Snabbt & Gott del 10

PastasalladDet är mycket sällan som något redan ihop blandat får följa med hem, dels på grund av alla tillsattser som brukar finnas i dem men främst för att jag tycker att det är godare att röra ihop något eget. Detta var innan jag hittade gräddfilsdippen i somras! Den med smak av dill & gräslök har blivit lite av en favorit (den får således bli undantaget), dels är dem god till fisk men främst har vi använt den till pastasallader. Jag gillar pastasallad just eftersom det följer “vi tager vad vi haver principen“. Gårdagens variant hade följande ingredienser i lager serverat på ett stort fat för lite extra vardagslyx!Först ett lager av blandad sallad, sedan pennepasta som blandats med en liten klick gräddfilsdip. Lite delade körsbärstomater, skalad och urkärnad (ta bort det vattniga) gurka  skurna i båtar. Majs och tunt skivad paprika. Svarta oliver och lite fint skuren rödlök. Igår toppade vi med rester av räkor och kycklingfilé. Tyvär så hade vi ingen avokado hemma, det är annars Astrids favorit ingrediens. Snabbt & Gott!Bild: Eget collage med bilder från Valio, green giant, feta samt prix.

signature

2 comments

  1. Hei!!! Jeg bare elsker pastasalat! Jeg tar det jeg har og blander i. Best av alt er å ha i fullkornspasta (gjerne økologisk også). Det smaker så mye mer av fullkorn synes jeg. Bloggen din er så flott og inspirerende – og ikke minst variert! Den er kjempefin og en av mine yndlingsblogger! Keep it up! Ha en fin dag videre :)

  2. Koselig: Precis, det är ju så bra det där med att man bara kan blanda i det man har hemma eller känner för just den dagen. Jag har stora problem här hemma med fullkornspasta, varken maken eller dottern gillar den. Jättetrist eftersom den precis som du skriver smakar mera.Tusen tack! Åh så glad jag blir (lite mallig också) :)Din blogg är också jättefin!En trevlig helg önskar jag dig!Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *