Mormor är tillbaka

MormorkängorNär jag var 15 år hade jag tre par kängor a´la mormor. De var ett par vita, ett par röda och ett par svarta som jag hade från tidig höst till sen vår. Jag älskade dem! Men tiden gick och jag tröttnade på kängorna som efter att spenderat några år längst bak i garderoben gick vidare till sopan. Jag kommer ihåg när jag slängde den, dessa kommer jag aldrig att använda igen tänkte jag så det är lika bra att dumpa dem. Det tog 20 år innan jag ens tittade åt denna typ av skor, men nu har jag köpt mig ett nytt par. Svarta och utrustade med en bättre klack men i övrigt sig likt. Jag vet inte om det är nostalgi eller vad men jag älskar dem! Welcome back mormoskängan!Bild: Eget collage med skor från have2have.

signature

14 comments

 1. *funderar* Borde den inte heta gammelmormorskängan nu när den kommer igen efter 20 år? ;)Jag är också sugen på ett par – helt klart nostalgisk.

 2. Jag som inte hade mormorskänkor för 20 år sedan ( jag var hmm.. 2 månader då)älskar också dessa skor. Har ett par med högre skaft från förra året men ska införskaffa mig ett par med lilte lägre så snart lönen trillat in. De är så snygga!

 3. Sanna: Haha, så sant! Helt otroligt att det gått så lång tid, jag blir mycket nostalgisk av kängorna men jag har blivit äldre (mycket äldre) så just nu gläds jag nästan mest åt att denna modell har ett värmande foder något som de för 20 år sedan saknade! :)Linnéa: Åhh 2 månader, då låg du vamt nerbäddat i en vagn medans jag halkade omkring i mina kängor! ;)

 4. Jätteläckra! Stövelnostalgin får mig att tänka på ett par stövlar jag hade på 80-talet under någon indianmodeperiod. Mina indianstövlar var dekorerade med turkoser, silverplattor, pärlor och framför allt en massa fjädrar som vajade i vinden när jag stolt gick omkring. Jag älskade de stövlarna, men en dag var de plötsligt som bortflugna ur hallen. Långt senare fick jag reda på att min bror och min sambo gemensamt hade planerat en kidnappningsaktion och fört bort indianstövlarna i nattens mörker – för att de tyckte att det var världens fulaste stövlar någonsin…

 5. Oh my god! Är det 20 år sen som jag var 14….okej… Jag minns mina mormorskängor som om det var igår, åh så ont jag hade i fötterna, men åh så snygg jag var.

 6. Så fina! Nu blev jag lite avis – jag höll på att köpa ett par mormorskängor från Vagabond i fjol. Av någon anledning blev det inte av, men jag skulle inte ha något emot ett par i år istället. Dina är iallafall toppenfina!

 7. Charlotte: Haha skrattar gott och igenkännande åt dina indianinspirerade stövlar. Jag hade någonting liknande, dessa kastade jag dock självmant efter några år. Värre var det med mina första Doc Martens, de fick maken kasta ty jag kunde inte förmå mig att göra det själv. Nu är det nya på G även där, kanske det är dax för dig att uppdatera indianstövarna? :)Mikaela: Ja men visst har det gått fort? 20 år!!!! Helt galet! Ja det var en plåga för fötterna på den tiden, hua mig dessa nya är dock mycket sköna! :)Annika: Jag tror att de finns i kollektionen även i år, så skynda fynda! :)Susanne: Jag har köpt mina i en butik här i stan, men det är samma sko som finns på have2have.se men de hade de bara t storlek 37 just nu som jag förstod det. Det beror lite på, är det till dig i lite herr variant eller är det till Maken/Sambon som skorna skulle vara?

 8. Oj då, jag tror jag kastade ut mina för nån månad sen. Eller gjorde jag inte det? Kanske gav jag bort dem… Hm. Nå jag kan iallafall inte gå i dem så det kvittar, men jag har haft ett par olika varianter av dem. De här var verkligen snygga, jag gillade klacken så det är trist att inte kunna ha såna. Kängor däremot, det gillar både jag och mina fötter. Jag har ett par som jag inte kommit igång med att använda, än. Sköt om dig! Kram kram!

 9. Tänk jag har en sån väldigt liten längtan tillbaka till 80-talet!! Jag är inte helt överens med klädmodet som härör därifrån, oljuva tider som sagt ;)//M

 10. Charlotta: Kan man inte gå i klacken då är det bara att göra sig av med dem omedelbums. Jag och mina fötter gillar också kängor, vi bor lite lantligt och de är perfekta att glidarunt i vintertid. Så i år blir det med klack i stan och utan på landet! :)

  Ha det fint!

  Kram Kram

  Emma: Åhh tack så mycket! :) Det finns många varianter på mormorskängan nu så du springer nog snart på ett par.

  En fortsatt bra vecka önskar jag även dig!

  Kram

  Minks: Jag är kluven (som alltid) mycket går helt bort, men vissa små plagg och nu dessa skor hittar en ny plats i hjärtat. Över lag behöver dock inte 70 & 80-talet göra sig så mycket mer besvär denna gång anser jag, musiken och vissa filmer behåller jag dock gärna! :)

 11. ÄLSKAR MORMORKÄNGOR! Så fort de har synts i affärer har jag köpt mig ett par – även om det då kanske inte har varit världens modernaste skor. Men jag trivs väldigt bra i sådana och har faktiskt sparat ett par sedan 1993!!! De är lite annorlunda med olika detaljer på! Kanske dags att plocka fram dem och börja använda på nytt… ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *