 1/4 dl socker1 tsk vaniljextrat2 stora ägg (lättvispade)knappt 1 1/2 dl vetemjöl2 msk kakaopulver ( Vi brukar endast ta 1 msk)100 g valfria nötter (vi kör valnötter)50 g ren choklad (grovt hackad)Gör så här:Värm ugnen till 180 grader. Smält chokladen i mickron eller i ett vattenbad. Lägg smöret i en bunke och vispa runt det lite så att det blir mjukt med en elvisp, tillsätt socker och vaniljextrakt och vispa tills det blir fluffigt.  Rör ner de vispade äggen lite i taget och tillsätt sedan den smälta chokladen. Blanda mjöl och kako som sedan siktas ner i bunken, rör ner det i smeten. Tillsätt nötterna lätt hackade samt den grovt hackade chokladen och rör om så att allt blandar sig fint, men överarbeta inte smeten. Förbered en ugnsform  som är 20 x 25 cm (finns på Ica). Smörj den och klä den sedan med ett bakplåts papper. För över blandningen till formen och släta till ytan lite.Grädda i 25 – 30 min. Testa med en provsticka, när stickan är torr är kakan klar. Ta ut formen ur ugnen och låt den svalna lite. Ta sedan ur kakan på bakplåtspapperet och skär den i 20 bitar. Serveras helst nybakta och ljumna men de håller bra i kylen upp till 5 dagar.Grattis till alla Astrid idag!Bild: Martha Stewart, original recept: Linda Collister.

signature

12 comments

  1. Gratulerer med namsdag også :) så kul! Jeg har faktisk namsdag to dager før min fødelsesdag jeg også, men i Norge er det ikke spesielt vanlig å oppmerksomme dagen slik som dere gjør :)Men roligt er det jo :) Ha en fin dag

  2. We love brownies too!! Varm choklad med polkasmak lät ju som nåt man skulle behöva prova… kanske efter jul när alla käppar i granen ska ätas upp! :)

  3. Grattis din lilla Astrid – min Astrid blev också uppvaktad idag och firade dagen med att komma ner i spagat för första gången på baletten *ler*

  4. Alla: Tack så mycket för glada tillrop på Astrids namnasdag. För er som funderar på att testa receptet säger jag bara gör det, attans så gott det blev! :)Det glädjer mig att det finns fler föräldrar som inte tänkt till riktigt när det kommer till spridningen av paket! :)Jess: Grattis till din lilla/stora Astrid i efterskott. Att fira med att gå ner i spagat första gången, det är ju väldsklass ju! :)Minks: Mmm, vi tycker också att dottern har ett mycket fint namn. Måste dock erkänna att jag var lite inne på Estrid först, men jag inser nu att det inte riktigt hade passat min tjej! :)

  5. Hejsan, ville bara tacka för det smarriga receptet! Jag älskar verkligen din blogg. Skulle vara tacksam om du kunde rekommendera några bra kokböcker att slänga upp på önskelistan! Ha en fin dag /Anna

  6. Anna: Men så snällt du är, Tack så mycket! Nu är jag mycket gladare! :)

    Äntligen ett uppdrag jag kan genomföra dessutom, kläder och inredning är svårt just nu då det bara är jul överallt. Men lite kokböcker ska jag nog hitta! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *