Vi som var så nära …

Om en vecka idag så är det dax för dagisfotografering, så jag har varit som en hök varje gång saxen varit framme. Jag har tjatat och förmanat i ämnen som rör hår och sax, jag menar man minns själv hur lockande det var att sätta saxen i håret bara för att testa hur det känns. Allt flöt på bra, ja tills ikväll då vill säga. Jag steker köttfärsbiffar när det kommer ett avgrundsvrål från soffan, jag släpper allt och springer dit och där sitter Astrid och håller en tåt hår. Håret satt förvisso kvar, men det innehöll ett stort tuggummi! Så till tonerna av Bolibompa så klippte jag Astrids hår, precis ovanför örat. Råkar tänka högt samtidigt, Och ni som ska fotograferas på måndag oxå! Astrid vrålar nu för full hals igen:A:Hur ser jag ut, hur ser jag ut? Vad ska vi göra nu? Snyyyft!Efter att hon lugnat ner sig en smula stegar hon fram till sopkorgen för att slänga hårtoffsen med tuggummit i:A: Nu slänger vi håret så att pappa slipper se detta elände och så ställer vi fram glass och tänker på mitt sommarlov! Mamma? Kan jag få ett tuggumi då i alla fall? Mamma? Ridå

signature

8 comments

  1. Minks: Jo hon kämpade tappert, stackars liten. Nu ikväll har vi dock kommit på varför hon gjorde det, hon tittar mycket på Kalle och chokladfabriken just nu och i den filmen finns det en flicka som tuggat på samma tuggummi i 3 månader. Hon gör korta uppehåll i sitt tuggande och då stoppar hon tuggummit, ja bakom örat. Det fanns ingen smak kvar i tuggummit och Astrid tänkte göra lika hon som flickan i filmen. Så kan det gå, men då har vi testat även detta snart ä det något annat! :)

  2. Olja säger jag! Tuggummin går bort med vanlig matolja funkar jättebra! Har en son som titt som tätt sätter tugummi håret! Lite pilligt är det men det funkar.Så nu kan du testa det nästa gång :-)http://busliv.blogg.se/1189953110_lrdagsgodis.html

  3. Som dagisfotograf händer det ibland att man får se egenklippta frisyrer (eller syskonklippta för den delen) – men jag tycker ärligt talat att det är himla charmigt med sånt. Det är liksom så NU! Tänk om tio år när ni sitter och tittar på bilderna och minns tuggummihistorien… :)

  4. Busliv: Ja just det ja, det blir ju glatt av det ja. Urbra tips som jag misstänker att vi kommer att få anledning att nyttja framöver! :)Fru a: Ja det var lite synd om henne, det var det allt. Andra smällen kom igår morse då hon insåg att det inte växt ut under natten. Illvrål även då! ;)Scrolla: Jo det är så sant som du säger, det är ju lite av charmen med dessa kort att de visar på hur barnet är nu. Jag hade nog bara hoppats att det inte skulle vara så “stora” cahrmigheter denna gång eftersom första fotot visar en ack så ledsen Astrid och andra året var den en blåtira. Men jag tittar redan på dessa kort och ler så det kommer att bli lika denna gång, helt säkert! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *