Inspirerad

Familjen Robertos fina kökNär vi möblerade om här hemma så blev det två stycken vita bockar över, de har tidigare varit underdelen till vårat databord. Databordet har nu fått vanliga ben av utrymmessköl och dessa två bockar har sedan dess stått i hallen i väntan på nya uppgifter (eller mörkt föråd). Vi har dessutom nyligen sålt vårat köksbord som var på tok för brett och stort för vårat pyttiga kök. Jag har lurat en hel del på vad vi ska göra med bockarna samt hur vi på sikt ska lösa köksbordsproblematiken, och så som en skänk från ovan så dök det nya nummret av Family Living upp häromdagen. I tidningen finns denna månad ett reportage om Familjen Robertos hem, ett jättefint och inspirerande hem helt i min smak. På en av bilderna från familjens kök, där finns de våra bockar och dessutom utgör de grunden till ett köksbord. Perfekt! Visserligen så har jag ingen fin bänksviva från 1700-talet att lägga på bockarna men det är en senare fråga, här ska testas om det möjligen skulle funka med ett liknande upplägg här hemma. Som en bonus så har vi även förvaringen som Paolo sitter på. Mmm, här ska tänkas till några gånger och flyttas runt lite möbler, förhoppningsvis så har vi imorgon ett riktigt bra köksbord utan att behöva lägga ner tid och dyra pengar på ett nytt!På Family Living sajten finns ett gulligt filmklipp från plåtningen, Roberto vs. Enzo!En riktigt trevlig helg önskar jag er alla!Bild: Den fina bilden från familjen Robertos kök är fotograferat av Patric Johansson.

signature

14 comments

 1. Hihi. Jag trodde först att bilden var från ert kök, och tänkte att “Oh, vad lik hennes man är Paolo roberto”. Men nu förstår jag sammanhanget. Läsa först – tänka sen.

 2. Det där är min melodi. När man lyckas få ihop något “nytt” av det man redan har. Vi har gjort sådär med både databord och bokhylla. Bokhyllan plockade vi ihop med låga skåp från en bitvis väldigt dålig bokhylla och en lång bänkskiva och databordet är byggt av ben från ett jättegammalt köksbord och en hörnbänkskiva. Fungerar fint! Sköt om dig! Kram kram!

 3. Hejsan
  Smartigt … jag har 2 bockar jag också, 2 st vita exakt sådana som på bilden står i källaren. Om du hade behövt men de kan ju vara bra att ha när man har mycket folk hemma som extra bord…jag har ju vit 1.5 meters bors skiva till

  bra tips!! du hjälper mig jämt, synd att jag inte kunde ge dej ett par bockar..

  Kram
  Annette

 4. Mmm suuperfint och lite ute fast inomhus känsla över det hela. Verkligen inspirerande och man blir suugen på att rycka allt i köket och börja om från scratch… Trevlig helg och lycka till med fixandet i köket.

 5. Veronika: Ha ha, nja min man är inte så lik Paolo Roberto inte! ;)eastcostmom: Precis det jag föll för! :)Mia: Familjen Roberto har ett mycket fint kök och jag skulle gärna ha den stilen hemma men tyvärr så blev det inget vidare med bockarn och skivan här hemma. Det blev för trångt.Charlotta: Jag är helt inne på samma linje här, använda igen och gärna som ny funktion andra gången. Tyvärr så gick ju inte detta försök så bra, men bockarna och bordskivan kommer att få ett nytt liv ute nästa sommar så lite bra gick det nog i alla fall! :)Ha det fint!Kram KramMiia: Tack! :)Nettan: Tack så mycket för att du tänkte på mig! :) Precis som du säger så kan man ha dessa bockar samt skiva om man får många gäster någon gång, kanske rent av som ett buffébord! Hoppas att nya mobilen är till belåtenhet och att lördagskvällen var lugnet själv!KramAmpa: Ja det är en mycket inspirerande bild som satte ordentliga flytta om tankar i mitt huvud. Men inte inne utan ute som sagt! :)En härlig söndag önskar jag dig!anette: Precis, de har lyckas förlänga sommaren året om i detta kök. Jag undrar var de hittade de fina olivträden och är de äkta? Mycket snyggt!Ingrid: Instämmer med er båda! :)Abbes pappa: Men tack så jättemycket, nu blev jag glad! :)(Jag ska kika in till dig och Abbe ikväll)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *