En milstolpe till …

Det tog 4 år innan Astrid  första gången erkännde att hon var trött, 4,5 innan hon redovisade vad de ätit till lunch på dagis och nästan 5 år innan hon använde tapeten som målarduk. Mycket förvånad mamma undrar med ganska så skarp ton, vad flög i dig? Inte målar man på tapeten heller? Va?- Har man inge papper så har man inge papper, och ibland så hinner man inte tänka efter OCH dåååå KAN en vägg vara en teckning …. Eller hur då mamma? ….. Visst blev det fint? Det är ett körsbär!Gah!

signature

14 comments

  1. haaha vilken skön dotter du har.Jag hade blivit minst lika skogstokig om det var min dotter men hon kryper inte ens ännu så jag har några år innan det kommer att ske, för nog kommer det att ske. Verkar vara ganska vanligt att småflickor målar på väggarna.. :o)

  2. Haha, hon är ju så söt och väldigt smart måste jag säga. Hade min mamma kommit på mig att rita på tapeten, ja då hade jag nog börjat störtgrina! Inte kommit på en sån smart förklaring!

  3. Obetalbart! Hon kommer att gå långt, din dotter. Kreativ, impulsiv och väldans kvickt svar på tal.Lustigt det du nämner om att erkänna att man är trött. Min fyra och ett halvt-åring har ännu inte erkänt en enda gång. Det är nog det värsta man kan anklaga honom för. Han blir vansinnig. Vad är grejen?

  4. Hahaha, jag måste säga att hon har då väldigt bra svar!Själv fick jag för ett tag sen se ett lakan som min 12-åriga!! dotter skrivit på! Då blir man ju galen! Svaret jag fick var då rakt inte gulligt!! ” Men det var ju så lite!” Jaha, så då är det helt okej?! Barn!!

  5. *ler* ja en del saker kommer när de kommer – man kan ibland tro att oro över en del saker borde ha passerat bäst före datum men som min Tom snart 6½ – han kom hem från skolan (han går dessutom i första klass) och hade klippt av sig luggen…..ja då undrar man *ler*

  6. Verkar som om det varit stora graffiti-helgen för våra barn. Min dotter gjorde detsamma igår… Dock av mer abstrakt karaktär.Om tio-tjugo år skrattar vi säkert åt det!

  7. Pethra: Astrid är en mycket påhittig tjej som har svar på tal på det mesta, oftast skrattat jag med men igår var det lätt att hålla sig för skratt. Ja du har mycket finuliga saker att vänta med den lilla dottern, när Astrid kröp så passade hon på att dra lite extra i tapetfogarna så se upp med det så länge! ;)Linnéa: Det är lite olika det där, det beror på hur mycket fel och själv anser att hon gjort. Om hon tex tappar ett glas av misstag så blir hon jätteledsen, sådana gånger blir jag inte det minsta arg dock. Har hon ritat på alla sidorna i Allt i hemmet och mamma blir sur då tycker hon mest att hon gjort fint. Olika som sagt, men tårar förekommer! ;)Abbes pappa: Jag bävar! ;)Ja det där med att erkänna att man är trött är tydligen farligt värre det, att ställa frågan är dessutom som att tigga om skrikeri. Jag ser bilder på barn som sover sött med huvudet i leksaklådor och hör om andras barn som inget vill hellre än att mamma och pappa ska läsa en saga så att de får sova någon gång. Detta är för oss här hemma helt främande, Astrid slutade tex att sova i sin vagn när hon var 6 månader för mycket att uppleva hemska tanke om jag missar något. Det är nog lite så, allt är så kul att de inte vill missa en endaste liten del av det. Härligt men samtidigt så himla onödigt kan man tycka eftersom man orkar mer om man är utsövd! ;)Anna: Haha! Inte skoj alls sånt där, för ett tag sedan när jag skulle lägga mig på sängen för att läsa lite så var hela sängen dränkt i badolja. Svaret den gången var det samma som för dig och din dotter: Men det var ju så lite ju … Det var det inte, flaskan var full vid start och tom när hon geggat klart! Precis, Baaaarn! ;)Jess: Då hade jag gått i taket på riktigt tror jag! Jag kan inte räkna de gånger jag hållit talet: Detta använder man saxen till och detta får man absolut inte göra med en sax. Jag ler dock åt din berättelse, hoppas att luggen är på utväxt igen och att sonen återgår till att klippa papper som sig bör! ;)Caroline: Jag hade inte heller kunnat gissa på att det var körsbär, anser nog själv att det var lite mer av det abstrakta hållet även här! :)Ja det gör vi helt säkert, skrattar åt det alltså!

  8. Malin: Söt men en handfull! :)Camillas lockar: Jag sa en heldel i frågan, men jättefint uteblev denna gång sparar det till små mästerverk på papper! :)linda m: Ja jösses så de kan hitta på de små! :)

  9. Guuud vad jag skrattade när jag läste det! :-D Vilken härlig unge! Och så klok..! Ja, jag hade då inte kunnat bli arg… Jag skrattar fortfarande! Min “konstnär” hade inte den typen av käcka “svar på tal” när jag sa att man “inte ritar på väggen!”. Hon instämde dock – och gick och ritade på en dörr i stället. Och en bokhylla (innan jag klickade och förklarade att det var BARA papper som gäller)…

  10. Ewa: Så trevligt att höra från dig! :)Jag blev nog ganska så arg faktiskt, tycker att hon borde veta lite bättre. Lite mindre arg blev jag av förklaringen dock, jag förstår logiken med att det är skumt att ha vita väggar om man inte får måla på dem.Ja just det ja, man kan ju inte bara förmana och förklara på ett ställe inte man lär gå igenom alla tänkbara senarion som just, väggar, hyllor, möbler, golv, kläder mm! ;)Söta är de och om några år kommer vi att se tillbaka på alla små hyss och le brett! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *