Elle mat & vin

Stora receptarkivetIkväll kommer våra goa vänner med min gudson i spetsen över på middag. Det var ett tag sedan så det ska bli jättekul! Jag tycker om att bjuda hem vänner på middag, skulle göra det ofta om det bara fanns mer tid. Men hur trevligt det än är när de väl är på plats är det lite drygt innan, och då tänker jag främst på matfrågan. Vad ska vi bjuda på? Så är man igång och raffsar runt i kokböcker och bläddrar förbrilt i tidningar för att hitta lite inspiration. Man önskar sig tre kriterier: Det ska se gott ut, vara lätt att laga samt att det ska vara snäppet festligare än vad som annars bjuds på vardagarna. Det behöver dock inte vara märkvärdigt för den sakens skull, en upphottad köttfärsås är ypperlig kalasmat. Ofta när jag letar efter matinspiration av detta slag så är det till tidningen Elle mat & vin jag vänder mig, jag förförs och drömmer mig bort i ett hav av kastruller med hjälp av tidningens vackra bilder. Därför blev jag extra glad när jag gick in på deras sajt och hittade deras stora receptarkiv (klicka på den svarta rutan). Där finns de massor av trevliga recept med tillhörande vackra bilder att tillgå.Ikväll ska vi dock bjuda på Johans favoriträtt, kotletter med sambal som tillagas i ugnen i en evighet men blir mycket gott. Vi brukar använda kotlettrad i stället för kotletter och så serverar vi pressad potatis till. Efterätten blir det nog Chokladfondant a´la Elle mat & vin och om det finns några praliner kvar så bjuds de till kaffet!En riktigt härlig helg önskar jag er alla!Bild: Eget collage med bilder från Elle mat & vin.

signature

12 comments

  1. Ser underbart gott ut! Med kniven mot strupen skulle jag tvingas välja västerbottenpajerna. Yummy!Här blir det paj ikväll, men ingen västerbottenost tyvärr.Jag gav ju min mamma en prenumeration på Elle Mat o Vin, så jag får dem sen, men de ligger ju bara på hög och hinns aldrig läsas :(Trevlig helg//M

  2. Måste passa på att tipsa om tidningen Lantlivs matsidor. De flesta av våra stående favoriter, inte minst sommarkakor, kommer från Lantliv. Helt sagolika recept. Titta lite extra nästa gång du kommer över ett nummer så ser du vad jag menar. Om du inte redan upptäckt de såklart. Ha en trevlig kväll.

  3. Låter som det kommer att bli en jättegod middag. Elle mat och vin gillar jag verkligen. Tycker att de har bra recept som inte är allt för komplicerade och också många fina bilder att inspireras av. Det är en riktigt bra tidning. Ha en skön helg.

  4. Nettan: Tack för igår! :)Minks: Västerbottenostpaj är så gott, tyvärr inget jag serverade igår heller men snart så ska det ske. Det är ju lite finhelg nästa helg så då kanske! :)Du har det hett om öronen med nya jobbet som det tycks, jag hoppas att det snart lugnar ner sig så att du hinner njuta av familjen och lite Elle! :)Sofia: Tack så mycket för jättebra tips! Jag har inte hunnit spana in tidningen, men deras sida var mycket bra. Jag har sparat länken! :)Desiree: Det blev en riktigt trevlig middag och gästerna såg ut att gilla maten! :)Trevlig helg! Att ha det gott: Nej då, du har inte missat något. Snart hoppas jag att vi är redo! ;)Merete: Ja de tar de ljuvligaste bilderna på Elle mat & vin! En riktigt trevlig helg önskar jag även dig!Camillas lockar: Låter kanon det, njut av lördagskvällen! :)

  5. \r\nGood post! I plan to move into this stuff after I?m done with school, as most of it is time consuming. It?s a great post to reference back to. My blog needs more time to gain in popularity anyway.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *